Ирак няма да позволи удари към Иран от територията си

Президентът Салих: Базите на САЩ няма да се ползват за военна атака
Обновена: 26 юни 2019 07:25 | 26 юни 2019 07:20, Анисия Иванова
41
Ирак няма да позволи удари към Иран от територията си
Снимка: БТА

Багдад няма да позволи при никакви обстоятелства американските бази на територията на Ирак да се използват за нанасяне на военен удар по съседен Иран, каза иракският президент Бархам Салих в интервю пред телевизия Си Ен Ен, цитирано от ТАСС.

"Ние не искаме нашата територия да се превръща в междинен плацдарм за каквито и да са враждебни действия срещу който и да е от нашите съседи, включително Иран, - подчерта Салих. - Това определено не е съставна част от споразумението между правителствата на Ирак и Съединените щати."

Въпросите, зададени на Салих, бяха породени от интервю за президента на САЩ Доналд Тръмп пред телевизия Си Би Ес през февруари. Тогава той каза, че би искал да запази американската военна база в Ирак най-вече за да може да я използва "за контролиране на Иран, който е истинският проблем". Вчера Тръмп заплаши в Туитър Иран с унищожителен военен удар в случай на нова атака срещу Америка. (БТА)


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До Krom
"24 часов тест за оцеляване" воюват с кюрдите от години и не са ги пречупили. Саддам съща не можа. Турската армия претърпя доста загуби в Сирия. Недей да извърташ."

Афганистан 1986 година Руснаците пращат като на конвейр цинкови гробове ...
Командването най-накрая се вслушва в препоръките на обикновените командири
резултати
Спецназ
Изолация на месност и претърсване рамо до рамо
преди да се махнат от Афганистан бяха победители
37
4
 
4
 
! Отговори
Krom преди 10 месеца
До Боби - да? И това ще ги накара да си мълчат? Не бих казал. Турските специални части в Анадола за които един бивш немски командос, сега журналист написа статия под заглавие "24 часов тест за оцеляване" воюват с кюрдите от години и не са ги пречупили. Саддам съща не можа. Турската армия претърпя доста загуби в Сирия. Недей да извърташ.
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Възможно е. България също отказа на НАТО да използва страната за удари срещу Сърбия. Това е нормална процедура, когато става въпрос за съсед с когото нямаш проблеми.
35
1
 
17
 
! Отговори
даааа преди 10 месеца
Иран...... старата Персия.....историята помни.
34
2
 
8
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До Krom
"Малко е вероятно да ги питат. В Иран живеят и около 7 млн. кюрди - близо 10% от населението. Видя се какво могат, когато бъдат адекватно въоръжени. Утре ще се окаже, че разполагат с "Тоу", "Джавалин" и "Стингър" и цялата иранска стратегия ще бъде подложена на натиск. В частност, американците залагат доста на тях - идеалния евтин ресурс."

Разбираш ли че в ИРАН колкото и да не ни харесва действа малко или много закона Шериата. Ако Кюрдите скочат ще има ДЖИХАД който ще свърши с ГЕНОЦИД!!!
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Четете внимателно. Ирак няма да предостави територията си за удари, но не казва нищо за въздушното си пространство. В тези удари ще участват още две държави, СА и Израел и при това територията на СА е много по-добра за атаки срещу Иран отколкото тази на Ирак.
32
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анатема,кравари ! .... Тя гилотината беше наточена и в Ирак и при братята сърбе след разпада на Югославия, но САЩ и НАТО си свършиха работата, а гилотината резна зелките на такива като Садам, Милошевич ... и производните им. Ще се запознаят с нея и още шейхове и аятоласи ... !!!
31
13
 
5
 
! Отговори
Krom преди 10 месеца
Малко е вероятно да ги питат. В Иран живеят и около 7 млн. кюрди - близо 10% от населението. Видя се какво могат, когато бъдат адекватно въоръжени. Утре ще се окаже, че разполагат с "Тоу", "Джавалин" и "Стингър" и цялата иранска стратегия ще бъде подложена на натиск. В частност, американците залагат доста на тях - идеалния евтин ресурс. Има ги в Иран, Ирак, Турция и Сирия - идеално средство за натиск. А и имат амбиция за собствена държава. Идеалната наемна армия. Така че, … времето ще покаже.
30
6
 
17
 
! Отговори
Анатема,кравари ! преди 10 месеца
СеРеУ-то/ФАЩ/ и бай Дончо Краварина са спецове по "Майдани",но в Иран няма как това да се случи,защото гилотината и наточена и в много добро състояние.
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Последното, от което има нужда САЩ, е да нанася удари от Ирак.
На САЩ ракетите са им на кораби, а сухопътна операция никой не е луд да прави."

А за какво им беше на американците базата в Инджирлик, Турция? Ти просто изпускаш въздушните бази.
28
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия нагли иранци как така са си построили държавата върху исконен американски петрол????
27
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Нещо повече, поредната *** американска кампания срещу Иран, ще доведе до там, че след година Иран ще има ядрено оръжие и това вече ще го превърне в изключителна опасност за света - необратима опасност."

---
Пич, Иран не е нападнал никой в последните 2000 години. Дори и Ирано-Иракската война не е започната от Иран. Просто ако се загледаш на картата, Иран е огромна страна на пътя между изтока и запада и граничи с Арабско море, като част от Индийския океан... И има петрол.
26
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А вечно наведеният Ганчо ще позволи въпреки, че никой няма да го пита защото никой не се интересува от мнението му и защото нищо не зависи от него.
25
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Вчера Тръмп заплаши в Туитър Иран с унищожителен военен удар в случай на нова атака срещу Америка. "
----
Че кога Иран е атакувал Америка?
24
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дончо лае и се зъби като немска овчарка, но като види дебелия край, свива опашката и дава заден като пинчер пред куче.
Нещо повече, поредната *** американска кампания срещу Иран, ще доведе до там, че след година Иран ще има ядрено оръжие и това вече ще го превърне в изключителна опасност за света - необратима опасност.
Иран спазваше ядрената сделка, но американците са гaдове, които искат още и още без край. Това е най-сигурният път към самоунищожението.
23
4
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 10 месеца
Като не ги питаш и те няма да те питат - някоя вечер ще запалят Хамерикснските ти бази - и на сутринта ще остане само пепел и спомени и няколко снимки :)))
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
22
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тръмп подплаши цял свят с американската военна мощ и налагането на санкции, след което, Тръмп ще събере американските чукала от цял свят и ще си ги прибере в САЩ. Че попцува още малко докато се прибира в краварника.
21
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 19
Няма кой да ги пита, обаче в Близкия изток, нещата не седят като у нас. Там населението не е стадо доброволно вървящо към кланницата цитирайки лозунги за общите ни ценности.
Там, американците не питат, абаче на всеки ъгъл ги чака бомба.
Освен това, позициите на Иран в Ирак са много силни, и за това основен принос има абсолютно неадекватната американска политика през последните 20 години.
20
5
 
36
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 10 месеца
Защо Ердоган взима С400 , а не Патриот :)))
За да сваля американски самолети :)))
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
Толкова е просто :)))
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
19
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И кой ще ви пита че не мога да се сетя?