Русия отвръща: Гони 35 американски дипломати

Сергей Лавров: Реципрочността е закон в дипломацията!
30 дек 2016 14:20, Елка Василева
239
Русия отвръща: Гони 35 американски дипломати
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Русия обявява за персона нон грата 35 американски дипломати - 31 служители от посолството в Москва и четирима души от генералното консулство в Санкт Петербург. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, предаде ТАСС.

САЩ обявиха вчера санкции срещу Русия заради предполагаемата й намеса в американските президентски избори и наредиха да бъдат изгонени 35 руски дипломати.

"Естествено не можем да оставим без отговор подобни номера, реципрочността е закон в дипломацията и международните отношения", коментира Лавров.

Още по темата

"Затова руското външно министерство съвместно с колеги от други ведомства внесе за разглеждане от президента на Русия предложение да бъдат обявени за персона нон грата 31 служители от посолството на САЩ в Москва и четирима дипломати от генералното консулство в Санкт Петербург", уточни той.

"Освен това предлагаме да се забрани на американците да използват вилата си в Серебряний Бор (популярна сред московчани паркова зона, б. р.) и склада на ул. "Дорожная", каза руският министър.

Администрацията на президента Барак Обама в САЩ "обвинява Русия във всички смъртни грехове, опитва се да ни обвини и в провала на външнополитическите си инициативи", заяви Лавров и нарече "неоснователни допълнителните обвинения", че Русия "се е намесвала на държавно равнище в избирателната кампания в САЩ".

Новите санкции от страна на САЩ са проява на агресия, припомня ТАСС коментар на Дмитрий Песков, прессекретаря на руския президент Владимир Путин.

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
2
 
4
 
! Отговори
урко преди 7 години
този от коя пещера го изкараха няма човешко изражение прилича на пещерен человек
125
3
 
2
 
! Отговори
Boss преди 7 години
Лавров е истински професионалист - от малкото, останали в Кремъл ... Истински му се възхищавам, П що ли реши да не ги гони - омеква В.В., много е омекнал даже. Наистина в дипломацията има правила,които следва да се спазват,явно П си мисли, че е над вековните правила в международните отношения, И кво стана ся?Кремъл може да се дръвчи единствено на България, на Турция, САЩ и так дале-не смее нищо да каже или направи - дори, когато им избиват или гонят хората, на В.В. няма да му бъде простено.
124
2
 
5
 
! Отговори
Незнайко преди 7 години
Уф, слагайте червени точки или нещо друго,каквото там се полага, че тоя изплаши децата...Моля ви, все пак нормалните граждани имат някакъв праг на възприемчивост...Ако на,драскачи им ПЛАЩАТ, то аз не съм длъжен да гледам някакви ***, които дори не са страшни, просто са *** и само ти отнемат от времето за четене...Какво е русия, какъв е този *** на снимката, защо ни занимавате с тази "новина" и въобще подредете си приоритетите. Хората ще завладяват Марс, пък тук вие се правите на ...
123
4
 
5
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Това е най- тъпата ЛЪЖА която съм чувал за тази година! Не само че никого не изгониха, а и поканиха децата им на новогодишен празник в президентството при Путин! Това е поредното (и май най- голямо) унижение за Обама. Няма къде да падне по- долу този човек. За хората които нямат собствено мнение а само повтарят рефрените и на двете пропаганди ще кажа, че това което направи Обама изобщо не беше насочено против Русия, а против Тръмп.
122
7
 
19
 
! Отговори
трибунала в Хага преди 7 години
Защо трибунала в Хага не осъди Обама за хилядите убити и прокудени в Сирия, Ирак, Афганистан, Пакистан и Либия? В следствие на американските бомбардировки? За концлагера Гуантанамо? За расовата дискриминация в Сащ? За поддръжката на убийствения фашистки режим в Куев? За тоталното подслушване и следене на хората в цял свят, включително и на Ангела Меркел? За измъчванията на иракчани в иракския затвор Абу Граиб в Багдад? За създаването на ИД и въоръжаването и с американско оръжие?
121
4
 
14
 
! Отговори
от страх преди 7 години
Тръмп и Путин съюзени срещу Барак Хюсеин Обама! От страх Обама избяга в Кения и потърси убежище в родното си село.
120
1
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Господа Джурналисти,стига джуркахте глупости.Осведомете се какво става около вас,промените са ежеминутни.Няма страшно ако хвърлите едно оченце и на руските телевизии,не хапят.
119
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на където се обърнеш само сор.ос журналисти лъжат на поразияцял свят разбра а тия от днес продължават да лъжат
118
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бреиии! Гони ги ! А сега де !.... А то на прием били поканени . Жалки драскачи . Още ли нямате инструкции да смените гафа си ?
117
0
 
7
 
! Отговори
7 преди 7 години
Nyamam dumi, veche poveche ot 5 chasa celiya svyat znae kakvo opgovoril Putin,Samo Elka gorkata ne znae,koga izgonim profani ot zhurnalistika,za da imame normalna informaciya!
116
3
 
8
 
! Отговори
бг преди 7 години
В Библията пише че Русия е унищожителката на САЩ.
115
1
 
9
 
! Отговори
popa преди 7 години
Хаха, абе Русия гони - над 200 коментара, САЩ гонят ... никаква реакция , баси *** партито сте спретнали ейй :)
114
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горкия Путин. Тръгнал, милия, чурка да мери с батковците. Икономиката му...колкото на един американски щат. Освирепелия му от нищета народ масово се напива /и самоубива/ с препарат за вана защото няма пари за водка. "Великите" му танкове и самолетоносачи ги влачат на буксир. Самальотите му падат в морето през ден-и военни и граждански. Само на Аерофлот не падат самальотите щото са Аербъс и Боинг.Мин. заплата 117$. 265 000 руснаци подали молба за емиграция в САЩ за 20016г.......... Милия Путин...
113
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами, колега пишат мърсотий за Русия пускат си драскачите и коментарите ги има, а от там и най важното! Реклами!
112
4
 
12
 
! Отговори
Н преди 7 години
НЕ ВИ ОМРЪЗНАЛО ДА ПИШЕТЕ САМО ЗА РУСИЯ ТУК НЯМА ПРОБЛЕМИ
111
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие сте пълни информационни скопци!Импотентната ви новинарска политика е право пропорционална на журналистическото ви бездарие и некомпетентност!Новината ви е просто невярна, а заглавието е клеветническо и подвеждащо.Вие не сте професионалисти, а жалки занаятчии!Сега може да изтриете това, но от това нищо няма да се промени...
110
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обамата излезе свестен президент, колкото и глупости да сипеха по него.
109
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпроса е кой до кога може да отвръща?...
108
2
 
10
 
! Отговори
ВБРОС преди 7 години
Крайно време МЕДИЙТЕ ДА БЪДАТ ГЛОБЯВАНИ за информационен вброс, както когато се изплюете на обществено място така и ТЕ като замърсяват инф. сфера да плащат.Например БГ ТВ и тоя сайт с глоба от 50 до 100 бона биха ги вкарали в релси "само проверена информация".
107
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 206 само 190 аде познаете тия 16 коментари за кого са