Ваксина ще убива удоволствието от цигарите

Учени измислиха нов метод за отказване от тютюнопушенето
29 юни 2012 08:03, Петя Славова
15
Ваксина ще убива удоволствието от цигарите
Снимка: Reuters

Ваксина ще кара хората масово да се отказват от тютюнопушенето. Новият метод за приключване с вредния навик е създаден от американски учени в медицинския колеж „Вейл Корнел“, съобщи Би Би Си.

Експертите твърдят, че благодарение на откритието, хората вече няма да могат да получават удоволствие от цигарите.

Причината се криела във факта, че в тялото ще се образуват антитела, които ще пречат на никотина да проникне в мозъка.

Ваксината вече е изпробвана върху животни и показва, че тя намалява концентрацията на съединението с 85%, предаде БТА.

Въпреки, че резултатите все още не са проверени върху доброволци, ръководителят на научната група проф. Роналд Кристал, е уверен в успеха.

Учени и преди са разработвали ваксини срещу тютюнопушенето. Те са се опитвали да приучат тялото да произвежда антитела, които се свързват с никотина. До неотдавна обаче специалистите така и не успяваха да ги получат в нужния им обем.

Сътрудници на медицинския колеж "Вейл Корнел" са решили този проблем с помощта на генната терапия. Генно модифициран вирус, съдържащ в себе си "инструкции" за производство на антитела, е заразявал черния дроб. В резултат органът се е превърнал в център за създаване на антитела.

Все още не е ясно доколко безопасно и ефикасно е това при хората. Все пак е добре да се има предвид, че освен физическа, пушачите имат и силна психологическа зависимост от цигарите, е мнението на други експери.

Ако ефикасността на ваксината бъде доказана, ще възникне още един въпрос - дали е етично тя да бъде използвана и при деца.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
тъпи учени преди 8 години
И след ваксиниране на пушачите, на анедоимъчна основа, ще им започнат неврологичните проблеми, тъй като никотинът е естествен медиатор в невроно-мускулните синапси.
10
0
 
1
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
брей, дай повече информация. Това всеки може да го каже. Какви са тези доклади? Много повърхностен коментар...
9
0
 
5
 
! Отговори
брей преди 8 години
За фармацевтичната мафия няма конспирации, тя СЗО преди няколко години разби всички митове и показа истинското лице на ФМ=СЗО, излизайки с фалшиви и подправени доклади с една едничка цел... Промивки якооо, "а като се разровиш по-дълбоко и видиш" косите ти се изправят!
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В случая за разлика от обикновено даже са писали за какво става дума, че действа върху никотина, баси хората сте, какъв секс какви други удоволствия.
А по въпроса за вредата от ваксините, да на пръв поглед като се втурне човек в конспирациите всичко изглежда очевидно и се ядосваш как може да не си го видял до сега, и защо хората са такива овце, но като се разровиш по-дълбоко и видиш какво минава за доказателство при конспираторите и тая фаза отминава.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е ли по-добре ваксината направо да убива човека? Няма човек-няма проблем!
6
1
 
6
 
! Отговори
смотаняци преди 8 години
И от КАКЪВ ЗОР са я измислили?! Хайде сега да измислят една и против удоволствието от секса..а бе- най-добре ЕДНА ВАКСИНА СРЕЩУ ВСЯКАКВИ УДОВОЛСТВИЯ!
ако искат да са полезни да измислят ваксина срещу злобата, агресивността, алчноста и лошотията!
5
3
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 8 години
Абе ти се информирай и после пиши. Някой те е информирал вече с грешно инфо и си мислиш, че знаеш. И действат със закъснител, после няма никога да предположиш от къде ти е дошло. Може и лошия бог да помислиш, че те наказва. Но се оказва, че това е твоята посредственост.
Мислете или се откажете!
4
2
 
13
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
Човече, спокойно не ваксинирай детето си срещу детски паралич. И имаш цял живот да му се радваш на осакатеното детенце. Но не давай *** съвети на другите.
3
11
 
7
 
! Отговори
Пак ли? преди 8 години
Тази ваксина, както и другите съвременни ваксини май са направени да убиват ваксинирания, а не нещо друго?
Потърсете в търсачките информация за ваксините и какво има в тях! Аз бях потресен и не бих ваксинирал нито мен нито дете!!!
Ако ви се сртува нелепа конспирация, просто прегледайте доказателствата, които хората се ви предоставили! Фармацията дали има пипала "пари" в медиите?
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Удоволствието или пристрастеноста....кое от двете, че има огромна разлика
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много хубаво, само като страничен ефект да не се губи и удоволствието от секса примерно:)