Анита Маркова: Булимията беше моят път към здравословното хранене!

Вкусно, но и здравословно: В кухнята на Fit Mama
23 дек 2019 13:00,
16
Анита Маркова: Булимията беше моят път към здравословното хранене!

За Анита Маркова храната трябва да е не само здравословна и вкусна. Тя е майка, модел и е сред най-красивите жени във фитнес индустрията в България. Анита тренира силово, но изглежда изключително женствена.

Тя нарича себе си Fit Mama и в кухнята й се готвят здравословни гозби.

"Много обичам да използвам подправки, когато готвя, защото всъщност те придават екзотични и хубави вкусове на ястието" обясни пред Bulgaria ON AIR Анита.

Тя не споделя мнението, че да се храниш здравословно е не само трудно, но и скъпо. В готвенето тя се спира на абсолютно достъпни храни, които може да приготвим не само на Бъдни вечер, но и в ежедневието.

"Много голяма част от хората, които се свързват с мен, все още вярват, че трябва да гладуват, за да отслабнат. И са много изумени, когато им изпратя един хранителен режим, който включва 4 или 5 хранения на ден, а примерно жената до този момент се е хранила веднъж и е пълнеела", подчерта  Fit Mama.

Fit Mama е мултифункционалната жена на 21 век. Жената, която може да се грижи за себе си, да се грижи за семейството си, за детето си. В същото време да развива бизнес, да бъде професионален състезател и да готви по каноните на здравословната кухня.

"Когато родих сина си, видях, че бях в много добра форма, имах нужда от някакъв стимул и исках да дам такъв на младите майки, които си мислят, че след раждането жената губи мотивация, депресира се, не може да се грижи толкова за себе си, защото цялото ѝ време отива за детето. Не, напротив. Да, има такива моменти, но можем да намерим време и за себе си и точно така се роди идеята за Fit mama - като един стимул и мотивация за младите майки", разказа Анита.

Пътят й до тук обаче не е бил лесен, а е трябвало да се стигне до критична точка.

"Булимията беше моят път към здравословното хранене. Може би тя се е случила в живота ми, за да се случи точно това, което се случва сега. Изключително много момичета ми пишат в социалните мрежи, които преминават през този проблем. Аз дори пиша и за него в книгата ми, която предстои да излезе идната година – "Методи и техники на емоционалното хранене и справяне със стреса". Булимията за мен е един чисто емоционален проблем, а не толкова хранително разстройство, защото когато психиката ти е болна, когато имаш някакви липси в душата си, ти ги запълваш по някакъв начин. В случая моят начин беше храната", откровена е една от най-красивите жени във фитнес индустрията у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно голямо нищо! Промиха си мозъците с това "здравословно хранене". Същото е като с LGBT. Никой не ги пита какви са, но те, тръбят ли тръбят. Лично аз смятам, че всички отклонения от естественото имат психологическа причина, осъзната или неосъзната.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе хубаво ама защо е хилурона/ силикона? Без корекциите щеше да е много по хубава
10
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От кърменето се отслабва. Ако се кърмише около година нямаше да имат толкова проблеми с теглото си. Все още не е научно доказано, но е на път да се докаже. Но всички предпочитат да са дебели, но хубави гърди и болняви деца, защото ги е страх да не загубят мъжете до себе си. Това е истината, която не изрича пред майките с цел да не ги обидиш
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ше гладуваме и ше са обарваме по Коледа охохоохохохахахаахооооооооо.
8
1
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Явно е наблегнала на тренировките на устните мускули, те са й най-силно развити като гледам.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До MGTOWа бе баш си е гарантирано. Хранителните разстройства са признак на психически такива. Към това слагаш и културизма, който също е признак на изтрещял индивид, особено при жените. На бас, че има и малко изтрещяло кученце :-)
6
0
 
5
 
! Отговори
MGTOW преди 4 години
Да, не е гарантирано, но е много вероятно, тъй като хранителните разстройства основно индикират личностен проблем. При мен пък бившата жена е с BPD и ми се наложи да изчета и аз цялата информация по темата.
5
0
 
3
 
! Отговори
anonymous преди 4 години
До MGTOWИ аз същото си помислих. Бившия ми мъж беше borderline, той пък се тъпчеше без да спира с храна, беше отвратително. И беше и контролиращ и егоистичен. Все пак не можем да сме много сигурни за момичето, но е много възможно да е такава. Четох, че повечето жени с хранителни разстройства са такива.
4
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От силови трнировки се получават разширени камери на сърцето и други сериозни здравословни проблеми. А след преустановяване на тренировките (рано или късно се налага) идват и излишни килограми в изобилие, защото на "силовите" мускули им трябва енергия, което в един момент вече няма къде да отиде и започва да се натрупва. Силовите тренировки нямат нищо общо със здраве.
3
2
 
26
 
! Отговори
MGTOW преди 4 години
Модерна, независима жена... Естествено с хранително разстройство. На бас се хващам, че е BPD. Контролираща, егоистична и като цяло PITA. Съжалявам всеки мъж, на който му се налага да се занимава с тази.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко идва от храната! Ние сме това което ядем.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** дава съвети...