Франция със закон: Край на телефоните в училище

Учениците без мобилни устройства
Обновена: 6 авг 2018 14:10 | 6 авг 2018 14:07, Eкип на Teenproblem
4
Франция със закон: Край на телефоните в училище
Снимка: pixabay

Във Франция приеха закон, който гласи, че учениците няма да могат да използват мобилния си телефон, докато са в училище. Те нямат право и да използват компютри, лаптопи и таблети, освен ако не е с учебна цел. Изключение ще правят единствено учениците с някакви увреждания, които се нуждаят от такива устройства, за да е пълноценен учебния процес. 

Френският президент Еманюел Макрон, дълго време настояваше за такива промени и беше обещал, че ще направи такова нещо в предизборната си кампания.
 
Още от 2010 г. в страната има забрана да се използват мобилни телефони в учебен час, но сега са предприети още по-драстични мерки - тези устройства да не се използват по време на учебния ден и целия престой в училище, дори в почивките.
 
 

4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
дрън, дрън, дрън... преди 3 години
Ще имат ли кураж и нашите политици да приемат такъв закон!? Не мисля!
3
2
 
15
 
! Отговори
Язък преди 3 години
Хахаха цъкате минуси а вашите бъдещи неграмотни деца сте ги обурудвали с телефони за по 1000 лв. Вижте гредите във вашите очи а не треските в чуждите
2
16
 
2
 
! Отговори
Язък преди 3 години
Къде отиде демокрацията ? ,😂
1
2
 
34
 
! Отговори
Край преди 3 години
Абсолютно правилно. Задно с телефоните трябва да изчезне и байчото -пазач. Във всяко училище трябва да има 2 здрави прави МЪЖЕ охрана по време на занятията.