Драматично в Косово: Спецполицаи нахлуха в сръбските общини

Сръбската армия е приведена в пълна бойна готовност
28 май 2019 09:18, Елка Василева
110
Драматично в Косово: Спецполицаи нахлуха в сръбските общини
Снимка: архив, Reuters

В северната част на Косовска Митровица се чуха сирени за тревога. Косовските специализирани полицейски части са нахлули на територията на четирите сръбски общини в северната част на Косово, съобщи РТС.

Арестувани са най-малко петима души по подозрение, че са замесени  в организирана престъпност.

Президентът на Сърбия Александър Вучич е наредил всички части на сръбската армия да бъдат приведени в състояние на пълна бойна готовност. Сръбските специализирани полицейски части също са в пълна готовност.

Директорът на сръбската канцелария за Косово Марко Джурич каза, че косовските полицейски сили, въоръжени до зъби, са нахлули тази сутрин около 6 часа в северната част на Косово с цел да сплашат и да предизвикат паника с арести, за които през последните дни говори сръбският президент Вучич.

Тачи: Косово и Албания ще живеят заедно, без граници!

Джурич каза, че са се чули и изстрели и има информация за арестувани. По думите му ситуацията е драматична.

По информация на сръбски медии са арестувани гранични полицаи от сръбска националност.

Още по темата
Джурич каза, че този сценарий се е случил, макар че Белград е призовавал той да бъде предотвратен. Оценява се, че това е игра с мира в Косово. По думите му с тези действия Прищина иска да покаже, че не желае сърби в Косово.

Много граждани са се събрали на главния площад в Косовска Митровица.

Белград е предприел дипломатически действия. Към западните сили е била отправена молба да обуздаят албанските марионетки и е дадено да се разбере, че Сърбия няма да допусне етническо прочистване в Косово, пише РТС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
27
 
7
 
! Отговори
Давайте! преди 4 години
Мачкайте албанци, България е с вас! Нищо сръбско да не остане!!! Събаряй
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 63.Има една стара поговорка,че една птичка пролет не прави.Милошевич,дори и да беше трън в очите им,политиката им не зависише само от него.
67
6
 
20
 
! Отговори
пущиняк преди 4 години
Какво има да му мислят толкова сърбите- да отговорят реципрочно, като проведат чистки и арестуват албанци в Прешево, Медведжа и Бояновац! Тогава на Европа може да й светне лампичката и да се помъчи малко по-сериозно да застави албанците да се съгласят на обмяната на територии със Сърбия!
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Филмът го посочих само като фон на събитията по онова време в Югославия.И аз не си вадя заключения от филми,като Вас,но въпросът е,че истината е такава.
65
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен65Хървати и словенци са умни хора.Ама сърбин и македонец бе як кьотек не подлежи на приобщаване.
64
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички които не са послушни пред янки,англичани,французи и немциса лоши.
63
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 55. Всеизвестно е отношението след ВТВ на отношенията между СССР и Югославия и конкретно между Тито и Сталин.Но какво накара Запада да "разпертошини"Югославия след Тито,като много по-изгодно би било за Европейската икономическа общност след войната да приобщи и Югославия вместо да я разделя на малки държави,особено след като СССР се разпадна.Югославия не беше заплаха за Европа,а напротив.Вероятно зад океанскя интерес е надделял над Европейския.За мен това беше грешка на Европейските политици.
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 61.Така е.Историята го показва.
61
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1990-та година ирак окупира кувейт.Започва първата иракска война. Дъртия буш.На страната на кувейт - целият цивилизован Свят.На страната на Ирак - само Югославия на Милошевич.Тоя човек явно е имал някакво патологично психиатрично заболяване.Та Западът развали отношенията с Милошевич, а не с Югославия.
60
0
 
3
 
! Отговори
До 58 преди 4 години
До АнонименХм, ще посмее ли??
59
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 55И още нещо - големите държави никога не са могли да се примирят с това на Балканите да има голяма и силна балканска страна - такава е политиката им и срущу България, и срещу Югославия.
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошо.
57
2
 
11
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 55Ееее хайде да не си правим изводите от филми.Де факто сръбското партизанско движение е организирано финансирано и обучавано от английското и американско разузнаване.Колкото защо запада се обърна срещу Юго.не е запада а САЩ.Разделяй и владеи.Това е САЩ политиката от един век насам
56
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Започва се .Сега Б.Б.като И.Костов да даде коридор на US изтребителите да бомбандират сърбите.
55
2
 
15
 
! Отговори
До 55 преди 4 години
До АнонименЗащо се обърна Запада срещу Югославия и в частност срещу Сърбия ли? Просто интереси. И омраза към православието, което открай време им е трън в очите. И това, че сме славяни, т. е. връзката с Русия. Която пък с огромните си природни богатства и земя е не трън, а скала в очите им...
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен55Има и друга по-малко известна случка.В края на 40-те години отношенията на двамата Йосифовци са много обтегнати и тито си прави собствена прозападна политика, без нищо общо със СССР.Стига се дотам, че червената армия се съсредоточава в българия, Румъния и унгария с готовност да нахлуят в югославия.Тогава Тито прави покана към САЩ и 6американски флот акостира на хърватското крайбрежие.Тогава САЩ вече са пуснали два атома, а СССР са сдали техниката от лендлийза.сталин подвива оп
53
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До шматката.По времето на Втората Световна война и хитлеристите така са си мислили,че ще прегазят Югославия за нула време,ама се е оказала горчив залък.Тито успява да събере хилядна армия в тила им и да им създава непрекъснато проблеми не без помощта на англичаните и американците разбира се.На времето имаше един югославски филм за войната срещу хитлеристите там.Заглавието му беше "Козара".И до днес не мога да проумея,какво накара Запада да се обърне срещу Югославия след Тито.
52
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мир ще има едва след като албанските *** бъдат заличени от територията.
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
каква вина имаме ние бе. знареш ли какви геноциди над българи са правили ВСИЧКИТЕ ни съседи. половината ми пра родители са от одринска тракия и беломорието. да измират всички туршаляци и гърчоля дето газят българска земя. сърбите и те с тех. сега като се замисля само албанците не са ни клали ама с онея горяните не знам какво правят.
50
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 4 години
Ква драма кви 5 лева, просто арестуват конкурентните каналджии