Година мина: Светът още страда за Честър Бенингтън

Фронтменът на Linkin Park отне живота си през 2017
20 юли 2018 13:07, Eкип на Teenproblem
15
Година мина: Светът още страда за Честър Бенингтън
Снимка: Reuters

Днес се навършва една година от смъррта на фронтмена на Linkin Park Честър Бенингтън. Талантливият вокалист реши сам да сложи край на живота си на 20 юли 2017 г., като беше намерен обесен в къщата си в Лос Анджелис. 

Той е страдал от депресия от доста време, което е най-вероятната причина за самоубийството. Честър сам е признавал в интервюта, че често изпада в тежки психически състояния, имал е проблеми с наркотиците и алкохола и е правил опити за самоубийство. В детските си години е бил малтретиран сексуално от чичо си, което му е повлияло много травмиращо.
 
В много от текстовете на песните на Linkin Park, особено и в последния им албум "One More Light", може да се усети цялата болка, която музикантът е носил в себе си преди фаталното решение.
 
Вокалистът сложи край на живота си на датата, на която най-добрият му приятел, Крис Корнел, трябваше да навърши 53 г. Крис се самоуби два месеца по-рано, на 18 май, което също оказало пагубно влияние на Честър.
 
Смъртта на Честър беше приета изключително драматично от феновете на бандата по цял свят. Те непрекъснато изразяваха скръбта си с емоционални постове в социалните мрежи, с различни мемориали, които организираха и т.н.
 
Българските фенове също бяха активни - още на 22 юли 2017 г. в Борисовата градина беше организирана среща в памет на Честър. А музикантите от Linkin Park Tribute Band организираха няколко концерта, посветени на Бенингтън в столични клубове, които бяха разпродавани напълно за кратки периоди от време. 
 
На 27 октомври Linkin Park  изнесоха мемориален концерт в Лос Анджелис, в който се включиха и много други известни музиканти. Съпругата на Честър, Талинда Бенингтън, също е доста активна в социалните мрежи и постоянно призовава да се говори за депресията, да се проумее, че тази болест няма лице и трудно може да бъде разпозната. Тя пускаше клипчета и снимки, направени само няколко дни преди смъртта на съпруга ѝ и заяви: "Мислите за самоубийство бяха там, но никога нямаше да разберете". И многократно подчертаваше, че трябва на психическите разстройства да се гледа като на всяка друга коварна и опасна болест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само не разбирам какво правят точно тия знамена там. Навсякъде селска пропаганда.
14
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Светът друга работа си няма и с това се занимава
13
5
 
2
 
! Отговори
Младеж преди 5 години
До 12Е тия неща са от на баба ми времето, нищо лично, но сега рок и метъл музиката е много по-развита и модерна! С безброй много нови неща!
12
1
 
2
 
! Отговори
до 3 преди 5 години
Пинк Флойд, Дайър Стрейтс, Юрая Хийп(ерата на Байрон), Тото, Сага, Ейша, Йес, Мерилиън, ..... не изброявам още десетки колоси. А, боговете Дийп Пърпъл, сори. щях да забравя. Да не говориме за Рик Уейкмън, Джон Лорд... светила. няма да ми стигне ако почна да ти описвам всички.
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки път когато чуя гласът му , ме побиват тръпки . Това за което рядко пишат е защо е страдал от депресия . Изнасилвал го е мъж . Непосилно е човек да го побере в ума си как изобщо някой си представя човек да преодолее това . Честър, прости на това общество което те съди че си бил слаб и не те защити .когато си бил малко момченце .
10
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страда цялата вселена за тоя!
9
3
 
7
 
! Отговори
Младеж преди 5 години
Между другото рок и метъл звездите, ако не се убият собственоръчно, си изкарват бая до дълбоки старини, примери много, Като знаем животите на Ози Озбърн, Аксел Роуз, Ролинг Стоунс, Слаш, ония от Секс Пистълс, Дийп Пърпъл, и куп други си живеят още, това е чудото на медицината....
8
1
 
44
 
! Отговори
Ro преди 5 години
Тука пишат хора, които никога не са страдали от депресия, нито познават човек, болен от това. Искам да ви кажа, че е нещо страшно и не по-различно от всяка останала болест. Престанете да дуднете, че е лиготия и колко бил безотговорен да се самоубие. Депресията уврежда мозъка, тялото, душата... не се е обесил, защото си няма друга работа. А думи от рода на "аре стегни се ве, ба*ти ****ала" кара болните още повече да се затварят в себе си, да не търсят помощ и в краен случай да се самоубият.
7
28
 
2
 
! Отговори
айде бе преди 5 години
Че на мен и на още много мои познати хич и не ми пука за тоя че се самоуби! Па още повече-и да скърбя за него...Айде по -малко помпозност,а?Света скърбял...ми и ние сме част от тоя свят.........
6
30
 
6
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
за един наркоман самоубиец оставил си семейството и децата защото бил депресиран,много мъжка и отговорна постъпка!
5
0
 
18
 
! Отговори
DEAD Inc. преди 5 години
Много жалко, но рок и метъл музиката са начин на живот и цял един нов свят отпреди много години, в който се създават нови и нови поджанрове и столове! Тази музика е безсмъртна, докато други стилове примерно едни ориенталски с турско/ромски ритми бавно и сигурно са на изчерпване, но рок и метъл музиката ще живее вечно!!!
4
18
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Заглавието е подвеждащо! Светът скърби за Скот Кълъмбъс, а за Честър Бенингтън - само съпругата му, защото наследи по-малко пари, отколкото очакваше.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Я кажи за теб кое е музика?
2
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сън не съм спал...
1
38
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко за човека, ама тва музика ли беше.(вероятно аз не разбирам съвсем от музика).