Кадафи: Убивайте пилотите, които не ме слушат

Атаките може да прераснат в престъпления срещу човечеството
Обновена: 22 фев 2011 14:38 | 22 фев 2011 12:58,
181
Кадафи: Убивайте пилотите, които не ме слушат
Снимка: Reuters

Либийският лидер Муамар Кадафи е наредил да бъдат екзекутирани пилотите, отказали да изпълняват заповеди.

Това заяви пред телевизия „Ал Джазира“ подполковник от военновъздушните сили, преминал на страната на демонстрантите.

Според Касем Наджаа в редиците на офицерския корпус са извършени множество арести, след като военни минаха на страната на въстаниците.

Всички писти на летището в Бенгази са разрушени, съобщи Ройтерс, като цитира египетския министър на външните работи Ахмед Абул Гейт.

Самолетите не могат да кацат на аерогарата в града, който е под контрола на протестиращите срещу режима на Муамар Кадафи.

Елитни части на либийската армия и африкански наемници провеждат спецоперация в квартали на Триполи. Срещу населението се стреля с картечници, съобщи телевизия Ал Арабия, цитирана от ИТАР-ТАСС.

В понеделник бе съобщено за въздушни нападения над жилищни квартали в града. Синът на Муамар Кадафи – Сейф ал Ислам, призна, че е имало бомбардировки, но те са били само на складове с боеприпаси и военни гарнизони, „поддържащи заговора“.

Той обаче отхвърли твърденията за въздушни удари по жилищни квартали и демонстранти.

Междувременно върховният комисар на ООН по правата на човека Нави Пилай призова за международно разследване на нападенията срещу антиправителствените демонстранти в Либия и заяви, че атаките може да прераснат в престъпления срещу човечеството.

Още по темата
22 фев 2011 07:42
86

Тя призова за незабавно прекратяване на нарушаването на човешките права и осъди изпращането на армията срещу цивилни либийци.

„Повсеместните и системни атаки срещу цивилното население може да прераснат в престъпления срещу човечеството“, заяви Нави Пилай, цитирана от Ройтерс.

И Организацията ислямска конференция (ОИК) днес осъди остро употребата на сила срещу цивилни в Либия.

ОИК определи мерките на режима срещу демонстрантите като „хуманитарна катастрофа,
несъвместима с ислямските и човешките ценности“.

Организацията призова либийските власти незабавно да спрат насилието, съобщава ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
119 - Хайдееееее! Лудите пак са ги пуснали от лудницата:)
117
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
117 - Щом гласовете ти говорят сигурно е така:)
116
12
 
4
 
! Отговори
с. до 111 преди 13 години
Америка ще фалира само в еротичните ти русофилистично-комунистически мечти!Откакто се помня все слушам за неминуемия крах и фалит на капиталистите и империалистите,които си напиват войниците с кока-кола!Ама само СССР фалира и повлече със себе си целия соц. лагер!И слава Богу!Само *** като тебе реват за светлия социализЪм!Червени ***!
115
3
 
4
 
! Отговори
Цивилен от Ирак преди 13 години
Къде беше този "човека Нави Пилай" (пий и лай) като от някакви чужди самолети хвърляха по нас бомби и после посъседите от Афганистан, а преди това по сърбите?
114
3
 
6
 
! Отговори
до 96 преди 13 години
В БГ, не може, да стане гражданска война.
113
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Въпроса е какво разпространяват медиите ,а аз нямам доверие на тях, все пак са за контрол над населението.
112
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С тези петролни резерви Либия, Ирак и ОАЕ заедно с гласа на УСА стават членове на НАТО и готово!После ... потоп!
111
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Светът е потресен от случващото се! Невъоражени и мирни демонстранти превземат градове само с Божията помощ и армията е безсилна! Мунициите на армията свършват и О, Боже! Демокрацията победи!:) Много филми гледате май! Тук едни *** с ножове и брадви излезнаха по улиците на София и се насрахте от страх, ама акъл за либийците завате:)
110
7
 
8
 
! Отговори
до вярващ преди 13 години
А ти сигурен ли си че медецинските сестри са невинни??? Какво правят бурканите със заразена плазма в гардеробите им в квартирите? Или петното което сложиха върху българите е малко.
109
2
 
8
 
! Отговори
..... преди 13 години
абе :) не ви ли мирише на трета световна ,скоро !!! май наистина сме много и на тия заради , които всички го духаме започнаха да натискат копчетата!!! моамар или мобарак или който и да е - не се ли усещате - тровят ни разболяват ни подпалват воини следят ни вкарват живота ни в клетки и в онова fuckbook и ни раздухват за демокрация - една утопия е тя !!!! нали вече всички го разбрахме .........ере , че ми се драифа вече
108
6
 
12
 
! Отговори
АМЕРИКА Е НАРЕД... преди 13 години
ДА СТЕ ЧУЛИ НЕЩО ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ ТАМ, НЕ И НЯМА ДА ЧУЕТЕ. ПЪЛНА ИНФОРМАЦИОННА ЗАВЕСА.ПОПИТАЙТЕ ВАШИТЕ БЛИЗКИ И РОДНИНИ ТАМ-АМЕРИКА ФАЛИРА ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА, ВЕЧЕ ОФИЦИАЛНО!
107
2
 
9
 
! Отговори
буби преди 13 години
Мирише ми на голяма игра, в която хорицата са само пионки... Бас държа, че ще се намеси "великия омиротворител" САЩ. Това е война на икономическите интереси и влияния!
106
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Горко им на либийците!След 20год демокрация - 2млн имигранти, корумпирани мутри, американски генерал-губернатор, пазарна слободия, глад и мизерия - не могат и да си представят какво ги чака.
105
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хихихихи! Мирните и демократични промени! Май много ТВ гледате олигофренчета:) Па все западна:) Дали има хора с други гледна точка в Либия:) Хайде честита демокрация тип "Ирак":) Нека позная дали Италия ще иска пак помощ от ЕС за нелегални eмигранти, като "демократичните" нелегални емигранти от Тунис!
104
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За самия Кадафи проблем няма! Може да живее на палатка където му око види. Има и дебела бала.
103
4
 
12
 
! Отговори
Сух статистик преди 13 години
Средна продължителност на живота в България - 73.3 год.Средна продължителност на живота в Либия - 77.49 год.(сега малко ще им спадне, де) Средната продължителност на живота показва нивото на стандарт, качеството на здравните услуги, системата на соц. осигуряване и т.н.
102
15
 
8
 
! Отговори
Вярващ преди 13 години
Господ го наказва заради медицинските ни сестри.
101
4
 
16
 
! Отговори
СИГУРЕН преди 13 години
НЕ САМО ЩЕ ИМ ВЗЕМАТ ПЕТРОЛА, ТИЯ ВЪНШНИ ПОДБУДИТЕЛИ НА СЕГА СЛУЧВАЩОТО СЕ ТАМ, АМИ ЩЕ ИМ ОРГАНИЗИРАТ И ГЕЙ ПАРАДИ!БЪДЕТЕ СИГУРНИ. СВЕТОВНИТЕ ТАРИКАТИ МЕ РАЗОЧАРОВАХА НЕ МОГАТ ДА ИЗМИСЛЯТ НИЩО НОВО.
100
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей мириса не енергийни продукти води до такива неща! Питайте американците! те имат силно развито обоняние за тези неща:) Примера е "демократичен" и "независим" Ирак:)
99
7
 
9
 
! Отговори
azz by nature преди 13 години
KADAFI dano posledva SADDAM ... zashtoto taq utrepka izbiva sobstveniqt si narod bez da mu migne okoto ... !