70 души с хранително натравяне след рожден ден

Яли кебапчета и кюфтета, които стояли 8 часа на слънце
12 юни 2011 13:06,
150
70 души с хранително натравяне след рожден ден
Снимка: Булфото

Близо 70 души са потърсили лекарска помощ заради хранително натравяне след рожден ден на дете в карловското село Розино.

В петък 37-годишната майка на рожденика купила от два магазина в селото 72 кебапчета, 180 кюфтета, 10 кутии с шоколадови бонбони и една голяма торта.

Според информация на местната полиция жената нямала хладиник и оставила всичко в кухнята и другите стаи на къщата.

Месните продукти стояли на слънце повече от 8 часа. В късния следобед жената изпекла на скара кюфтетата и кебапчетата. Час по-късно за рождения ден дошли стотина гости. 

Празникът започнал в 18,30 часа, а към 21.00 часа всичко било изядено. Час и половина по-късно гостите усетили остри болки в корема и разтройство, децата повръщали.

В болницата в Карлово постъпили 14 от гостите, а останалите се насочили към лечебни заведения в Пловдив.

След преглед една част от пострадалите са изписани, а други са хоспитализирани.

Хранителното натравяне е причинено от развалените продукти, обасняват от МВР-Пловдив.

По информация на дежурните лекари, няма тежки случаи или хора с опасност за живота, всички оплаквания са съврзани с гадене и стомашно неразположение.

По случая е образувано досъбедно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: карлово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
5
 
7
 
! Отговори
Антон преди 12 години
Много *** пострадаха днеска, 70 натровени, 1 се удавил, 1 го ударил тока, 1 пребит пред джамията, 3 *** в ареста, само така!
146
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дори вече не помня кога за последно празнувах рождения си ден. А тази година дори на детето не можах да отпразнувам навършването на 1 годинка, защото ми забавиха майчинството.
145
0
 
2
 
! Отговори
до кучемраз преди 12 години
Тъпо.
144
2
 
9
 
! Отговори
до социалните преди 12 години
дават на *** помощи ония да правят рожденни дни и сватби по 100 човека,а ние мизерстваме и гладуваме защото половината ни заплати отиват да им плащаме тока,водата,помошите,данъците...е утре Вожда ББ и той рожден ден трябва да прави и тои да викне 100 човека...точно както правят избирателите му
143
4
 
5
 
! Отговори
кучемраз преди 12 години
имало е оргия и са се нагълтали със ***
142
1
 
14
 
! Отговори
rock-n-rollah преди 12 години
Вместо да бехте събирали 100 човека, да бехте дали парите за един хладилник втора ръка, а не да гърмят медиите с вашта несъобразителност и неграмотност.Даже една журналистка пита единия: "Ти прочете ли етикета на опаковкаат?", а той й вика: "Мьи нали зньаеш, ниье смье неграмотьни, не моьем дьа четьим".
141
2
 
10
 
! Отговори
Пищова преди 12 години
Аз съм Митьо Пищоввва,любимеца на народддааа,ша ви черпа кебабчетаааа,кюфтетттааа.Ша ви къпя в жакузитааа-макузитааа.За всички моделкиии мис мокри фанелкии ша ви покажа любовната писалкаааа и с нея ша ви гъделичкам по гаделичникааа
140
1
 
17
 
! Отговори
Смях преди 12 години
Яли дорде се насралиАко не бяха се посрали щяха да са се изклали!Не се чудете толкова, ромските празненства традиционно завършват в спешното. Няма как иначе при струпване на неандерталци и алкохол- те още нямат еволюционно право да го употребяват.
139
1
 
35
 
! Отговори
Бате Ванчо преди 12 години
Мога ли да знам колко от тези роми имаха здравни осигуровки или пак ги дискриминирахме, като им платихме лечението?
138
1
 
3
 
! Отговори
ТАКА Е ,БРАТО... преди 12 години
НА СЕЛО В ТКЗС-тата ....ИМАШЕ ВСИЧКО!!!ЩО ДОЙДОХ У СОФИЯ..........И АЗ , НЕ ЗНАМ....??!?!?!!БИХА МИ ТЕЛЕГРАМА .......ОТ "НАСРАНО -20":"....сърГЕЯ , ТЕ ВИКА, ЗА ИЗБОРИТЕ....!!"
137
2
 
4
 
! Отговори
ТОВА Е БРАТО.... преди 12 години
...БЪЛГАРИНА Е ТОЛКОВА ГЛАДЕН ....ЧЕ ДАЖЕ И 180-КЮФТЕТА НЕ МУ СТИГАТ ...ДА СЕ ЗАСИТИ......!ГОЛЯМ ГЛАД В БЪЛГАРИЯ ,БЕ.....!ВИНОВНИ СА БОЙКО И КОСТОВ.......ПРИ КОМУНИСТИТЕ , КЕБАПЧЕТАТА--РАСТЯХА ПО ДЪРВЕТАТА..... В ТКЗС-тата!
136
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
роми?
135
0
 
21
 
! Отговори
NoName преди 12 години
КАК МОЖЕ ДА Е ТОЛКОВА ПРОСТА И ***?8 ЧАСА НА СЛЪНЦЕ?! КЮФТЕТАТА... БОЖЕ, КОЛКО *** НАРОД !!!А представяте ли си някой от тези купонджии да беше умрял? Медиите щяха да гръмнат,че е било е-коли и истерията щеше да е пълна...А дали все пак не е е-коли?...Тези направо са изкъртили/задръстили ***...
134
6
 
8
 
! Отговори
100-ЧОВЕКА ...ЗА: преди 12 години
..."РОЖДЕН ДЕН"----С ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ НА КОРЕМ....???!!!ЕГАТИ , "ГЛАДНИЯ НАРОД" , В БЪЛГАРИЯ.......НАЛИ НЕМАХТЕ КАКВО ДА ЯДЕТЕ, БЕ...*** ЧЕРВЕНИ....??!!!!
133
0
 
50
 
! Отговори
ЦИГАНСКА ИМ РАБОТА преди 12 години
КУПИЛ ЗА 100--ЧОВЕКА ХРАНА И ПИЕНЕ ----НЕ СИ КУПИЛ ,...ХЛАДИЛНИК!КАРА КОЛА ...ПОСЛЕДЕН МОДЕЛ----НЕМА КЪДЕ ДА ЖИВЕЕ...????!КАРА "МЕРЦЕДЕС"--СУПЕР КЛАСА ......ЗА ДА СИ КАРА ЗЕЛЕТО... НА ПАЗАРА...???!!......ДА ВИ ОБЯСНЯВЯМ ЛИ ....ЗАЩО НЕ И ВЪРВИ НА БЪЛГАРИЯ??????!!!......ЗАЩОТО СА ВИ,ВСЕ ТАКИВА МОЗЪЦИТЕ....СБЪРКАНИ,...ОЩЕ ОТ "СОЦА", СТЕ МОЗЪЧНО УВРЕДЕНИ....!
132
2
 
2
 
! Отговори
Нормално! преди 12 години
Виповете да не би да си правят купоните с по- малко хора?!
131
2
 
17
 
! Отговори
as преди 12 години
Kak pak 1 *** ne umria be deba
130
2
 
19
 
! Отговори
Миленита преди 12 години
Сигурно са били фенове на Азис и еднополовата любов.
129
24
 
19
 
! Отговори
Чужденец преди 12 години
Това само българин може да го сътвори- рожден ден със 100 човека прави, обаче хладилник не си купува.
128
1
 
6
 
! Отговори
uc;108 преди 12 години
За мен половината статии са измислени истории в които е възможне да има поне малко истина. За това не споря, а само чета как е възможно от така нищо и никаква статия да има толкова много коментари. Това в живота толкова факти са ни спестени, че в статиите ли няма.Толкова наивно!