Австралия призна Западен Йерусалим за столица на Израел

Няма да мести посолството си там, докато не утихне конфликтът
Обновена: 15 дек 2018 09:29 | 15 дек 2018 09:15, Цветелин Димитров
17
Австралия призна Западен Йерусалим за столица на Израел
Снимка: pixabay

Австралия ще признае Западен Ерусалим за столица на Израел, но няма да премести посолството си в страната там, докато израелско-палестинският конфликт не бъде уреден по мирен път, обяви днес австралийският премиер Скот Морисън, цитиран от Асошиейтед прес.

Още по темата


Морисън уточни, че Австралия ще признае Източен Ерусалим за столица на държавата Палестина едва когато бъде намерено мирно решение на основата на съвместното съществуване на две държави. Междувременно австралийското посолство в Израел ще си остане в Тел Авив, предаде БТА.

По-рано новият австралийски премиер е загатвал за възможността страната му да последва спорния пример на Съединените щати и да премести посолството си в Израел от Тел Авив в Ерусалим. Критиците определиха това като циничен опит да спечели гласове за междинните избори през октомври за едно място в парламента от район в Сидни с голямо еврейско население.
 


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
8
 
! Отговори
Талмуд преди 1 година
До Анонимен 13
св. Йоан Златоуст пише в знаменития си трактат "Осем думи против юдеите": "..........Синагогата е по-лоша от всеки бардак и служи не само за убежище на търгаши и разбойници, но и на демони, а по-точно не само Синагогата, но и душите на евреите са жилища на демони". Св. Йоан Златоуст е твърде велик за да бъде заклеимен или забранен, но съвремените западни християни удобно го заобикалят
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мазел Тов! Света гори, а евреите бавно и последователно си постигат начертаните планове. Не може да им се отрече, че имат сиво вещество. Евреите са умни, но трябва да се внимава много с тях защото обичат да правят бели. Зад всяка криза все евреи стоят! Как става това? Как Сорoс е евреин? Троцки, Маркс, дори Хитлер! Как евреите държат почти всички банки в света? Хмммм... умни сте, много умни, но сте лукaви и все гледате да съсипете белите.. защо бе защо??? Какво сме ви направили?
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 5
Я па ти.........че да не мислиш, че на руснаците им трябва нечие "признание"!!!! Ха-ха-ха.... че то ако беше така, империите никога нямаше да съществуват! Нечие признание им трябва САМО на нещастните комплексари!!! А колкото за Крим.....питайте Екатерина Велика ДАЛИ И Е ТРЯБВАЛО НЕЧИЕ ОДОБРЕНИЕ ИЛИ ПРИЗНАНИЕ!!!
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Австралия е една пустиня пълна с отшелници. Защо ни занимавате с гулака на кралицата?
10
3
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ИМАШЕ ФИЛМ ЗА АВСТРАЛИЯ И ТАМ СЕ КАЗА, ЧЕ НА ВРЕМЕТО СА ИЗВОЗВАЛИ ВСИЧКИ ЛУДИ ТАМ ЗАЩОТО Е ИЗОЛИРАНО!!!

АВСТРАЛИЯ Е ПОДЧИНЕНА НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ КОЯТО Е ОРТАК НА САЩ!!!

ПРАВЯТ ТОВА СЕГА ЩОТО СЛЕД КАТО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ СЕ РАЗПАДНЕ НЯМА ДА МОЖЕ!

АВСТРАЛИЯ ОБЯВИ, ЧЕ ЩЕ Е КОЛОНИЯ И НА ПОДЧИНЕНИЕ НА ВЕЛИКОБРАНИЯ ДОКАТО КРАЛИЦАТА Е ЖИВА! ИЛИ ДОКАТО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ Е ЦЯЛА!!!

ТЪЙ, ЧЕ САЩ И КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО СА КОМБИНА В ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА!
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
безкрайният спор между две измислени държави с население от емигранти кой е по-древен в тези земи. между араби и евреи, домъкнали се от с. арабия или украйна и обясняващи как винаги са живели там. дори не говорещи филистински или арамейски.
8
4
 
21
 
! Отговори
Трансатлснтически преди 1 година
Ами евреите управляеат САЩ, а САЩ управляват Австралия
7
4
 
2
 
! Отговори
€елтак от Ав€тралия преди 1 година
И аз ги признах,както и фирмата където работя по нареждане на началника ми, защото ще ни орежат достъпа ни до техни технологии и пари. А и пари ми трябват да си купя мечтаната яхта.Ще трябва да си налягам парцалите си на елементарен кодер в АТО за бонуси край нова година.
6
1
 
22
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Лошите австралийци ,които забраняват достъпа на *** от Африка и Азия до територията си ,с изключение на жертвите на черния терор бели фермери в ЮАР ,които австралийския премиер лично покани .Либералните медии ще почнат да плюят здраво по Австралия сега ;) !!!
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Крим, кога ще го признаят?!
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глобалната патклама навзлиза в крайната си фаза...
3
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хитрец е тоя Морисън. Хем да не се цепи от големио брат, хем да не прави идиoтщини като него. То в ония земи не е много ясно кой крив, кой прав, и най-безопасно е така по-дипломатично да се подхожда. А не както рижавия паток с рогите напреде.
2
7
 
27
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Съвсем нормално е ЗАПАДЕН Йерусалим да бъде признат за столица на Израел,но и Източен-на Палестина.Това би било направо Соломоновско решение!
Иначе повечето хора биха предпочели и двете държави да идат по дяволите,което би решило много от световните проблеми.
1
18
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Само така!