С ?1 млн. разкриваме пред света уникален римски стадион

Той е най-запазеният, подобен аналог няма дори в Италия
3 мар 2010 07:42, Екип на Dnes.bg
236

Римският стадион на Пловдив, който е строен преди 2000 години, ще бъде реставриран и отворен за посетители следващото лято.

Мащабният проект се финансира от Норвегия с близо 1 милион евро.

Това е най-запазеният Римски стадион в света. Подобен аналог няма дори в Италия.

Днес обаче само отделни сектори се виждат с просто око, защото по-голямата част от античния паметник се намира под главната улица на Пловдив.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
1
 
! Отговори
XAXA преди 14 години
SMESHNIKA TOTEV SI PRAVI REKLAMA MI SE STRUVA
52
8
 
2
 
! Отговори
прдеж преди 14 години
Спор няма, че мнозинството от българите сме с тракийски произход. Няма как и да бъде другояче. Първо , защото такова животно като "прабългари" няма и не е пристигало никога. Камоли пък да създаде държава!2 Чудно, след като са били толкова велики, както някой заблудени от официалната пропаганда мозъци , твърдят, то как така тези "велики" и "смели" коняри доброволно дават езика си и "културата" си да бъде пославянчена и да не остане ни помен от езика им и обичаите им.
51
2
 
19
 
! Отговори
СТИГААААА преди 14 години
Почнахте вече като македонците, те там спорят дали са антични македонци или са славяни! ПРЕСТАНЕТЕ БЪДЕТЕТЕ ЕДНИННИ ПОНЕ ЕДНИ ПЪТ БЪЛГАРИ,СТИГААА!!!!!!*** са по обединени от нас!АКО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ТАКА ЩЕ ЗАТРИЕМ БЪЛГАРИЯ, ДНЕС Е 3ТИ МАРТ, МАЛКО СЕ ЗАСРАМЕТЕ
50
5
 
0
 
! Отговори
Asen преди 14 години
Mnogo mi e chudno kak shte go vyztanoviat - da ne misliat da premahnat vsichki magazini po glavnata na Plovdiv :)
49
3
 
4
 
! Отговори
до 60 преди 14 години
Я марш , бе некъпан монголотатар!
48
5
 
6
 
! Отговори
Небет тепе преди 14 години
Честит национален празник Тракийски народе!
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хайде стига с тези спорове, дали сме траки, прабългари или славяни, имаме и това и още много и затова сме здрави генетично, хубави и трябва да се радваме на това многообразие, не да се караме за глупости!!!!!
46
0
 
8
 
! Отговори
Kirios Giannis преди 14 години
Да кажем , че уча в Гръчия и знам точно колко добре живеят и изнемогващите хора по селата и младите в градовете , а и по-голямата част от гърците , като цяло били са добре , сега сте всичко , но не и добре , а стачкуването подкрепям , само че парите са изядени и нищо не е построено , най-голямата инвестиция беше в олимпийските игри , но те минаха и заминаха , на европейците не им се хвърлят пари на вятъра , ние българите ще го измислим някакси , вие му мислете , поздрави :)
45
6
 
8
 
! Отговори
пловдивчанин преди 14 години
Това сме ние Траките-вековни и носители на цивилизация! А колко години ни баламосват разни руско-германски *** , че сме били някакви си диваци, дошли на коне от Монголия или пък блатни руси същества, (не)знайно защо наречени "склави" (роби). Кажете ми какво са донесли и оставили тук "конските опашки" /въпреки , че се съмнявам такива да са дошли по нашите земи или пък светлокожите и русокоси роби?! Всичко тук е ТРАКИЯ и тракийско!
44
1
 
0
 
! Отговори
ssss преди 14 години
Dai Boje
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Честит национален празник
42
2
 
4
 
! Отговори
еди кой си преди 14 години
ай стига бе, 1 млн евро, за да си остане под земята... ще ви усетят европейците
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Честит национален празник на всички българи
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Спирос Тракиотас - Сипнис, бе , Тарикатос!
39
6
 
5
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMANI преди 14 години
MISTER FALITKO...GARCITE SI JIVEQT DOBRE...NO ISKAT DA SA OSCHTE PO DOBRE...KATO ZA TOVA SE BORQT I STACHKUVAT..V BALGARIQ POLOJENIETO E MOGO LOSCHO...ETO ZASCHTO VSICHKI SI TRAQT....
38
3
 
10
 
! Отговори
ееееееех преди 14 години
Те и Япония бяха предложили да финансират, но казаха - каквото открием отдолу - за нас, и нашите се отказаха, говори се че отдолу е колесницата на Александър Македонски от чисто злато!!! Дано поне да не изнесат реликвите тихомлком а да ги покажат на хората...
37
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
НЕ МОЖЕ ДА ВЪЗТАНОВЯТ ПЛИСКА, ПРЕСЛАВ И ЦАРЕВЕЦ, АМИ СГРАДИ НА ЧУЖДА КУЛТУРА ОПИРАЛА ТРАКИЯ ЕДНО ВРЕМЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ, ДА НЕ ПОЧНЕТЕ И НА ТУРСКАТА ИМПЕРИЯ СГРАДИТЕ ДА ВЪЗСТАНОВЯВАТЕ
36
2
 
5
 
! Отговори
синигер преди 14 години
бла бла преди няколко години казаха че са изровили двореца на александър македонски под едното тепе, щяха да слагат асансьор да се спускат хората да гледат и кво стана? Алооооо на вас говоря!!!
35
1
 
4
 
! Отговори
Овчарчето ФАЛИТко преди 14 години
До Василис Янис бла бла: Как да я уважаваме ? Както гърците уважават старата част на Атина и за да си пробутват мухлясалите разпдащи се дупки на емигрантите от Азия , тоест за ПАРИ са я превърнали в едно от най-грозните гета в Европа ? Ако беше ваш ПЛОВДИВ пак повтарям не Филипополис , какво щеше да е като Омония ? Не , благодаря ! Айде гледайте си вашата държава не ни давайте акъл на нас , че и без тва сте закъсали :)
34
3
 
5
 
! Отговори
Легионер преди 14 години
Да бе и един мармот увива шоколада в станьол. Колкото пресушиха язовир Копринка за да излезе Сефтополис хахахахахаха.