Канада забранява на чужденците да купуват жилища

Решението е за срок от две години
3 яну 2023 20:25, Росен Стойчев
33
Канада забранява на чужденците да купуват жилища
Снимка: БГНЕС/EPA

Канда обяви ново решение, с което забранява на инвеститори от други страни да закупуват имоти в страната, съобщи FOX News.

Решението започна да действа от първи януари.

Още по темата
То беше одобрено от правителството.

Гражданите от други страни няма да могат да купуват канадски имоти за период от две години. Решението е прието, заради поскъпването на жилищата в Канада.

Някои представители на правителството смятат, че за това са отговорни именно външните купувачи. Твърдят, че те разграбват бързо жилищата с идеята за дългосрочна инвестиция.

Това повдига и въпроса за неизползвани празни жилища. Управляващите настояват, че тези домове трябва да са за канадските граждани, а не за инвеститори, които търсят тяхното поскъпване.

Премиерът Джъстин Трюдо обеща, че ще намери решение на въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези канадци вече към комунизма ли пристъпиха или има още остатъци на свободна икономика свободно движение на хора и капитал? Какво падение? Нямам думи! И най вече ще шамаросвам вече тези проповедници
20
1
 
1
 
! Отговори
Коментари 1 и 2 преди 1 година
Право в десятката. Сега следва да погледнем кои лобираха за: свободна пазарна икономика, как продадоха на чужденци мини, земи, хотели и всичко що се нарича ресурс-природен и човешки с 5 ли 10 ли там процента в джоба. Затова: флашката и до девето коляно... за тия предатели, управници, богаташи.ДАВНОСТ И ПРОШКА- ЙОК.
19
1
 
1
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
До27 Ти чуваш ли се кви ти ги мъдри спрелия реотан или си ограничен с по малко умствени хромозоми по рождение.Какво ти е виновно Православното Християнство,че некви човечета с свободна воля,начело на Православието не изпълняват Божиите Заповеди,а с тяхната свободна воля,вършат простотии.
18
1
 
2
 
! Отговори
do 27 преди 1 година
Само да допълня - 40 % от които нехристияни , ако приемем , че православния джихад е някаква степна форма на християнство.
17
1
 
6
 
! Отговори
До коментар 37 преди 1 година
То руския народ и тои е сбирщина от народи,над 70 народности има в състава си.Но иначе били единна чиста нация хахахаха и се смеят на Европа и САЩ.
16
2
 
8
 
! Отговори
Хехехе преди 1 година
Хехехе по голяма обида е да наречеш някого комунист,от колкото фашист.Като сложиш на кантара двете излиза,че комунистите са из0били повече народ от фашистите.Но комун кланящите се им минава покрай ушите този факт.
15
1
 
10
 
! Отговори
До коментар 21 преди 1 година
А Путин подари територия десетки пъти по голяма от България,на Кадиров и там не важат руските закони,а кадировските.А пък другаря ви сталин подари на сърбина тито българско население от 2 милиона души,за асимилация и 20 хиляди квадратни километра територия,разпокъса от България.
14
4
 
9
 
! Отговори
Брокер на кирпич преди 1 година
Само заради Кирчо ще да е. Защо се отказа от канадското ? Чоджум ? Сега ще инвестираш в плевни и селски нужници в България.
13
2
 
6
 
! Отговори
абе преди 1 година
това за наш киро отнася ли се или ако купи ше е на името на съпругата му ? но пък покрай случая с парапета е рисковано :)
12
4
 
16
 
! Отговори
Е, и? преди 1 година
То пък някой се юрнал да купува в тоя конц лагер
11
0
 
21
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 година
В софия 50% от жилищата празни.. нито ги продават, нито ги дават под наем.. наследниците на реститутките.. живеят на запад и са ги забравили направо
10
42
 
15
 
! Отговори
Колю преди 1 година
Хората които обиждат Кирил Петков са най-вече 40-годишни алкохолици които все още живеят с родителите си и мразят всички умни и успешни хора.
9
16
 
9
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
А Русия няма този проблем защото никой не иска да живее и инвестира в Россия. И Европа ще забрани скоро като Канада за ужас на араби и китайци.
8
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малкото фашистче трюдо.....
7
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Земята на Украйна в голямата си част е продадена на най-големи селскостопански концерни. Американски.
6
4
 
7
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Като се затичах да си купувам 88м2 хладилник, тоя пък така да направи...
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трюдо ще оправи канадците, отврат е!
4
3
 
6
 
! Отговори
Канадец - измамник преди 1 година
Канадец съм вече. И само канадец след изборите
3
7
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
Защитават си хората, араби с пари ще ги поставят на колене и вземат мерки, доколкото могат
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирцата да му мисли!!!!