Пендаровски към БПЦ: Кои сте вие, че да размислите за името на църквата ни?

Това било безобразие според президента на РС Македония
22 юни 2022 08:29, Елка Василева
92
Пендаровски към БПЦ: Кои сте вие, че да размислите за името на църквата ни?
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът Стево Пендаровски смята, че има координирана държавна политика между българските власти и Българската православна църква (БПЦ).

Още по темата
"Безобразието отива дотам, че от БПЦ казват, че признават църквата в Северна Македония, а за името й ще размислят в следващия период. Кои сте вие да размисляте?", попита президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски в интервю за телевизия "24"  във връзка с решението на Синода на БПЦ да "вдигне схизмата и да влезе в канонично и евхаристийно общение с Православната църква на Северна Македония.”

На 8 юни Гръцката православна църква също вдигна схизмата над православната църква в Северна Македония, наричайки я Охридска архиепископия, като същевременно Синодът на Атинската архиепископия изрази сериозна загриженост преди всичко относно използването на името "Македонска православна църква" в писмото на Сръбската патриаршия, "тъй като това навлиза във вътрешните работи на Гръцката църква, която също има зона под своя юрисдикция, наречена "Македония".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
9
 
! Отговори
dmx преди 1 година
И България, и Македония са много глупави държави, братя по его и дебелоглавие, но в случая те кандидатстват за ЕС, не ние. Нямат АЕЦ-ове за затваряне, ще трябва да измислят нещо различно от това да трябва да "коленичим пред жертвите на българския фашизъм". Иначе това, че всички хора са произлезли от маймуните, само те от българите, беше остроумно. Но загубиха форма
34
0
 
10
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Ти пък кой си?
33
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония ако посика ще обедини Македония.Ние може единствено да разделим България и да я съсипем.Ето пример.Има 11 рязлични протести.В Македония са два.А може да стане само един.Както виждам ВМРО в Македония ще управлява самостоятелно там.България единствено обедини Македонците.За което трябва да я поздравим.
32
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-голямата грешка на България е ,че узгонила Гоце Делчев от Военното Училище и България.Той на пук си направил негова държава.Създал е идеята за Македония.От него започва всичко.Той създава в главата си Македония и тя става държава.Македонеца е различен от всички на света.По-упорито животно няма от него.Отидете в чужбина в САЩ на пример.Знаете.ли колко много ги има в конгреса на САЩ,а те са 1,8 милон а страна.Навсякъде ги има.В България също така.
31
2
 
7
 
! Отговори
Сашо македонски преди 1 година
Пендара всеки ден трябва да се моли на всички богове които знае, византийците да не поискат да им сменят името на държавата отново. Че пак станаха за смях на целия свят.
30
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пендаровски е светлинни години напред пред нашите политици.Дано и ние да имаме политик като него.Интелегентен,говори еднакво пред жена си,колегите,телевизиите,,опонентите,приятелите ,в чужбина и в стрната си.Има едно мнение за всички.В България не съм виждал подобни политици.Бойко в една телевизия говореше едно,а в друга сам си противоречеше.Пендаровски е силен човек с достоинство.Бека да има дебат Пендаровски и Радев,за да видите разликите.Радев ще заеква.
29
1
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 34 преди 1 година
Да така е. Ни в македонската идеологема няма България. Там концепцията е че македонския народ се борил за свободата си от българите през цялото си съществуване чак до АСНОМ когато се преборил с българския фашизъм. Този тарикат да не се прави на жертва!
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внимание!!!!!!Утре ще искат обединение на Македонската нация-империя. Тези са хитри и си опичат питката на време......
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цар Самуил няма как да не е Македонец.Роден в Македония.Управлявал България.Това е сега ако се роди едно дете в Охрид и след години да стане премиер на България.Самуил е и Македонец и Българин.Защо е необходимомда се спори.Ляпчев също така.Ванч Михайков Нациста и Фашист също така.Роден в Щип.Какво не Ви е ясно.Гоце Делчев е човека заради който се създава Македония.Няма как да не е Македонец.Да Българин е,но създал идеята за самостоятелна Македония.Това е истината,който иака да я приема.
26
1
 
3
 
! Отговори
Макентош преди 1 година
Тоя със визия на евтин адвокат,къде е тръгнал да бута 6 хиляди години стара държава? То от как се премести столицата в Москва,то Копейкаджии,Пендерази и рубладжии само.Къде е сестро Караджата?
25
2
 
7
 
! Отговори
Кои сте вие да разми преди 1 година
Па ти ща си? Кои сме ни? Ние за сърбоманския мозък сме фашиски окупатори.
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Църковната власт се управлява от Държавна Сигурност.Същото важи и за голяма част от бизнеса и политическите партии.Това което казва Пендаривски е истина и въпроса му е много на място.Новите ПП и ДБ се опитват нещо да направят.А имено да освободят България от бившите генерали на ДС.Същите направиха няколко удари на България.Включително и фалит на държавата,фалит на Банка КТБ.Българската Църква не е църква,а място където управляват агенти.Това е България.Държава на комуниситческите агенти .
23
0
 
5
 
! Отговори
Джо преди 1 година
Бате Стефчо, вие това Вето по-добре си го вкарайте него в конституцията. Тия макета по наглостта им си личи, че имат нещо българско в тях бе...
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според вас Киртака ще защити ли българската църква или ще се направи на луд и ще рецитира мантри за Европа?
21
3
 
8
 
! Отговори
Ти да видиш преди 1 година
Та викат Цар Самуил и той бил македонец,защото гробът му бил в македония.Българският Цар и той бил македонец.Обаче гърците им викат ,,какво? какво?".Историята помни само един велик македонец и това е българинът Ванчо Михайлов.
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ти кой си? Някакво жалко, смешно човече начело на жалко и смешно териториално образувание. ЕС няма да видиш докато си жив.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България светската и духовната власт са разделени.С това изказване Пендаровски твърди обратното.
18
1
 
16
 
! Отговори
Ванчо Михайлов преди 1 година
Кои сте вие, решаваме ние!
17
1
 
14
 
! Отговори
5356 преди 1 година
Слави да отива да прави партия няма такъв народ В РСМ и ще се оправят нещата :)
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЛО, ТИ СЕ КАЗВАШ СТЕФАН ПЕНДАРОВ! САМО ТОВА ДА ТИ С ЕКАЖЕ, СТИГА! МААЛОУМНИК! ПСИХОПАТИ! ДАЖЕ ИМЕНАТА СИ ПРОМЕНИЛИ! РЕНЕГАТИ! КОЙТО НЕ СИ ЗНАЕ ИСТОРИЯТА , НЯМА БЪДЕЩЕ - МИСЛЯ ЧЕ ЧЪРЧИЛ ГО Е КАЗАЛ.