Льо Пен признава Крим за част от Русия, ако стане президент

Тя е за нормализиране на отношенията на Париж с Москва
17 яну 2017 10:37, Елка Василева
289
Льо Пен признава Крим за част от Русия, ако стане президент
Марин льо Пен. Снимка: архив, Reuters

Председателката на "Националния фронт" Марин льо Пен, кандидатка за президент на Франция, обеща в интервю за "Известия" официално да признае Крим за част от Русия, ако спечели тазгодишните президентски избори, предаде ТАСС.

"Да, след референдума, показал, че народът е съгласен да се присъедини към Русия, аз също признавам Крим за част от Руската федерация", казва Льо Пен.

По думите й включването на Крим в Украйна е било "само административен въпрос от съветско време, полуостровът никога не е бил украински".

Тя изразява съжаление, че референдумът от март 2014 г. не е признат от международната общност и от ООН.

Кандидат-президентката заявява, че планира да подобри отношенията между Франция и Русия. "Смятам да предоставя на Франция независимост от САЩ и НАТО и ще възстановя нормалните отношения между Франция и Русия, по-специално чрез вдигане на несправедливите и неефективни санкции", казва тя.

Льо Пен изтъква, че иска да върне на Франция нейния "глас и място в света". Според нея френските власти десетилетия наред са следвали идеите на европеизма, загърбвайки собствените си интереси.

По-рано тя заяви пред телевизия Бе Еф Ем, че "не смята за нелегитимно" присъединяването на Крим към Русия и не вижда основания да поставя под съмнение референдума от 2014 г. "Сегашните власти на Франция не признаха връщането на Крим в състава на Русия", припомня ТАСС.

Последните анкети определят Льо Пен като един от фаворитите в президентската надпревара, която най-малкото ще стигне до втори тур. Изборите във Франция ще са в два тура - на 23 април и на 7 май.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия отдавна е казала ,че на страната на ИД се бият граждани от Рисия и средноазиатските републики,нали уж това е една от причините да се намесят в конфликта в Сирия
88
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За периода 1945-2010 САЩ са предизвикали и разпалили 201 въоръжени конфликта като общия брой на конфликтите за периода е 248. Най-шокиращото е заключението, че жертвите в тези 201 въоръжени конфликта са 90% цивилни.
87
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Маке: Я признавам България за Македонска !
86
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тази поне са й дали 9 милиона евро да плещи глупости. Родните хибриди за по една бира на "Копринка" го правят :)))))))
85
12
 
9
 
! Отговори
ДО Правий сектор преди 7 години
Ама ти още ли не си разбрал чии е Крим.Ще ти го кажа на ушенце-РУСКИ!
84
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази дори Баща и не я брой за нищо не защитава никакви принципи а само се бори за власт
83
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германио, до кога ще ги търпиш тези руснаци да си правят каквото искат в ЕС? Време е да някой който да поеме ЕС с твърда ръка и да измете всичките купени руски агенти.
82
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МАРИН ЛЬО ПЕН - НОВАТА ЖАНА ДАРК.
81
7
 
14
 
! Отговори
Правий сектор преди 7 години
Когато кредита на тая рубладжийка и го превалутират в рубли, тогава и Крим ще бъде руски!
80
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе то и сесесерто спонсорираше многобройни "асвабадителни движения" и всякакви терористи по света, ама се капична безславно. та сегашното бледо подобие руслямистан ли ще спонсорира още дълго? Скоро друзя, ще нахлузите цървулите отново.
79
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1А член на ЕС, или поне асоцииран член на ЕС кога ще станат украинците, а? А за отпадане на визите нямат шанс, те ако искаха да ги пуснат без визи щяха отдавна да го направят, ЕС си има достатъчно проблеми, остава сега и да се наводни с милиони украинци които бягат от мизерията, Украйна е 40 милиона.
78
10
 
12
 
! Отговори
Експерт преди 7 години
Хе хе Ми значи няма да стане президент никога, Льо Пенката!
77
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сорошчета,абе нали Русия все фалирала според вас.Е,как така Путин бил избрал Тръмп и сега спонсорирал толкова националистични движения в Европа.Нещо са ви много противоречиви опорните точки.
76
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заемчето върна ли ***? Или чакаш опрощаване евентуално ако та изберат църнитe французи :)))))
75
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали ще признаеш че Франция е в Европа или Крим е част от Русия е едно и също...
74
11
 
10
 
! Отговори
1 преди 7 години
Ами визите за украинци скоро ще са история, както и за грузинците....може и за белорусит скоро.Виж за диваци, като ердоган и путлеристанците, НИКОГА!
73
9
 
12
 
! Отговори
Коча преди 7 години
Русия няма как да върви към развитие защото тя не разполага със нищо ,не развива технологии,та във Русия нищо не се е променило след края на световната война,се същата мизерия алкохолизъм и безпаричие.Русия е във адска изолация и още дълго няма да издържи и ще започне да стреля.Февруари се подписва СЕТА,европейските пазари са гарантирани,а къде са руските?
72
7
 
13
 
! Отговори
ГЛУПАКА преди 7 години
До СталинВинаги съм съжалявал заради такива ненормалници,че Сталин не е стигнал до Атлантическия океан. Сега тая *** и баща и щяха да мислят друго. Когото не го е газил руски ботуш и не го е лизало червеното теле не знае нищо за живота!!!
71
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За ужас на сорошките червейчета на балотажа във Франция ще се явят двама проруски кандидата-Марин льо Пен и Франсоа Фийон.И двамата са за нормализиране на отношенията с Русия.Имаше едно интервю по улиците на Париж.И всички запитани хора бяха категорично против всякаква конфронтация с Москва.Французите помнят,че са това,което са в момента благодарение лично на Сталин,който след края на ВСВ е настоял Франция да е в отбора на победителите.Нещо,което англичани и американци първоначално не са желали.
70
9
 
6
 
! Отговори
нико преди 7 години
КРИМ Е БИЛ И ЩЕ БЪДЕ РУСКИ РЕШЕНИЕТО НА ХРУШЧОВ ДА ГО ПРИДАДЕ КЪМ УКРАЙНА Е ПОЛИТИЧЕСКО ПРЕЗ ВРЕМЕТО НА СССР НО СЛЕД РАЗПАДА СЕ ОБЕССИЛВАТ ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ КАКТО МНОГО ДЪРЖАВИ ОТ БИВШИЯ СССР СИ ВЪРНАХА СУВЕРИНИТЕТА ДРУГ Е ВЪПРОСА ЧЕ ЩАТИТЕ НЕ МОЖАХА ДА СЕ НАСТАНЯТ В СЕВАСТОПОЛ И ВИЯТ НА УМРЯЛО УЖ ЗАГРИЖЕНИ ЗА УКРАЙНА