Учени доказаха, че щастието се купува

Повече пари води до по-голямо чувство за контрол над живота
20 яну 2021 19:12, Ния Христова
37
Учени доказаха, че щастието се купува
Снимка: Pixabay
Американски учени успяха да докажат, че чувството за благополучие се увеличава с нарастване на доходите, независимо колко богат е човек, съобщи в. "Дейли мейл".
 
Специалистите от университета на Пенсилвания са анализирали 1 725 994 отговора свързани с благополучието, дадени от 33 391 американски пълнолетни. Резултатите показват, че щастието им нараства с увеличаването на доходите в домакинството.
 
Предишни изследвания са показали, това е вярно само до определено покачване на доходите, което е 75 000 щатски долара годишно. Новите резултати показват, че такава граница всъщност няма, прададе БТА. 
 
По-високите доходи дават на хората по-голямо чувство за контрол над живота им, а това може да ги прави по-щастливи. "Макар и да е възможно да има точка, след която парите губят силата си да подобряват благосъстоянието, сегашните резултати показват, че тя може да е по-висока, отколкото се смяташе досега", каза ръководителят на изследването д-р Килингсуърт.
 
Неотдавна изследователи от университета Пардю обявиха, че годишни доходи от 60 000 долара до 75 000 долара са идеални за емоционалното благополучие. Те използваха за анализа си данни от анкета на "Галъп" сред над 1,7 милиона души от 164 държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
6
 
! Отговори
Нина преди 3 години
Гениално откритие! Браво! А аз се чудех, защо като имам пари ми е толкова щастливо!
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия откриха топлата вода.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз съм щастлив. За първи път в живота ми няма да мога да ида на почивка на Бахамите... заради Ковид-19. Досега не можех... заради пари.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почнеш ли от щастие да лепиш пари по монитора докато слушаш музика в Уou Тube, лягай си, много си пиян!
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Експеримента "Щастието се купува" беше прекратен поради липса на средства.:D
28
1
 
1
 
! Отговори
Толкоз им акъла преди 3 години
Не парите а сигурността и спокойствието са в основата на щастието.Някой спомня ли си как пощенските служители едно време носеха торбата с парите и разнасяха пенсиите на старите хора?Американските 'учени' това никога няма да го разберат колко реално, спокойно и сигурно беше и то с малко пари...
27
0
 
0
 
! Отговори
Кой да го докаже? преди 3 години
"Американски 'учени' доказаха, че щастието се купува"Там толкова са подкопали дъното че всичкото им щастие се свежда в покупко-продажбаите.А тука при умрял пазар и липса на приходи - правим чудеса в алтернитовното съществуване!
26
0
 
7
 
! Отговори
Тони Шушони преди 3 години
без здраве и любов, парите не могат да те направят щастливи обратното е вярно, ако съвсем нямаш пари, нито ще си здрав, нито ще има любовиначе казано парите са средство, не цел
25
0
 
3
 
! Отговори
Мене преди 3 години
Ей сега разбрах що съм нещастна. ТУЙ 60000 $ ÷ 75000 $ годишно не съм ги и сънувала.
24
2
 
9
 
! Отговори
до до 19 преди 3 години
"По-добре недоволен човек, отколкото доволна ***" - Сократ.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами американски учени, за американското общество разсъждават. Там всичко се измерва в пари. То затова и българи, за които всичко се измерва в пари все ги боготворят. Абе алчна работа. Вперили поглед в тия пари, че чак мозъка им изпили.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе лошо няма човек да има пари, но ако няма Любов все едно нищо няма! Тези американски учени си л а й н а сатанисти
21
1
 
3
 
! Отговори
Пунта Кана преди 3 години
Яжте,пийте и тези три неща.
20
1
 
12
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
"Абе, и здрав да си, и с пари да си, ако си ***... като някои наши видни богаташи колко може да си щастлив. Халал им такова "щастие", свинско."По моите наблюдения, колкото по-глупав, по-*** и невъзпитан е някой, толкова по-лесно му е да се чувства добре.Интелигентните и възпитани хора са най-нещастни обикновено, то си е като наказание.Когато си глупав не те интересуват неща извън бита ти и за тези хора си мисля, че ако имат пари, няма какво да ги трогне.
19
0
 
11
 
! Отговори
Тото Котуньо преди 3 години
По статистика повечето от спечелилите от тото губят бързо парите си, задлъжняват и имат големи неприятности. Включително заплахи за живота си.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВСИЧКИ ЗНАЯТ , ЧЕ СЕ КУПУВА НО САМО АКО СИ ЗДРАВ!!!.................................Абе, и здрав да си, и с пари да си, ако си ***... като някои наши видни богаташи колко може да си щастлив. Халал им такова "щастие", свинско.
17
1
 
8
 
! Отговори
друг учен преди 3 години
Най-щастливи са хората в Коста Рика. Не в САЩ.
16
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите не носят щастие. По-скоро предизвикват еуфория. За да е щастлив човек преди всичко трябва да бъде здрав физически и душевно. Да бъде благодарен и да осъзнава, че всеки един ден му е подарък.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами жалки, празни и безстойностни хора са тези, които вярват в това. Тъжно................................Долни и гадни са тези, дето искат да убедят и другите в това. Гнусно.
14
2
 
20
 
! Отговори
бай Иван преди 3 години
Да *** прощават учЕните, ама човек колкото повече има, толкова повече иска. Ей, го - най-богатият човек Мъск има всичко на земята и иска Марс. След Марс, би искал Слънцето и така край няма. Докато един клошар, лично го чух да казва: "Какво ми трябва - цигари имам, пиене имам. Пари имам." Явно успешно беше върнал хартия.