Осъдиха "мамино синче" да си намери работа

25-годишният мъж опитал да осъди родителите си за издръжка
Обновена: 29 апр 2011 14:52 | 28 апр 2011 08:15,
115
Осъдиха "мамино синче" да си намери работа
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Испански съдия нареди на 25-годишен испанец да напусне дома си и да си намери работа, пише в. "Дейли телеграф". Младият мъж от Андалусия, Южна Испания, чието име не се съобщава, завел дело срещу родителите си, когато те отказали да го издържат повече и му препоръчали да започне работа.

Мъжът искал родителите му да му плащат по 400 евро на месец издръжка. Вместо да удовлетвори искането му, съдията по делото постановил, че мъжът трябва да си изкарва прехраната сам и да не разчита повече на родителите си.

Случаят породи полемика в Испания, където безработицата сред испанските младежи достига 43%. Така все повече млади испанци стават част от така нареченото поколение "нито, нито". Терминът е съкращение от израза: Нито работя, нито уча.

Феноменът е познат и в други европейски страни. В Италия този тип младежи са известни като "бамбочони" или бебоци. Там близо 60% от хората между 18 и 34 години живеят с родителите си.

Във Великобритания млади хора, които не работят и не учат, са наричани НРУС, което е съкращение от израза: Не работя, уча и стажувам. 18,8% от английските младежи между 19 е 24 години попадат в категорията на НРУС.

Младите британци, които пък продължават да живеят с родителите си дори и да са навършили 30 години, са наричани "деца, изяждащи спестяванията за пенсия на своите родители", или съкратено ДИСПСР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: безработен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
39
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
До Баба ти:Ай не мъркай че сте го отнесли!!!Щото аз казарма съм махнал 96-та на 20, до сега според тебе кой е отнесъл прехода?17 години те прехвърлят работодатели не осигуряват,всеки се прави на луд,експлоатира те.Знаеш ли колко връстни за да не умрем от глад сме правили какво ли не.Дискотеки и кръчми не знам от кога не съм стъпвал.Не се изкарвайте и вие жертви!!!Ние никога няма да видим пенсия.Това как ти изглежда?
12
2
 
50
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Тъй като работя с младежи ще ви кажа че от тези 90% от всички,които са при мама и тате половината, ако имат нормална работа, биха се отделили.Всеки иска да има гнездо.Не ги съдете всичките!!Но в тази държава с 300 лв което дори е добре кое да платиш първо!!Има и *** материал не се отрича.А онез 10 процента ги знаете:синчета на ранни мутри,депутати, адвокати,ходинзи ДАНС синчета и така нататъка!!За да са добре тези 10% страдат останалите!!Пак казвам не всички са мързеливи има и добри!!
11
5
 
25
 
! Отговори
Баба ти преди 13 години
Големи гъзари са,на гол ***-чифте пищови!Лигльовци за,които само кеша е важен!Аре като в Германия шут по дирника и да се оправят,а ние ги дондуркаме до като сме живи.p.s Нашето поколение 40-50 годишните сме най-обърканите,отнесохме прехода,длъжни сме на родителите си и на децата си!
10
3
 
41
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Хаха и в България е пълно с такива индивиди. Вярно е, че има голяма безработица и трудно се намира работа, но аз лично имам познат, който е на 24 години, родителите му не са чак пък толкова заможни, но той не работи, защото няма подходяща работа за него, преди 2 години завърши колеж семестриално, но все още не може да си вземе изпитите защото явно няма време да седне да чете, но в същото време 20-25лв не му стигат на ден....
9
8
 
18
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
ето до къде води хуманисткия идеал за цивилизовано общество. тъпата *** обаче късогледо продължава да нарича тия държави "нормални" и да се стреми и тука да стане така, щото готино било видиш ли
8
5
 
83
 
! Отговори
чичо Митко преди 13 години
И в България има подобен модел младежи. Викат им "гъзари". Седят по цял ден по кафенетата, вечер ходят в чалготеки, гъзарите на по-бедните родители си седят в къщи пред компа и жулят игрички и чат-пат, ако им откажеш пари се стига до тежки битови драми и на другият ден четем: "Син заколи баща си за пари" и т.н. :)))
7
7
 
24
 
! Отговори
nqkoi преди 13 години
Ей само неграмотници по тези форуми !!!!
6
9
 
16
 
! Отговори
мама преди 13 години
Бозайници!Нашите деца са дъщите за съжаление иначе утата им много работи, ако ги слушате света на думи ще преобърнат!
5
5
 
9
 
! Отговори
млат чувек преди 13 години
еми кой как се уреди, сеш се?
4
5
 
26
 
! Отговори
Анчо преди 13 години
Леле, ще си разплета чорапите от мъка!
3
5
 
37
 
! Отговори
agostina преди 13 години
hahahahaha. ne e lesna rabota da si roditel da mu se nevidi.
2
55
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А в България младите хората дето не правят нищо и живеят при мама и тате са поне 90%. По форумите в работно време може да ги намерите, и обикновено на повечето последно време Бойко им е виновен :)хахаххаха .
1
8
 
77
 
! Отговори
:) преди 13 години
А в България им казват: 'Ох на мама сладкото дупенце!'