Осъдиха "мамино синче" да си намери работа

25-годишният мъж опитал да осъди родителите си за издръжка
Обновена: 29 апр 2011 14:52 | 28 апр 2011 08:15,
115
Осъдиха "мамино синче" да си намери работа
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Испански съдия нареди на 25-годишен испанец да напусне дома си и да си намери работа, пише в. "Дейли телеграф". Младият мъж от Андалусия, Южна Испания, чието име не се съобщава, завел дело срещу родителите си, когато те отказали да го издържат повече и му препоръчали да започне работа.

Мъжът искал родителите му да му плащат по 400 евро на месец издръжка. Вместо да удовлетвори искането му, съдията по делото постановил, че мъжът трябва да си изкарва прехраната сам и да не разчита повече на родителите си.

Случаят породи полемика в Испания, където безработицата сред испанските младежи достига 43%. Така все повече млади испанци стават част от така нареченото поколение "нито, нито". Терминът е съкращение от израза: Нито работя, нито уча.

Феноменът е познат и в други европейски страни. В Италия този тип младежи са известни като "бамбочони" или бебоци. Там близо 60% от хората между 18 и 34 години живеят с родителите си.

Във Великобритания млади хора, които не работят и не учат, са наричани НРУС, което е съкращение от израза: Не работя, уча и стажувам. 18,8% от английските младежи между 19 е 24 години попадат в категорията на НРУС.

Младите британци, които пък продължават да живеят с родителите си дори и да са навършили 30 години, са наричани "деца, изяждащи спестяванията за пенсия на своите родители", или съкратено ДИСПСР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: безработен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А тука ни издухват от 18 годишни да се оправяме... Не че е толкова лошо де. Българите сме истински сървайвари.
32
2
 
30
 
! Отговори
ръП преди 13 години
У наше село си им викаме търтеи. Сутрин излизат от кръчмат и нанкат докато я отворят след обед. И всичко се завтарят от понеделник до петък. Събота и неделя охкат из кревата, че са се преуморили. И нон стоп реват, че "не'а бач". Дежурните им приказки са: "ко' шъ ям", "дай кинти ***", "*** таа рабу'тъ". Аре да са живи и здрави все така да ни радват.
31
2
 
2
 
! Отговори
Бай Иван преди 13 години
Номер 2 - Точно и ясно казано! Евала! Подкрепям!
30
1
 
13
 
! Отговори
дааааа преди 13 години
ми там е проблема, виномни са и родителите, отгледали са един ТЪРТЕЙ, за 25 г. след като не са го научили да се труди, и в Бг и *** такива
29
7
 
18
 
! Отговори
така е преди 13 години
Така е но кой е виновен за това кой обърка тази младеж ,кой затвори фабрики ,заводи ,кой затри родното стопанство.Ние сме длъжни сега на тези младежи,мисляхме че когато дойде демокрацията ще емного хубамо ,но то стана обратната сега ще сърбаме попарата която надрабихме,но май доста сме дробили че ще има бая време да я ядем.Начина е един да се намери трудова заетост на младежите като в България така и за другите страни,без заетост няма да се управим.Икономиката иска производство,а такова няма.
28
0
 
24
 
! Отговори
Тежката гемия преди 13 години
Не стига, че са го гледали 25 години а сега хъшлакът ги съди за издръжка. Боже боже. Съдията да го беше осъдил на общественополезена работа.
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ne e lud koito iade banicata ! Lud e koito ia dava.
26
6
 
6
 
! Отговори
Глезената-Гледаната преди 13 години
Е те пък що не искат да си гледат детенцето?Не ги е срам!
25
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нямали работа младите - ами така е при демокрацията, за която едни подрипваха и ревяха като магарета по площадите.
24
4
 
7
 
! Отговори
DO 21 преди 13 години
KUTIOVCITE V NETA SA PO ORGANIZIRANI OT PARTIATA MAIKA
23
1
 
29
 
! Отговори
Nasty преди 13 години
И тука е пълно с мамини синчета, които са "багери дълбоко в джоба на мама и тате".Който са го научили така от малък, трудно се превъзпитава.
22
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Родителите са виновни.
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Nie pak im vikame "tarteiii"
20
9
 
8
 
! Отговори
яж хуй, помиярче преди 13 години
до Контра - Атака Другарю ***, а защо не питаш и разни ЦАРвули, доганци и *** от украйна? ТЕ все пак са били по-дълго на власт от теб изброените. Или Кутев така ти каза да го напишеш?
19
9
 
23
 
! Отговори
Тони преди 13 години
На 26 съм и все още живея с родителите си. Това е въпрос на избор на мен и семейството ми. Изучил съм се и работя. Поне в България има много такива хора. Тези, които наричате гъзари са с достатъчно богати родители, че освен всичко останало имат и купени от тате апартаменти.
18
2
 
20
 
! Отговори
до №13 преди 13 години
Не мрънкам изказвам позиция!Не се момей,че по прости сметки и ти отиваш към 40така!А колкото до прехода ,виждам как младите са абсолютно апатични,към това което се случва в България.Ние сме уморени от демокрацията,но те къде са да направят промените!
17
0
 
5
 
! Отговори
Крис преди 13 години
*** ?
16
4
 
17
 
! Отговори
добре де преди 13 години
Добре де,а мама и тате като са с по 300 лева как си оправят с всичко!И марковите драхи за *** и папане и сметки!Дупе знае две и двеста!Просто много се изисква от нас родителите и затова ще си гътнем млади!
15
9
 
8
 
! Отговори
ЯЛИЛПЛ преди 13 години
Мно'оооо *** новина, за това аз ще използвам друга абревиатура за драскача: ЯЛИЛПЛ, в превод: Яж *** И Лай По Луната.
14
7
 
18
 
! Отговори
PITAM PITAM преди 13 години
KOLKO TRUDOV STAZ IMA STANISEV I KOGA STE MU SVARSI PUBERTETA STOM CHAK SEGA SE ZADOMIAVA