Хора от МВР на Македония били в контакт с терористите

Информацията за това дошла от чужди служби, пише "Плусинфо"
13 май 2015 16:37, Елка Василева
6
Хора от МВР на Македония били в контакт с терористите
Снимка: Reuters

Лица от Пето управление на МВР на Македония са имали преки контакти с хората от терористичната група, която в събота и неделя води истинска война с македонските служби за сигурност. Това пише македонският сайт „Плусинфо“, като се позовава на добре информиран източник. При акцията загинаха осем души от спецчастите, а 37 бяха ранени.

Фрапантният факт станал достояние на приятелски чужди разузнавателни служби, пише сайтът. Чужди дипломати са съобщили това на вътрешния министър Гордана Янкулоска и директора на Управлението за сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков.

Още по темата

Късно снощи двамата са били извикани в едно западно посолство, за да „им трият сол на главите“. Това обаче всъщност е било изправяне лице в лице с истината, че хора от тяхното най-близко обкръжение директно са контактували с терористите, посочва сайтът.

По неофициална информация целта на тези контакти била да се преговаря с терористичната група, за да спре сражението. Терористите обаче видели в това знак за слабост на силите за сигурност и нападнали още по-ожесточено. Така станало пълно фиаското на лошо планираната полицейска акция, за която обективно са отговорни Янкулоска и Миялков, пише „Плусинфо“.

Също според неофициална информация за този трагичен епизод и факта, че чужденци са знаели за контактите на хора от МВР с терористите, е бил информиран и лидерът на участващата в управлението албанска партия Демократичен съюз за интеграция Али Ахмети.

Изправени пред цялата тази информация и страхувайки се от последиците, Гордана Янкулоска и Сашо Миялков подали оставките си пред премиера Никола Груевски, който ги приел.

„Плусинфо“ коментира, че за да придобият нещата по-различен смисъл, Груевски решил да превърне оставките в своеобразен предлог за ремонт на кабинета и оттам оттеглянето на транспортния министър Миле Янакиевски и очакваната оставка на главния прокурор Марко Звърлевски, пише още „Плусинфо“.

Според започнати със ситуацията тези оставки ще потвърдят обективната отговорност на Груевски за положението в страната и неминуемо ще се стигне до падането му от власт.

Телевизии също съобщиха снощи за връзки и контакти на хора от терористичната група със служители на МВР.  По информация на „Плусинфо“ става въпрос за връзки, поддържани от по-дълго време и е възможно служителите на МВР да бъдат разследвани, за да се установи дали не са помогнали за прехвърлянето на терористичната група в Македония. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Македонияоставки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
до 1 какви контакти на държавата с терористи..те са направо съучастници във всичко това.справка в софия б. брези
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заради загиналите 8 полицая и 37 ранени. Това е огромен провал.
1
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубаво, де. Контактът бил, за да се направи опит да се спре сражението, не виждам лошо, защо е трябвало да си подават оставките?