Гримът на лятото - в лилаво!

Вижте повече за тенденцията
28 май 2021 18:15, Иванка Гъркова
0
Гримът на лятото - в лилаво!
Снимка: Istockphoto

Безспорно светлолилавият цвят е един от най-актуалните за пролетта. Виждаме го най-вече в дрехите, обувките и аксесоарите, но го ползваме и за много идеи за маникюр. След като навлезе въпросната тенденция, все повече инфлуенсъри ни показват в социалните мрежи, че той може да бъде перфектното допълнение към грима за сезона, в който всеки иска да изпъкне и да се покаже навън без маска.

Според психологията на цветовете, лилавото обединява импулсивния триумф на червеното и меката отстъпчивост на синьото. Освен това потиска рационалното мислене и активира интуицията, стимулирайки потребност за духовно развитие. Но да не задълбаваме толкова сериозно в това какво означава, а да видим как го използват някои гримьори.

С идването на пандемията всички заложихме на поставянето на сенки, очна линия и спирала, защото по-голямата част от лицето бе скрита от маската. Сега е време да продължим с монохромни клепачи в лавандулово.

Независимо от това какъв цвят са очите ви, може просто да нанесете малко светлолилави сенки на целия клепач и да завършите с черна спирала. За по-смелите има и „лавандулови“ спирали.
 
Също както при дрехите и косите се връщат някои тенденции от 80-те и 90-те, така и при грима отново може да поставим лилава очна линия или малко сенки под клепача. А вариантите за опушен грим със светлолилаво са безброй!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: гримтенденции в грима
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари