16 души за убиване имало в списъка на стрелеца от Белград

Част от тях са сред загиналите деца
4 май 2023 12:33, Стела Стоянова
44
16 души за убиване имало в списъка на стрелеца от Белград
Снимка БГНЕС

16 души за убиване е имало в списъка на 13-годишния Коста Кацманович, който уби 8 ученици и охранител.

Сръбските медии показаха списъка му. Едно от имената в него обаче е задраскано, останалите са на 8 момчета и 7 момичета.

"Аз съм психопат, който трябва да се успокои", това казал Коста при арестуването си. Момчето само подало сигнал за трагедията в полицията и това били първите му думи, каза шефът на полицията в града Веселин Милич пред сръбската РТС, предаде Нова тв.

Сравнявайки инициалите на жертвите и имената от списъка, може да се предположи, че 6 от децата, които загинаха, са фигурирали в него. Две имена на убити ученици обаче не фигурират там.

Още по темата
4 от децата с инициали като тези в списъка са ранени и настанени в детската болница в Тиршова. Заподозреният е оставил чантата си на влизане в училището. Той бил подготвил четири коктейла "Молотов".

На входа на училището той веднага е извадил пистолета си и е открил стрелбата. Момчето е било жертва на насилие от страна на връстници, потвърди министърът на образованието.

То е настанено в психиатрична болница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Учител - до 16 За съжаление, и това се среща. Учители с комплекси, изкарват си го на децата. Последствията може да бъдат всякакви.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бащата е за затвора, как ще учиш седмокласник да стреля с пистолет!! Бащата първо е изтрещял, и после се е предало на детето. И майката не може да не е знаела, че мъжът й учи сина им да стреля. И тя е отговорна.
26
2
 
1
 
! Отговори
защо не преди 1 година
До ОбективноПолучавал е само обиди и критики в къщи и затова не очаква някой да се усмихва простой ей така на всяка негова грешка и неизправност.
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живеем в жестоки времена ,без морал,религия ,състрадание. Е сега в София едно Дете го унижават,малтретират,игнорират И учителите и децата И Нищо ! Напротив изкараха го виновно !!! и го накараха да се извинява на "учителката" .
24
5
 
5
 
! Отговори
До "учителя&quo преди 1 година
А ти как разбра, че учителката по история го тормозела? Като го изпитвала, за да си поправи двойките ли?? ? Значи съветвам учителите никога да не пишат двойки, че може това да последва! С родители като теб, де!
23
5
 
4
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
Обичайно по история се изпитва УСТНО!!! ВТОРО - НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ УБИЕЦЪТ Е БИЛ ТОРМОЗЕН. ТОВА СА ОПРАВДАНИЯ, ЗА ДА ПОЛУЧИ по- ниска присъда. Той самият казва: " АЗ СЪМ ПСИХОПАТ!" И Е ВЯРНО. УСПОКОЯВА СЕ САМО С УБИЙСТВО, АКО ВУ СЕ Е СТОРИЛО , ЧЕ НЯКОЙ ГО ГЛЕДА НАКРИВО. ПАРАНОЯ Е ТОВА.
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички насилници в училище трябва да получат същото. Това не са деца, а още от 11-12 годишни са оформени хулигани, самозабравени , ненаказани бъдещи ***, които ще имат свобода да правят каквото искат. Просто част от тя са нечии деца. В нашите училища е пълно с такива. Наистина е по-добре да се отстрелят навреме.
21
5
 
6
 
! Отговори
До "Учител" преди 1 година
Г-н "учителю", 16 ДУШИ ЗА УБИВАНЕ е имало в списъка на старателното и емоционално дете, което се опитвало да се доказва, но било тормозено и не успяло да докаже колко е умно... То е много чувствително, когато му нараняват егото, но не е чувствително, когато убива??? А пък ти колко си чувствителен към жертвите и техните семейства? Какъв учител и човек си?
20
5
 
6
 
! Отговори
До 9 уж Учителя преди 1 година
"Аз ако бях баща на това дете, лично щях да видя сметката на тази учителка, гавреща се с детето ми." ------------- Абе май не си точно учител, защото щеше да дадеш чудесен пример на всички какво НЕ ТРЯБВА да прави един родител, когато детето му има проблеми в училище. Не ти хрумва, че можеш да разговаряш с нея и с директора, да искаш санкции за нея, да говориш с родителите на другите деца, да се опиташ да успокоиш детето си, да го преместиш в друго училище евентуално... Не! Ще трепеш колегите!
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А иначе такова добро дете...
18
3
 
5
 
! Отговори
Teo преди 1 година
До АнонимеН"ТЪЙ КАТО Е НЕПЪЛНОЛЕТЕН МАКСИМАЛНИЯ СРОК КОЙТО МОЖЕ ДА ПОЛУЧИ Е 5 ГОДИНИ" ...Не е непълнолетен, а МАЛОлетен, има разлика. Ще лежи в психиатрия, мже би 4-5 години, ще си пие лекарствата и ще го пуснат. Баща му ако няма време ще го изтърве, ще спре да пие лекарсвата си, и ще повтори. Уви, това е действителността! Няма лек за това, освен ако не е под постоянно наблюдение момчето!
17
7
 
5
 
! Отговори
До 18 - Учителя преди 1 година
"Да, имал съм такива ученици със заеквания. Те са много емоционални и винаги трябва да се подхожда с разбиране. Обикновено се стараят много, защото заради заекването си имат постоянно чувство, че трябва да наваксват и да се доказват." ----------- Точно така, заради заекването се чувстват непълноценни и постоянно се опитват да се доказват. Също изпитват завист към другите деца и се озлобяват към тях, защото не заекват. Ако само историчката е била обект на омраза, защо е избил още 8 деца? Емоция?!
16
8
 
18
 
! Отговори
До 8 Учител преди 1 година
А какъв баща трябва да си, за да поемеш сам грижа за детето си и да решиш, че на 13 г. трябва да го учиш да стреля? Какъв лекар си, щом детето ти заеква и не си разбрал, че в училище е тормозено? И какво значи тормоз? Съучениците му не са искали да общуват с него, избягвали са го и едва ли е било заради заекването. Аз също съм учител, но в 25 г. ми практика няма случай, в който дете да е изолирано от другите само защото заеква. Очевидно децата неслучайно не са искали да общуват с това момче.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киовеши унд вернер йоханус са организаторите, също и на пътя самоков
14
5
 
25
 
! Отговори
Учител - до 16 преди 1 година
Да, имал съм такива ученици със заеквания. Те са много емоционални и винаги трябва да се подхожда с разбиране. Обикновено се стараят много, защото заради заекването си имат постоянно чувство, че трябва да наваксват и да се доказват. Никога не съм си и помислял дори да го изпитвам устно на дъската пред класа. За съжаление има учители без каквато и да е емпатия, ходещи на работа за заплатата и да си изкарват някакви комплекси върху деца.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да внимава какво казва, иначе някой може да пострада. Това че се върти като вътрешно домакински израз "психопат който трябва да бъде успокоен" също подсказва какво се е случвало у дома
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
или жестоки семейни скандали
11
13
 
5
 
! Отговори
До Учител преди 1 година
Милото психопатче, ама то било не не не невинно го го го горкото. Жалко, в САЩ щяха да го гръмнат директно, а сега токувиж го преместили в някоя българска гимназия под друго име. Знае ли човек, може и ваш ученик да стане в един момент, пък вие си го изпитвайте писмено.
10
1
 
1
 
! Отговори
Да се чете преди 1 година
него
9
4
 
8
 
! Отговори
Заеква преди 1 година
От стрес и свръхизисквания към бего.