Хапвайте питая за здраво сърце и при диабет

Питая насърчава здравето и на стомашно-чревния тракт
15
Хапвайте питая за здраво сърце и при диабет
Снимка: Istock

Драконовият плод, познат още като питая или ягодова круша, е тропически плод с невероятни вкусови качества и още по-великолепни свойства за организма. Здравословните му ползи го правят незаменима част от кухнята на много народи от тропическия климатичен пояс. Драконовият плод може да се открие и у нас. Не го подминавайте на щанда за плодове, защото е изключително полезен и много вкусен.

Питаята е много богата на витамини, основно С и Е, минералите желязо и магнезий, съдържа и огромно количество фибри. В една чаша питая се съдържат едва около 130 калории, както и цели 3 грама растителен протеин и 7 грама фибри. Това прави питаята един наистина здравословен и полезен плод.

Кои са основните ползи за здравето от драконовия плод?

Питаята е здравословна и засищаща закуска

Драконовият плод е много подходящ за закуска, защото е с високо съдържание на фибри, не съдържа мазнини, но е богат на растителни протеини, което дава усещане за дълготрайно засищане и много енергия. Подходящ е и като междинна закуска, която ще ви помогне да се предпазите от рязкото огладняване между храненията.

Питая е суперплод за вегетарианци и вегани

Ако спазвате растителна диета, драконовият плод може да е задължителна част от нея. Той е богат на важни витамини и минерали, които при диета, изключваща цели групи храни, могат да са в дефицит. В него се съдържат завидни количества желязо и витамин С, които при вегетарианци и вегани могат да са в намалени стойности.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11-БЛЯ БЛЯ-фибрите прочиствали червата!я удари едно шише матеница. ще те прочисти тека че нема да ти стигне тоалетната хартия.
10
1
 
1
 
! Отговори
1-ИН ОТ ПЕРНИК преди 3 години
за здравооо сърце и нерви-пиите по 50 грама домашна ракия сутрин-предии да си измиете очите.а ако ви хване жена ви и ви напусне?колата искара със летните гуми цялата зима.и миле китич искара нова песен-а мамо мила майчице.значи сте и късметлия.-ПРОФЕСОРЕ МЕРМЕРСКИА.БАЙ.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дедици е тва замества виаграта и патката расте от него.Дедика си купи от него, ама си купи и ролетка.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От време на време некой тирговиц - иноватор си поръчва статийка за стоката и "услужливи" джурналя се втурват да ни убеждават да я купим -ама има дето се хващат ..Четете трудовете на Петър Димков световно известен лечител ,излекувал 100 хиляди ,че и патриции от бкп и сесере - много ясно пише кое е полезно да се консумира за здравето ни на тези географски ширини и това е онова ,което ражда Българската природа
7
0
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Който много яде питая, портфейлът му празен се сгръчква на запетая...
6
0
 
10
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Дядо без това не сядаше на масата !!! Ако няма -бой по баба и я пращаше да набере от Еквадор...
5
0
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Познавах една сладка колумбийка и тя го наричаше питахая.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изключително безвкусен и блудкав в тоя плод, който го е пробвал знае. Виж баба ми не можеше без него, даже за зимата си правеше компоти от него.
3
1
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 3 години
Ясно е, че си беден и се продаваш за няколко кликове за стотинки да вържеш месеца. Ми, беден ще си останеш с тия промоции.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Става и с мушмули.
1
0
 
17
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Михи, мерси за подробната информация.Къде може да се купи питая и колко струва килото? Най-много ме интересува дали действа като възбудително средство. Питам за един приятел.