Османи: Това не е пълният вариант на френското предложение

Северна Македония очаква пълния документ
24 юни 2022 19:37, Росен Стойчев
42
Османи: Това не е пълният вариант на френското предложение
Снимка: БГНЕС/EPA

Очакваме окончателният вариант на френското предложение. Това обяви македонският първи дипломат Буяр Османи пред Локално.

Още по темата

Днес той обясни, че публично представеният документ е само работно предложение. Самият документ беше одобрен от българското народно събрание днес.

"Първо трябва да видим какво е гласувал българският парламент и какъв ще е финалният вариант, който френските представители ще предложат. Нашата позиция е ясна и тя е че темите за езика и общото минало не трябва да бъдат част от преговорната рамка", обяви Османи.

Продължава за страната да е важно да се даде яснота за началото на преговорите и промените в основния закон. Османи даде още едно изявление през деня.

Там заяви, че неговата страна не може да приеме предложението, поради определени части от него. Подобна беше и позицията на премиера.

Очаква се Димитър Ковачевски и Буяр Османи да дадат подробности, когато получат пълния вариант на френските идеи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До А такааахаха рама нема да риве,не е бочко,рама ще прати албанците в македония,ядоха го веднъж и България им помагаше...този път ще го отнесат!рама иска още пари...ЕС е новата му цел и ще мине през макетата като горещ нож през масло...ние ще си траем...продадоха танковете ни на скрап...васали на белград и москва са,рама ще им наложи да го приемат...албанцинте ще ги избият!те си го причиняват!!!БГ си трае този път...хаоса и позора има карт бланш...лично борисов му го дава!!!
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонци с претенции били,че темите за езика и общото минало не трябвало да бъдат в проекто предложенията за преговорни рамки,хайде бре,че то точно туй ни интересува нас за да не се правят на неразбрали,че тръгнали с/у нас,които ги признаха държавно независими да си учредят и адмистрират държавата предадена в придатък на ЮСФР и се разпадна от Комунистичрския интернационал що Социалистическия блокиран практически,че сме ги признали зарад българите с поставен въпрос по договор с рамков протокол.
38
2
 
7
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Няма да искате да прибавим кьм историята и езика и кюстендилска област нали - за да се сьгласите да влезнете в - ес
37
2
 
4
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Сега ще искате - герб ,пп, дб да ви дадьт кюстендилско и благоевградско - егати нахалството
36
0
 
10
 
! Отговори
А такааа преди 1 година
РСМ наложи блокада. Край на разширяването! Рама де си да поревеш малко по темата.
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лидерите в Скопие, а и Еди Рама/Албания, не могат да кихнат без да им разреши Вучич, зад когото наднича Путин. Затова го мъката със себе си на срещата, като една гувернантка която да им бърше носовете, или контролира, какво говорят и как се държат. Като имаме предвид, какви огромни проблеми има Сърбия с присъединяването, което е фактически спряло, заради Косово, горките албански и македонски лидери, намерили, кой да им бъде арбитър.
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Типично по северномакедонски, лъжите вече започнаха, а не е минал и един ден откакто вдигнахме ветото. Имаше документ на масата, Франция моли всички да го подпишат което и се случи. Веднага след това започнаха северномакедонските лъжи как точно да не го спазят, как да се изметнат и т.н. Точно както договорите от 1999 г. и 2017 г., така и сега те се опитват да хитруват. Европейците тепърва ще се запонзват с техния начин на спазване на договори т.е. комунистически лъжи и измами на всяка крачка.
33
2
 
17
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Щом толкова реват, значи предложението е добро за България! И тези сега ,тепърва ли ще се запознават с френското предложение? И като почнат да поставят някакви условия на ЕС, са направо забавни! Иначе, щом ВМРО-тата от двете страни са против, значи и в Кремъл са изнервени!
32
0
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Макетата ако не са съгласни могат единствено да ми надуят масура. Е там в блатото да си висят :))))))))))))))))))))))))))))))))
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТИЯ ТОКЛКОВА СА НЕЩАСТНИ, НА СЪСТЕЗАНИЕ САМИ ЩЕ ЗАЕМАТ 2 РОТО МЯСТО1
30
1
 
15
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Пълният текст е този, който днес бе гласуван от БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ! ОСМАНИ, СВИКВАЙТЕ , че сте все още КАНДИДАТИ ЗА ЕС, а не членове!
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Протоколите са важни а там Франция не включила 15 точки на РСМ. Историята отпада, езика отпада, македонско малцинство, централа на ОМО Илинден, новини на македонски и т.н
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Европа започна да й писва от тая антична драма. Макрон им отправи предложение на което не могат да откажат. Иначе изпускат влака за доста дълго време.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да дадеш над 4 млн. долара за лобизъм на некви знайни и незнайни институти и накрая да ти натресът споразумение което не те устройва си е **** прецаквацията. Но както се казва "от главата си страдат". Струва ми се, че цари страх и объркване в северно македонското правителство. Шах и мат с пешката.
26
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
osmani da zvane na cico beidan i ste opravi nestata
25
0
 
6
 
! Отговори
Ми нье преди 1 година
Османи ко речи бе брат. Пак ли ши трябва да гласуваме. Ми ваканцията? Нье, нье
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ковачески поиска 5 точки а те не са гласувани от бг.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Османи не се прави на хамав. Аре стига алабализми. Като не е краен вариант какъв беше тоя натиск да го приемем. Парламентите гласуват окончателни варианти. Ква е тая рамка дето не е окончателна и за за какво има гласуване за нея?
22
0
 
17
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
РСМ се държи така сякаш Те разрешават на ЕС да се присъедини към МК!!!
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези двамата - Албанеца и Македонеца, са по-лъжливи и от Боко.