Човешката катастрофа в Газа е безпрецедентна

Това заявиха от ООН
15 окт 2023 22:15, Нели Христова
175
Човешката катастрофа в Газа е безпрецедентна
Снимка: БГНЕС

Израелските удари по ивицата Газа са довели до "безпрецедентна човешка катастрофа" на палестинската територия, заяви в неделя агенцията на ООН за подкрепа на палестинските бежанци, цитирана от АФП.

"През последните осем дни в ивицата Газа не е допусната нито една капка вода, нито едно житно зърно, нито един литър гориво", заяви пред журналисти Филип Лазарини, генерален комисар на агенцията.

В неделя Израел съобщи, че водоподаването в южната част на палестинския анклав е възобновено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още по темата: ООНГазаизраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Копейките спят, пълно мълчание! Видяхте ли къде са троловете!
89
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Никой нормален човек не ходи да гори бебета и да коли цивилни семейства.
88
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
С терористи навлезли на твоя територия не се преговаря. Елиминираш ги. Украйна никога няма да преговаря с кремълския плъx както и Израел няма да преговаря с Хамас.
87
4
 
19
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
В интерес на истината, Израел върши услуга на палестинския народ! Те нямат нужда от ултра радикални ислямисти! Хамас и други подобни главорези, само ги дърпат назад! Палестинците са жертва на собствената си глупост, да повярваш на джихадист в все едно да повярвам на сектант!
86
4
 
11
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Гледам клипове в тубата, огромна разлика за една седмица! Няма вече вдигане на пръста, няма вече танци и викове! Всичко бяга като мишки! Не знам защо, обаче не ги съжалявам! Тези хора не са във времето си, нито на мястото си! Може би са около век назаде в еволюцията! Жалко наистина!
85
7
 
16
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Както и провокацията от страна на Хамас е безпрецедентна! Всичко е точно! Така се прави, стига вече розови мечета и дъгички! Трябва да има безпрецедентни действия, за да се сложи край на безпрецедентните злини!
84
11
 
17
 
! Отговори
Пропов преди 7 месеца
Израел решават един от основните проблеми на цивилизования свят - арабите фанатици. Изостанало племе, по низшо и хищно от животни. Животните не се колят с ножове и не се самовзривяват при най дребния конфликт. Ама арабеските го правят, че и повлипат целят свят със себе си. Същества без смисъл на живота, без цели, без бъдеще. Тяхното бъдеще е да отмъщават са тъмното си минало и настояще. Мнението ми е крайно, но и те са крайно фанатизирани и опасни за целия свят.
83
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всичките тия арабели до месец ще виснат на нашата граница. Не знам каква е тая радост от еврейските успехи. На форумните мишки пак им се привиждат рашисти и путинисти! Путин пак им е изял вечерята.
82
1
 
4
 
! Отговори
Нафарфорий преди 7 месеца
Откога България стана Украйна ?Плоскоземний, не срами родът български с глупостта си.
81
19
 
19
 
! Отговори
Татул преди 7 месеца
Има ли евреи, има проблеми. Колко пъти за последните години евреите са бомбардирали и убивали хора само защото са терористи. То не бяха омбардировки в Газа, в Сирия и къде ли не. Нещо много се взеха за богопомазани. За мен по големи терористи от тях няма. Да не говорим, че земята която позват е отнета от обикновените хорица и им е дадена ей така. А като гледам сбирките им, само мъже с тези черни шапки как се клатят в някъв танц, точно като дрогирани фанатици.
80
14
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 месеца
Така е.А 8 годишният геноцид в Донбас как ще оцените?
79
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Израел има ядрени оръжия, но, ако удари ивицата Газа с ядрено оръжие ще изчезе и Израел. Все пак Израел не е Русия, САЩ или Китай с по 9 милиона кв км2.
78
6
 
6
 
! Отговори
3333 преди 7 месеца
Всеки народ има правото на самоопределяне и държава. Въпросът е решен още 1947 г.
77
15
 
19
 
! Отговори
Свободна Палестина преди 7 месеца
Исус от Назарет, така пише в библията, не пише Исус от израел. Въпрос на време е целия свят да осъзнае извращенията на спонсорираните от сащ израелци които десетилетия убиват и си правят каквото искат напълно безнаказано.
76
22
 
18
 
! Отговори
история преди 7 месеца
Нашите дядовци през 40-те години са спасили евреите в България. Това ни задължава сега и нас техните внуци да помагаме на израелските евреи с всичко каквото можем да направим за тях.
75
14
 
9
 
! Отговори
идея преди 7 месеца
Не е лошо в бегето да имаме курсове по иврит. Така ще се разбираме по-добре с нашите приятели, евреите от Израел.
74
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Израел няма да посмее да влезе с танкове и войска в Газа. Ако го направи ще има хиляди убити и ранени и унищожени домове. Това нито арабските държави ще им го прости, нито ООН. Тогава не палестинците ще бягат, а евреите ще се пръснат по света както преди 2000 години. Всички арабски държави ще влязат във война с Израел и САЩ и Великобританиоя няма да могат да им помогнат. Спасението е само едно- евреите да свалят Натаняху от власт и да настъпи мир. Те евреите и без това бяха не го искат.
73
14
 
20
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 7 месеца
Арабите си го заслужиха.
72
15
 
15
 
! Отговори
Фррр преди 7 месеца
Сега е лесно за еврейските *** да убиват жени и деца.Може би трябва да ги видим срещу иранските милиции.Ако им стиска де.
71
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Никой няма да се намеси, защото това е някаква клопка на Израел да се разправи със съседите си с американски ръце. Всички го оставиха да се пържи сам в позора си.А той обвинява ли обвиняяява, но само става за смях.