Джихадистите отново си върнаха върха Джабал ан-Нуба

В сряда той бе превзет от сирийската армия
19 дек 2015 15:40,
67
Джихадистите отново си върнаха върха Джабал ан-Нуба
Снимка: архив, Reuters

Сирийските бунтовници си върнаха днес възвишение в сирийската провинция Латакия, съобщиха активисти часове след като Съветът за сигурност на ООН прие с единодушие резолюция в подкрепа на пътна карта за мир в Сирия, информираха ДПА и БТА.

Сирийският център за наблюдение на човешките права уточни, че ислямските бунтовници отново са поели контрола върху Джабал ан-Нуба, североизточно от Латакия, дни след като загубиха върха от войските на сирийския президент Башар Асад. 

Още по темата

Най-малко 18 войници от сирийската армия и подпомагащите я милиции са били убити при нападението на бунтовниците в района, допълва центърът.

Неопределен брой бунтовници също са загинали в битката.

Възвишението е стратегически важно, тъй като се издига над снабдителните маршрути на бунтовниците между Латакия и северната провинция Алепо.

В сряда сирийската армия обяви, че е поела контрола върху Джабал ан-Нуба.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
1
 
! Отговори
ел Шаринкова преди 8 години
Ми кат не пият водка,могат!И до Садовое колцо ще стигнат.Малеш.
36
0
 
10
 
! Отговори
до 49 преди 8 години
да, киборги са:))) след като имат подкрепата на хамерика, турция катар, саудитска арабия. А и вече отново не са кървави терористи, а бунтовници:))))
35
3
 
10
 
! Отговори
Край преди 8 години
Аз съм вече за джихадистите - Страшни пичове бият се с цел свят и побеждават. Русия ги бомби,Америка ги бомби,Фпанция,Англия от скоро и Германия. Турция ги бори сирия ги бори наземно, Ирак ги бори, Кюрдите ги борят Обаче те все оцеляват и даже се разширяват. Това са киборги бе.
34
0
 
12
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
Ега ти сводката наи малко18 убити от законната армия но оооо забележете от бандитите не определеноАбе карай да угодно на краварите и на соросотутките!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
33
0
 
12
 
! Отговори
Геле преди 8 години
Тая война ми прилича на хоро - две наред , една назад.
32
1
 
37
 
! Отговори
брей преди 8 години
"...Сирийският център за наблюдение на човешките права уточни..." Да ,да ,защо наричате център това нещо, като то се състои само от един единствен човек?
31
0
 
24
 
! Отговори
Минко преди 8 години
И ако тва е вярно, сега вече "голшагобарат" така наречените бунтовници, а всъщност обикновени главореззи и бандити...
30
35
 
14
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
....ЯЗЪК ЗА ВЧЕРАШНИТЕ РУСКИ НАДУВКИ....И ПРЕФАЛЕНИТЕ УСПЕХИ НА АСАД!ПАЛАЧИНКАТА , СЕ БИЛА ОБЪРНАЛА ....АМИ ,ПЪТНИК Е ЧОВЕЧЕЦА--ПЪТНИК , КАТО *** ....АМА В ПО-БЛИЗЪК ПЛАН!ДЖУДЖИ Е СЛЕД НЕГО...!
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Башар бастиса баиро.
28
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алах аг бар
27
35
 
11
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
До ИванТоо в Сирия не остана кой да се бие бе !Четири милиона сириици са бежанци заради ината и глупоста на сатрапа Асад бе лумпе.н!Руските помощници само срещу опозицията хвърля бомби а ИД си развява коня.Ти на злодейте Хамаз и Хизбула съюзници ли викаш?Щото света им вика терористи!!!
26
7
 
55
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Дръж се здраво Башаре и воювай смело докато не изтребиш съвсем наемниците терористи които разоряват страната и народа ти и които са създадени и финансирани от сащ, някои европейски страни, турция, катар, кувейт и саудитска арабия. Бий се и създавай съюзници и нито за миг да не ти хрумва да сдаваш властта както искат лукавите американци. Бий се до последна капка кръв!
25
4
 
43
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Дръж се Башаре не сдавай властта, за да не ти демократизират държавата така че народа ти да изпадне в жалки дългове към международни кредитори, да ви налагат еврогейски7 "ценности", да изпаднете в жалка мизерия а публичната собственост, държавните предприятия и полезните изкопаеми и водата и електрическите компании да станат притежание на американски компании. Да не стане така, че да си спомняш с умиление дните на кървава война срещу джихадисти-канибали наричани умерена опозиция.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 45 хиз була хамас кюрдити а и Асад и Кадировда те благословят по волята на Алах що то и те са от неговите уши ХА ХА ХА
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 43 тебе ако те заколят няма да е загуба един *** повече или по малко
22
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До toi вали дъжд и хипер двигателите на спейс Володя не палят а и е превзет вечерта а асадистите си ги е страх от тъмно ТА ЗА ТОВА бе ушата ватенке (((
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
те и кюрдите една стока мани мани иракските кюрди се бият със сириските кюрди
20
3
 
27
 
! Отговори
toi преди 8 години
КОГА ГО ПРЕВЗЕХА ТОЯ ВРЪХ ЧЕ САМО ТУК ГО ПРЕВЗЕМАТ В ТАЗИ МЕДИЯ.А ВОЛОДЯ СИПЕ БОМБИ КАТО ДЪЖД,ПО 40 ПОЛЕТА НА ДЕН И НА ОНИЯ ВЕЧЕ СА ИМ ПОБЕЛЕЛИ БРАДИТЕ ОТ ГРАДУШКАТА КЪДЕ ГИ БИЕ ДЕНОНОЩНО.
19
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Shiitskite armii na IRAN Irakskata i Siriyskata shiitska armiya da znayat da ne se opitvat da zavladeyat sunitskite i tyurkmenskite zemi che shte budat smazani
18
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До палома да се до издънят искаш да кажеш та това е сириската армия Нея дори *** от Сомалия ще я бият а путин така се опраска че чак гей стана