САЩ: Русия води ново военно контранастъпление в Украйна

Москва: Това не са нови изявления, Русия редовно опровергава тези информации
Обновена: 28 авг 2014 14:39 | 28 авг 2014 09:23, Елка Василева
180
САЩ: Русия води ново военно контранастъпление в Украйна
Снимка: архив, Reuters

Администрацията на Обама смята, че Русия води ново военно контранастъпление в Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Говорителката на Държавния департамент Джен Саки заяви, че Русия е изпратила още танкове и друга бронирана техника на територията на съседката си. Тези набези са знак, че вероятно е започнало контранастъпление под руско ръководство в източните градове Донецк и Луганск, заяви тя.

Саки също така изрази безпокойство от бунтовническите атаки в югоизточния пристанищен град Новоазовск.

Германският канцлер Ангела Меркел каза в телефонен разговор с руския президент Владимир Путин, че съобщенията за нови руски военни набези на украинска територия трябва да се изяснят, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"Последните съобщения за присъствие на руски войници на украинска територия трябва да се обяснят", е заявила Меркел на Путин. Тя е подчертала, че Русия носи голяма отговорност за деескалацията и охраната на границите си, съобщи говорителят на Меркел Щефен Зайберт.

Информацията за активизирането на руски военни при границата с Украйна не отговаря на действителността, заяви говорителят на Путин Дмитрий Песков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Това не са нови изявления, те се правят редовно. Русия редовно опровергава тези информации", заяви Песков.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 30------------------Когато в Мексико се случи въоръжен преврат и Мексико скъса отношенията си със САЩ и се настрои връждебно и когато САЩ подкрепят това, ЕЙ ТОГАВА ЕЛА МИ ГОВОРИ ЗА РУСИЯ!!!
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европа безкрайно ще се изложи ако даде каквито и да е пари или начини за печеленето им на Украйна. Ама много, много ще се изложи. Все едно да финансираш бясното псе на съседите за да видиш как ще нахапе децата им.
17
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 17Има една малка разлика. В Сърбия можеха да влезнат и американци и руснаци. В Украйна могат да се намесят ЕДИНСТВЕНО руснаците, защото ако САЩ го направят Русия ще каже, че я нападат нея. Виждаме како става, когато някой трябва да чака Русия да свърши нещо добро за друга нация. НЕ само, че не помага ами праща оръжие, хора, избива маса народ...Лъжци и лицемери са руснаците - повече от САЩ. Предпочитам да бях под американско владичесвто 70 години, пред руския миризлив и кален ботуш.
16
3
 
23
 
! Отговори
--- преди 9 години
Американските интереси са за една слаба Русия -после руския газ и петрол директно ще захрани Американските олигарси.
15
1
 
7
 
! Отговори
Акъл море преди 9 години
Много добра новина ,***! Ето че можеш! Много грехове ще ти се простят!
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такива глупости и в западните медии вече ги е срам да публикуват ;)
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нужни са не повече от 2000 руски войници в Украйна за да свърши войната за 2 - 3 седмици. Ще има масово посиране на украински батальони, масово дезертиране и в последствие, когато бащите на избитите деца започнат да ги ловят и бесят по нощите ще се изкарват невинни жертви от такива като ***. Всички статии на *** са копие от Украинската преса, което ме навява на мисълта, че или плагиатства, или и спускат новините от същото място като на украинскитъе медии.
12
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"Охо, троловете вече и на руски прописаха! А вечер целувате ли знамето на всесесере? Продажни мекерета такива!"Днес ще го целуват в Новоазовск, утре в Мариопул, вдругиден...;)
11
1
 
18
 
! Отговори
до 11 преди 9 години
В Украйна не изгориха ли живи хора в една сграда?А????Кажи бе многознайко!!!Не изгориха ли хората там????Те бяха ли въоръжени а? *** ***!Я се замисли и тогава приказвай за геноцид!
10
2
 
20
 
! Отговори
Николай преди 9 години
До Анонимен"Руския фашизъм е 100 пъти по-страшен от Хитлериския."'А анонимният *** е 100 пъти по-страшен от този дето си казва името.
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 11---------------Чакай бе Енчо,ти какъв геноцид видя в Косово???Я виж какво става в Украйна - армията се сражава с опълченци!В Сърбия само армията беше изпратена и веднага САЩ им скочиха!А тук армията на Украйна е изпратена от месеци и се финансира от САЩ!Я виж само разликата! Украйна не извършва ли геноцид?Според теб не нали?! Щото се биели за териториалната си цялост!Ами в Сърбия не се ли биха за това бе главун??????????
8
1
 
13
 
! Отговори
От Русия преди 9 години
Опять ***.Пишет о том, что ей кажется.И заголовок соответствующий.Да угомонись ***!И имена надо писать правильно. Не Джен Саки, а Джейн Псаки, которая тоже анекдотическая личность
7
1
 
26
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
Русия ако водеше настъпление,досега една руска дивизия щеше да е влязла в Киев.Защото толкова са й възможностите на украинската "армия"-колкото на една руска дивизия.Говнасари европеиски.
6
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Били на хиляди километри САЩ и не трябвало да се бъркат...А, когато в Косово имаше геноцид над населението Русия като е близо мръдна ли си пръста да го спре а?! Ако не бяха американците, толкова кръв щеше да се излее там, че да стигне до България. Хич не им дреме на руснаците за другите нации. А на всички е ясно, че те ескалират конфликта в Украйна и пращат оръжие - не се правете на ощипани, руски мекерета!!!
5
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руския фашизъм е 100 пъти по-страшен от Хитлериския. Като няма Рейгън, Кол и Тачър руския фашист ще си развява коня и ще си прави каквото си поиска.
4
1
 
28
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Джейн не беше ли Псаки, макар че при баща грък и Саки и ходи.Предполагам данните за руските войски пак са от Фейса и Туитър, те хохлите като видят дебелия все руснаци им се привиждат. Иначе да, в Украйна има към 4000 доброволци от Русия и никой не го крие това.
3
2
 
28
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Тези набези са знак, че вероятно е започнало контранастъпление под руско ръководство Е сега какво, последно - започнало ли е, или не е започнало? Среден път няма, като ще се обвинява, трябват и доказателства! То и аз казвам, че янките и еврогейците са *** ***, но не го доказвам! Щото няма нужда, те сами си го показват, всекидневно...
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сателитни снимчици нямат ли, за да докажат нещо, като и с малайзийския самолет!
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин няма да влезе бе, не ги слушайте тия глупости...