Без сертификат за ваксиниране за почивка в Гърция

Туристите ще се тестват на границата с бързи тестове
15 яну 2021 13:26, Елка Василева
27
Без сертификат за ваксиниране за почивка в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

За почивка в Гърция това лято няма да се изисква сертификат за ваксиниране.

Туристите ще се тестват на границата с бързи тестове преди влизане в страната, предаде БНР.

„Гърция няма да изисква сертификат за ваксинация като задължително условие за влизане на туристи“, заяви пред медиите министърът на туризма Харис Теохарис.

„Желаещите да влязат в Гърция, които не са ваксинирани, ще се тестват на границата с бързи тестове. А тези, които са ваксинирани, ще влизат свободно“, уточни министър Теохарис.

Още по темата

В гръцкия туристически бранш има оптимизъм, че настоящата година ще е много по-добра от миналата. От Туристическата камара съобщават, че все още нямат резервации за сезона, защото туристите се въздържат от резервиране на почивки месеци предварително. Очакват туристите да започнат  резервации около април, когато се изясни ситуацията с вируса.

До 21 януари е в сила задължителна седемдневна карантина за влизащите в Гърция, която се очаква да отпадне за идващите от страни с нисък праг на заразяемост. Не се отменя засега изискването за представяне на отрицателен тест за коронавирус и адресна регистрация.

Правителството в Атина съобщи, че финансира с 25 милиона евро рекламна туристическа кампания, като прави опит да привлече повече туристи този сезон с добра епидемиологична обстановка в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
11
 
! Отговори
Заради една преди 3 години
''почивка'' да си сложиш отрова в кръвта е налудничаво.Добре дошъл Нов световен ред! Преди не даваха да се пътува, а сега под предлог Ковид ще направят същото.Хитреци!
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да се ваксинирам.Опасно е.В Норвегия вече има много умрели от ваксината,има инфо за това в Тубата,ако не е изтрито...Търсете.Ако се ваксинирате,подписвате,че не дължите нищо.Ако умрете,производиделят на ваксината е недосегаем.Всичко е на Ващ риск.Искам да видя Меркел и Борисов да се ваксининират.Ако вярват на ваксината,да има видео като ги бодат,ама нема да има
24
2
 
11
 
! Отговори
Да преди 3 години
ТЕЗИ СЪРТИФИКАТИ ДА СИ ГИ НАВИЕТЕ НА РУЛО И ДА СИ ГИ ЗАВРЕТЕ В ДУПЕТАТА НЕ АГИТИРАМ НИКОГО ПРОТИВ ВАКСИНИРАНЕ НО МОЛЯ СЛАБОТОКОВИ РЕЛЕТА ДА НЕ СЕ ОПИТВАТ ДА МЕ ПРЕТИСКАТ И УБЕЖДАВА В ОБРАТНОТО.
23
14
 
2
 
! Отговори
НЕМА ПРОБЛЕМИ! преди 3 години
ВАКСИНИРАМ СЕ И СИ ВЗИМАМ ДОКУМЕНТ , ЗА ДА ПЪТУВАМ СВОБОДНО ДО ГЪРЦИЯ И БЯЛО МОРЕ!ТАКА ПРАВЯТ ВСИЧКИ УМНИ БЪЛГАРИ!
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха, ха, бързи тестове. Пак ще има километрични опашки и ще се чака по 5-6 часа. Не, мерси.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никаква Гърция! Ке си седим пак дома.
20
5
 
8
 
! Отговори
Бизнеспарко преди 3 години
Супер, нямам търпение пак да отидем на кристалната вода, уникалните продукти, усмихнате и вежливи хора и за малко се чупим от простотията тук.
19
2
 
2
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Бес "батки" и тунингпвани "красавици"!
18
4
 
8
 
! Отговори
Пешо от Петърч преди 3 години
ШЕ СЕ ВАКСИНИРАМ И ШЕ ХОДЯ НА ПЛАЖ У ГЪРЦИЯ!ЩЕ СЕ ВЗЕМА И КЕТАП ЗА ВАКСИНАЦИЯТА!
17
2
 
11
 
! Отговори
ваксинирана кокошка преди 3 години
Докато дойде времето за плаж, може да го променят.
16
1
 
25
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: Бай ПешоНапълно съм съгласен и сме на едно мнение. Само че, ако изразиш и най-малкото съмнение в мерките те обявяват за "фен на конспиративните теории". Ако изразиш и най-малкото съмнение във ваксините или искаш повече информация (на която имаш пълно право) те обявяват за "антиваксър".Аналогично, всеки който се усъмни в тъмното комунистическо минало на Бойко Борисов го обявяват за "комунист", "русофил", "путинофил" и н'ам си още к'ъв фил!Ей това е най-гадното!
15
3
 
24
 
! Отговори
Споко преди 3 години
бе пичове,не се палете и това ще отпадне . Ще си ходим пак в Гърция на моренце свободно. Всичко е за балъците да се ваксинират. Не са луди гърците да си провалят туризма второ лято. Ще настане революция. Туризмът формира около 60 0/0от БВП на страната. Той е тяхната тежка индустрия. Споко.
14
6
 
7
 
! Отговори
гръкофил преди 3 години
Вчера си направих резервацията. Дано сварят с ваксините до юли, че да не ме бодът на границата.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
aaaa, tam ima mnogo angliiski virusi...
12
4
 
6
 
! Отговори
Тъпийжурналяга преди 3 години
Тъпо заглавие! Всищност със сертификат ще се минава лесно, като едно време!
11
2
 
22
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Само да допълня, вирус има, не го отричам това. Даже не е никак лек, но големия проблем идва оттам че умишлено чрез медии, се всява страх, преекспонират се нещата, като се затваря всичко, убива се икономиката. Да, тя ще се възстанови, обаче под шапката на кой? Друга тема е ваксината. Европа плаща по близо 20 евро дозата. при производствена цена 2 евро. Тези пари са отклонени от държавния бюджет на всяка държава. И отиват къде? В Pfizer, собственост на Glaxo, зад които седят чичко Гейтс.
10
4
 
16
 
! Отговори
до 7 преди 3 години
"Супер решение! Бързи тестове и като ти няма нищо влизай!"Чак пък да е супер.Това ми е мечтата за почивка - да ме бодат или да ми бъркат в носа на гнусната граница.Мерси.
9
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойкот на Византия. Няма да оставя и цент в държава,която споменава за сертификати на медицинска основа.
8
5
 
17
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Маляките се опитаха, видяха че не вървят на добре нещата, и обърнаха палачинката. Проблема с ваксините е по-скоро политически. Че хипер много пари се въртят там, а раята не иска да се боцка. От което идва по-малка печалба за Билигатус-а, оттан по-малко източени пари от данъците на хората, и това означава по-ниски комисионни за великите политици, показващи се, като радетели за общественото здраве. Ковид е измамата на века. Вирус има и е страшен, но покрай него ни мамят.
7
7
 
10
 
! Отговори
ами да преди 3 години
Няма да си разсипват печалбите и цялата икономика с ваксиниране и пср тестове.Супер решение! Бързи тестове и като ти няма нищо влизай!Така трябва да стане за всички страни!Иначе ще се скапят!!!!!БРАВО на гърците! Всички да гледат от тях! За полетите също!15 мин и хем си влизаш, хем си сигурен, че няма кой да те зарази!