Турция ще помогне на Балканите с газ

Страната ще гарантира енергийни доставки
2 сеп 2022 19:21, Росен Стойчев
64
Турция ще помогне на Балканите с газ
Снимка: БГНЕС/EPA

Външният министър на Турция обяви, че страната му ще помогне на Балканите през тази година, съобщи агенция Анадола.

Днес той присъства на среща в Белград.

Още по темата
Тя е част от инициативата Отворени Балкани.

Мевлют Чавушоглу призна, че енергийният недостиг ще е общо предизвикателство. Според него трябва да се прояви единство в действията.

Страната е готова да помогне на своите балкански съседи. Прави се всичко необходимо в тази насока.

Търсят се варианти за гарантиране на газ за тях. Дипломатът смята, че ЕС е останал затворен в себе си, а различни интереси спират разширяването на групата.

Обясни, че Отворени Балкани е мост между ЕС и региона, като неговата страна ще продължи да подкрепя мирните преговори между Косово и Сърбия, които да гарантират стабилност за всяка страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: диалогБалканиТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е много ясно, че Турция ще помогне. Все пак Балкани/Bolkan e Турска дума! В превод означава Планина. Щом целия полуостров носи Турско име..
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция е много добър съсед който винаги е помагала на нас и при ковид Пандемията в началото с липса на елементарни екипи, маски и ръкавици които ни достави безплатно. В продължение на години Турция защитаваше нашата граница от бежанския натиск. Сигурен съм че ще намерят начин и да решат проблема с газта който да бъде на по поносими цени за българина през зимата. Единствения ни съсед който не създава проблеми е Турция. Македония, Сърбия, Гърция само създават проблеми.
7
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски газ с надценка, ай сикрирр бе.
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това, че руския газ е минал през Турция и Азербейджан не значи, че е турски.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ха ХА ха охх спyках ce от смях...По Турски поток тече руска газ....ха ха ха.. така е някой държави си имат политици а Ния събираме *** като Кирчо тортата ха ха ха
4
12
 
5
 
! Отговори
Русоробчетата преди 1 година
Заради русоробството ни, Турция ще ни продава собтсвения ни газ от Черно море, щото да не разсърдим Путляр, как така ще си извличаме собствени ресурси?!?!
3
12
 
5
 
! Отговори
българин преди 1 година
целта на ердоган е да влезе в ЕС . неговите думи са - турския флаг ше се развява на всякъде където е било османска империя . не се заблуждавайте че е от загриженост .
2
24
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Помагайте си на ислямският ад,окупатори грозни инвонящи! Оставете на мира Балканите,защото този път ще ви дообре.жеем и цuranckuте мозъци космясали от простотия.! Маnraлu турски ! Вън от България,Сърбия,Хърватско,Македония и Словения, воняшковци тъnu . На Мохамед в цursnckaта еврейска nyтка разложена джендърска! Смърътъ за Турция ! Смърътъ за Изсраел! Смърътъ за САЩ!
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че ой този газ да не е марсиански? Пак си е руски с надценка, турците да се благодарят, че ни управляват безмозъчни безгръъбначни.