Нападнаха културния клуб "Цар Борис ІІІ" в Охрид

Счупена е табелата с името на клуба
12 окт 2022 15:53, Елка Василева
69
Нападнаха  културния клуб "Цар Борис ІІІ" в Охрид
Снимка: Фондация "Българска памет"

Нападнат е културният клуб "Цар Борис Трети" в Охрид и е счупена табелата с името на клуба. Случилото се е около 12.30 местно време.

Още по темата
„Разговаряхме с представители на ОССЕ в клуба, когато някакъв човек, който държеше нещо в ръцете, не можахме да видим какво, започна да крещи „фашисти”, вратата беше отворена, а когато гостите ни си тръгнаха, някой започна да замеря и счупи табелата с надписа Цар Борис Трети”, разказа за БТА председателят на Сдружението за утвърждаване на културните ценности на македонските българи Томе Блажески.

От сдружението са информирали полицията, която в момента прави оглед на място.

Културния клуб "Цар Борис Трети" в Охрид бе открит на 7 октомври с протести пред сградата, а прозорците бяха замеряни с яйца и твърди предмети.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
0
 
! Отговори
Един турчин преди 1 година
Братя българи, не се предавайте! Тази измислена "държава" РЕДАДЕ, НО трябва да се ЗАвърне при майка - България ПРЕДИ да бъде завладяна от шиптърите. Да живее Велика Албания!
59
1
 
3
 
! Отговори
Истина=Свобода преди 1 година
Абсолютни глупости и лъжи са, че е имало народна "македонска" съпротива срещу българската "окупация" през ВСВ. Тук-там са правили саботажни акции сръбски комунисти, колонисти и сърбомани идващи откъм Сърбия и Косово! Местното население в Македония се е чувствало щастливо присъединено към Родината!
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като са имали толкова много партизани 200 хиляди на брой то са имали поне наполовина ятаци,като през семейство яташко,че да ги подкрепят със скривалища и ядене,че муниции да им крият,а защо не са спасили 15 хиляди евреи за които все напомнят,по един в къща да са приютили и в партизански землянки да са настанили пак са щели да ги покрият,но на на царят се злят,че не ги спрял,а открил,ако бяха ги скрили нямаше кой да ги види,никой силно не се интересувал имало ли е евреи освен Хитлер,Химлер и др.
57
4
 
5
 
! Отговори
Аз преди 1 година
В Македония има 10тина и повече културни клубове които са по-стари и от 10-20г и никой не ги напада. Нападат тези 2 клуба на палячовците от Българското ВМРО, които са очевидна провокация към македонците. Така че....не се връзване на глупостите на Каракачанката и Джамбазката
56
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даже Македония е с население 1,2 милиона по време на втората световна война.Представете си.Във всяко семейстов има поне един партизанини ,който е бил срещу Цар Борис 3.Там започват войната срещу него,Германците и Италианците.Местното население ,без значение как се възприемало тогава и как след това са им промили мозъците.Тяхните баби и дядовци са воювали срещу този цар.То и наши тук също са се борили срещу ЦарБорис 3.Няма как това да е добре.
55
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По времена втората световна война населението на Македония е обединено и там има силно партизнаско движение.Те имат над 200 хиляди партизани,като тогава Македония са близо 1,6 милиона население.В редиците им има Македонци,Албанци,Българи,Турци,Роми,Сърби и други.Много скоро се е случило това за да забравят.Това което се пише тук за Цар Борис е само част от това ,което трябва да знаете.Ако политиците им бяха ок,народа щеше да се вдигне и да умищожи този център.В момента просто са разочаровани
54
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цар Борис 3 не е България,както и Путин не е Русия.
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най големите окyпатори на макекаманако са србете и TITOюготетата!
52
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Македония и демократи и социалисти са срещу културни центрове да бъдат с имена на хора,които по някъкъв начин били свързвани и ли са били свързани с Нацисти и Фашисти.Там населението уважава партизнаската война на Македонците срещу фашизма и нацизма.Та те имали над 200 хиляди партизани.На практика всички са свързани с тези хора и те са се борили срещу Цар Борис 3. Какво Ви кара да се чудите?Незнам как не са го подпалили все още?
51
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев като виден комунист,какво мисли по повод откриване на Културен Център с името на човек,които е убил повече Българи от самите комунисти в последствие.
50
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Питайте Нинова какво мисли за Цар Борис 3.
49
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цар Борис е убил и много Българи,които имат различни политически виждания в България.Кимунисри ,социалисти и други,които не приемали царската власт.
48
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запознайте се малко повече с името Цар Борис 3. Той въвежда закон в България ,който отнема правата на Евреите.Той подписва закон в Македония,Гърция и Сърбия с който се отнемат правата на Еврееите в териториите с които той там разполагал.Цар Борис 3 подписва да бъдат разтреляни хора в Македония,Сърбия и Гърция.Общо са убити над 150 хиляди с негова заповед,а над 25 хиляди са депортирани в конц лагери.Не разбирам защо подкрепяте някакви фенове на човек подписал пакт с Нацисти и Фашисти.
47
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цар Борис 3 е обидно име за всички Българи.Даже и за тези в Македония.
46
2
 
10
 
! Отговори
бай работник преди 1 година
Визи за тези скъсани прошлецци и никакъв достъп до България!
45
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ай сиктер с тия макета.Да им сринем посолството и да скъсаме дипломатските обноси...
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставете ги тъпите макета да *** от злоба в мижамата си държавичка!
43
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЪЛГАРИЯ Е ТУРСКИ САРАЙ ЗАОБИКОЛЕН ОТ РУСКИ ПЕТРОЛ И АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ!
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БОЙКО БОРИСОВ Е ПРИДВОРНИЯТ ШУТ НА СУЛТАН ЕРДОГАН!
41
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония помни и мрази "окупаторите".