Внук на Тито е осъден на 8 месеца затвор

Причината - катастрофа със загинал
9 мар 2021 08:10, Петя Славова
4
Внук на Тито е осъден на 8 месеца затвор
Снимка: pexels.com

Съдът в Белград осъди Едвард Броз - внук на бившия доживотен лидер на социалистическа Югославия Йосип Броз Тито, на 8 месеца затвор за причинено по негова вина пътно произшествие от 1992 г. в Земун, при което е загинал приятелят му Г.П., предаде Танюг, цитирана от БТА.

Веднага след катастрофата Броз избяга в Хърватия, но 16 години по-късно бе арестуван на 21 януари 2008 г. на граничен пункт Батровци на границата между Сърбия и Хърватия при опит да влезе на сръбска територия. След три дни, прекарани в ареста, той беше освободен, но му бе отнет паспортът и му бе наложено да се явява на всеки 15 дни в полицията.

В края на март 2008 г. той се появи в началото на съдебния процес в белградски съд, където заяви, че се разкайва за смъртта на приятеля си. След това отново избяга от страната.

През октомври 2008 г. бе издадена международна заповед за ареста му. Предполага се, че живее в Загреб.

Делото бе временно прекратено, но в началото на миналата година започна задочен процес, който приключи днес с присъда от 8 месеца затвор. Присъдата подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
адвокат преди 3 години
От кога Местанн стана внук на Тито.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При нас пък БКП са на власт вече 76 години и театър "България" е налице! А който е над 45 години помни по колко изпиваше сино на Тошко, Владко Живков и как се "представяше" пред обществото и как го вардеше ОБО да не си пореже ръчичката на някоя строшена от него чашка или шише! Чаушескувият син беше още по зле, той направо пикаеше в донесените от кеолмери блюда със скариди! А пък майка му Елена Чаушеску беше най "образованата" ленинска кукла на балканите!
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За жалост тук наследниците на комунистите не само, че не са в затвора, но и ни управляват/ искат да управляват. Докато паррламента не се изчисти от всеки един от тях, тази държава няма да се оправи
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквaта не пада по-далече от ластуна.