41 мигранти загинаха край бреговете на Тунис, сред тях и бебе

Хиляди рискуват с опасното прекосяване на морето
17 апр 2021 10:32,
54
41 мигранти загинаха край бреговете на Тунис, сред тях и бебе
Снимка: БГНЕС

Четиресет и един мигранти са загинали при потъване на лодката им край бреговете на Тунис, съобщи ООН, а едва трима са спасени, предаде ДПА.

Лодката потънала край пристанищния град Сфакс в четвъртък вечер, заявиха от Международната организация по миграцията (МОМ) и Върховният комисариат на ООН за бежанците.

Първоначално бреговата охрана съобщи, че са се удавили 20 мигранти от Субсахарска Африка. Неин говорител заяви, че са открити телата на десет мъже, девет жени и бебе.

Тунизийският бряг се превърна в обичайна отправна точка за хиляди мигранти, търсещи по-добър живот в Европа.

Миналия месец загинаха най-малко 39 мигранти от две лодки, а през юни миналата година загинаха най-малко 60 в лодки, които потънаха край Сфакс.

Всяка година хиляди мигранти рискуват с опасното прекосяване на морето от Тунис и Либия към Европа.

През 2019 г. при подобен опит са загинали над 1200 души по данни на МОМ.

За миналата година в Италия са пристигнали от Тунис с лодки най-малко 12 000 мигранти по данни на Тунизийския форум за икономически и социални права.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: Тунисзагиналимигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Шарли ебдо няма ли да публикува актуална карикатура по този въпрос?Закъсняват,ще гиизпревари някой от Б група.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бебето беглец
24
0
 
8
 
! Отговори
Лицемерие преди 3 години
Eстествен подбор. Ние защо не тръгнем към Африката и африканците да ни гледат, хранят и поят там. Лицемерни бо..луци са от ЕС.
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕЙ СИГА ЩЕ РЕВНА ЗА ПЪРВОСИГНАЛНИТЕ ТУНЕЯДЦИ
22
0
 
7
 
! Отговори
Охранен Търтей преди 3 години
Целия континент Африка ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ получава пари, храна , вода, дават им образование, строят им се училища, болници , цели градове ..... И ВСИЧКО ТОВА С ДАРЕНИЯ ОТ ЕВРОПА . БЕЗПЛАТНО .Цял континент само чакат да дойде поредния кораб с помощи. Ходят в училищата само докато научат английски или френски . Нищо не пипват. Чакат наготово . Трябва ли да протестираме че една част от тия търтеи са решили да дойдат тук в Европа за да ни спестят разходите по транспорта на помощите за Африка.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Европа се дават пари за субсидии за храна. Дават се субсидии за образование и здравеопазване.Земеделието и животновъдството в Европа работи на загуба и субсидии, за да не гладуват хората в Европа като хората в Африка.Тези субсидии привличат африканците, които живеят в либертариански капитализъм, частно образование и медицина.
20
0
 
3
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
Вчера по повод сахарианците дето пътуват от Канарите към континента със самолети , по новините казаха че карантината и лок-дауна не важат.
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
41 мигранти загинаха край бреговете на Тунис, сред тях и бебе... НА 200 м. ОТ ПРИСТАНИЩНИЯ ГРАД СФАКС И БЛИЗО 300км. ОТ ИТАЛИАНСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ . Загинали са защото са чакали италиански кораб да мине покрай тях и да ги спаси...Така ще е докато някой не разясни на бежанците от Африка ЧЕ В ЕВРОПА ДАВАТ ПАРИ ЗА СВЪРШЕНА РАБОТА А НЕ ЗА ВАЙКАНЕ КОЛКО МУ Е ТЕЖКО НА НЯКОГО . Само че управата на Европа е толерастка и все още се намират бели баалъци дето да работят и плащат помощите на търтеите.
18
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Африка има свободна пазарна икономика, либертарианска икономика, капитализъм.Защо бягат от либертаранската икономика?Красен Станчев, Каролев и други либертарианци ни дават африкански либертариански съвети.Ако ги слушаме, това е резултатът - бедност, глад, болести.
17
18
 
4
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Не ви е срам бря,да са радвате че са съ удавили! Секи има праву на живот и щастие.
16
0
 
20
 
! Отговори
Пак до Човеколюбеца преди 3 години
Ако ти сложат данък "Мигранти", може и да спреш да страдаш за "умрелите хора". Ама ще е къснооо!
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 15 Защо бягат само на север, те питам защо не бягат на юг или на изток никой не ги иска за това.
14
1
 
26
 
! Отговори
До човеколюбец № 8 преди 3 години
"Каква радост от коментарщината, че хора са умтели..."Можеш ли да вникнеш в смисъла на следното, цитирам: "Тунизийският бряг се превърна в обичайна отправна точка за хиляди мигранти, търсещи по-добър живот в Европа... Всяка година хиляди мигранти рискуват с опасното прекосяване на морето..."Ако не можеш да мислиш, ще ти помогна - търсещите "по-добър живот" не идват, за да си го осигурят със собствен труд, а за да смучат от това, което европийците изработват. И не са хиляди, а милиони...
13
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тогава ще разберете какво е безизходица и отчаяние.
12
32
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До всичките дет плюят по тези хора много ми се иска сега да стане една сериозна война в Украйна и ние да станем фронтова държава и да ви гледам сеира на къде и как ще бягате.
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Карантина, хората затворени по домовете си, а тия щъкат през границите. Ядно ли ви е вече какво е лицемерие...
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно от преди година не спазват карантинните мерки от опасния вирус за разпространение,транспортирането му направо от хора на хора,но инак обвиняват местните народи по уседналост на дейност за преживяване как безсимптомни носители,че пре/приносители на вирус/и от туй,че не са се разболели от заразата или прихванали вирусите поголовно плъзнали,че именно те били черните бройки проблемни носители на заразата по презумпция за преследване с настройки тестове и ваксинации по мутации за всеобщ имунитет
9
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идват от Африка. Съсипали техните си държави и тръгнали в Европа да съсипят и нашите държави. Марокански скакалци. Където минат, трева не никне. Унищожители на цивилизацията. Некрасиви, необразовани подобия на човешки същества.
8
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква радост от коментарщината, че хора са умтели...
7
3
 
6
 
! Отговори
Батката преди 3 години
Пичове ... злааатна далавера ви казвам!Ако се интересувате, пмзапитайте ***!