Бадемите погамат за сваляне на килограми

Ето какво показва проучване
7 фев 2023 16:30, Ивета Иванова
10
Бадемите погамат за сваляне на килограми
Снимка: Pixabay/stevepb

 Хапването на определени ядки може да намали апетита и да ни помогне да отслабнем, показва ново проучване.

Става дума за бадемите.
 
Учените са установили, че консумирането на между 30 грама и 50 грама бадеми на ден помага за потискане на апетита, пишат от "The Sun".
 
Изследването показва, че хората, които са хапвали бадеми, вместо храна с въглехидрати, поемат с 72 калории по-малко на следващото ядене.
 
"Нашето проучване изследваше хормоните, които регулират апетита и как ядките, по-специално бадемите, може да допринесат за контролиране на апетита. Установихме, че хората, които ядоха бадеми, са претърпели промени по отношение на хормоните, които регулират апетита и че това може да е допринесло за прием на по-малко храна.", обяснява д-р Шарая Картър от университета в Южна Австралия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сурови са най-полезни:)И поне 100 грама.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Утре статия: Бадемите причиняват рак!... При мишки... ако ги храниш само с бадеми... расли в АЕЦ Козлодуй
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти хапвай половин кило бадеми на ден да видим как ще помогнат . Всичко е в мярката стига с тези безумни изследвания които излизат кой знае от къде - 100% убеден съм че ако се разровя до първоизточника , ще открия че това изследване е спонсорирано от някой производител на бадеми или най малкото търговец.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бадемите помагат. Като хапна 50 грама бадеми преди лягане не ям докато спя чак до закуската.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истина е. Като хапна бадеми, на следващото ядене вместо четири пържоли изяждам три пържоли и две кюфтета. Процента на пържолите намалява с 25 %.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-доброто средство за сваляне на килограми е черния хайвер. Като си купите килограм за две хиляди евро, със сигурност ще отслабнете, щото след това ще гладувате от безпаричие.
1
0
 
4
 
! Отговори
Извинете, но преди 1 година
72 калории са нищо за дневната дажба. Вероятно, хората, които са с ниско тегло и ръст, консумират средно по-малко от тези с висок ръст и тегло. За повечето хора с нормална физическа активност обаче минимум 2000 калории за запазване на теглото. Така или иначе, диетите за намаляване на теглото не съществуват случайно. 72 калории ги придобиваш ако погледнеш обикновена вафла.