Внимание! Внимание! Полицаи с мегафони ще информират при земетръси

Премиерът се е чул поне 15 пъти с БАН през нощта на големия трус
24 май 2012 17:16, Бойчо Попов
439
Внимание! Внимание! Полицаи с мегафони ще информират при земетръси
Снимка: БТА

Разпоредили сме всички налични полицейски патрули при подобно или по-силно земетресение по мегафони да съобщават придобитата от Института по геофизика при БАН информация.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов след работната си среща с директора на Националния институт по геофизика, геодезия и география проф. Николай Милошев, главния секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев и директора на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

На брифинг в Министерски съвет премиерът обясни, че е имал поне 15 разговора с професора през нощта, когато стана силното земетресение, на 22 май.

„Нямаме никакво желание, и по никакъв начин не бихме спестили нещо от това, което има. Това е природа и колкото сме обединени, единни, само така можем да предпазим хората от злополуки”, каза Борисов, цитиран от БТА.

Информацията ще бъде подавана веднъж от Геофизичния институт, когато видят на апаратурата къде е епицтърът, каква е силата, незабавно, в същия момент, се предава по директния телефон на дежурния в МВР - каза Борисов.

Според Николай Милошев системата действа и вече ще се информираме по този начин при вторичните трусове.

„Телефоните и в момента са отворени – два стационарни и два мобилни. Нека да продължим добрата връзка, която създадохме, и добрата връзка, която имаме с МВР, да бъдем всички в полза на обществото. Това е тежък момент за всички ни”, каза професор Милошев.

Системата за предупреждение ще се включва при всякакъв магнитуд, който представлява интерес – от 3 нагоре, добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
0
 
1
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Вгледайте се в небето. Да ви прави впечатление нещо? Тия неестествени, ниски, черни облаци, 2-3 седмици дъжд и студ в края на май, когото обикновено е към 30 градуса през деня -- как ви се вижда? България е предадена от страна на управляващата колониална клика на САЩ за опити с климатично оръжие. Готвят се за голямата война с Иран, а вие сте техен опитен полигон. Защото сте глупави и нереагиращи. Идеален експериментален матриал, както би се изразил любимият ви вожд.
335
1
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Борисов тъпчо я по добре оди да присаждаш блатни кокичета на магистралата!
334
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"премиерът обясни, че е имал поне 15 разговора с професора през нощта, когато стана силното земетресение, на 22 май." - този какво лъже кат дърт ***.Я му прочетете изказванията на 22 сутринта.
333
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ ни управлява с ПР и мегафони, защото не може с друго.
332
0
 
2
 
! Отговори
Малко ви е преди 11 години
Много *** натискат копчетата днеска. Става дума да няма паника и хората да са по-спокойни.Лещански хвърли боба и цяло Хасково спа навън, нали...Като си заспал - ни мегафон, ни барабан ще те отърве.
331
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно какво ще стане при едно силно земетресение, когато половин град се срине? Затиснатите от отломките хора ще бъдат много по-спокойни, когато някой полицай им каже, че е имало силно земетресение. Боко, не унищожавай съвсем полицията с твоите дебилни приумици! Хората не са виновни, че за шеф имат ***!
330
1
 
4
 
! Отговори
ови преди 11 години
като спре тока гледай интернет и тв)))вкарайте малко мисъл..ако имате
329
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Премиерът удари дъното на малоумието.
328
1
 
22
 
! Отговори
до-420 преди 11 години
Аз съм на същото мнение.Вярно в началото излъга народа и той гласува за него,но после всеки нормален човек ще си даде сметка какво прави този.И още се чудя колко трябва човек да е *** за да продължава да го подкрепя
327
1
 
27
 
! Отговори
до 420 преди 11 години
Предполагам, че си ***. Даже не ти е ясно за какво иде реч. В нашата БГ управлявана от комунисти, агенти на ДС и КГБ, популисти ...вече има и мафиот-***. Срам за всички, харесван от всички българи. Ето това е тъжното..че българите харесват човек, който е на интелектуално ниво на ливадите в Банкя.Тъжно ми е не за ББ, а за мен самият, защото и аз съм българин и живея тук. И недей да ми повтаряш ,като ***,че който не харесва ББ е комунист....Който не харесва ББ е нормален човек.
326
0
 
0
 
! Отговори
СПАСИТЕЛ НА БЪЛГАРИ преди 11 години
414 -------------------- ЧАКАМЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ТИ
325
0
 
11
 
! Отговори
123 преди 11 години
И Чудомир е писал по този въпрос - Пунтовете.
324
23
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
418Поплачи си, но със сълзи няма да върнеш *** на власт... - плачете дрОгари, дано това ви помогне...
323
1
 
30
 
! Отговори
ined преди 11 години
Внимание!!! Внимание!!! Фидоска се готви за фитнес - дръжте мебелите да не ви паднат на главата.
322
0
 
12
 
! Отговори
ужас преди 11 години
Ужас.Направо ми се плаче понякога.То бива ,бива,а ама чак толкова......
321
0
 
27
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
ТИКВО ТИКВО ТИКВО ПРОСТА ТОВА ЛИ УСПЯ ДА ИЗМИСЛИШ
320
14
 
1
 
! Отговори
СПАСИТЕЛ НА БЪЛГАРИ преди 11 години
до 414 , до 414 , до 414 , до 414 , до 414 , до 414 , до 414 , до 414 , 414 - кои трябваше да спечелят изборите СПОРЕД ТЕБЕ , за да сме по-добре ? конкретно се изказваш конкретно те питам конкретно отговори
319
1
 
14
 
! Отговори
assen.alekov преди 11 години
Като се вземе хляба на хората, зрелищата сами се появяват.
318
4
 
30
 
! Отговори
Гледайте внимателно! преди 11 години
Гледайте внимателно алабашите на снимката ( без кмета на Бургас). Не се ли срамувате, че ги избрахме да ни управляват ? Първо избрахме пазача на бай Миле, после той събра останалите льохмани по разклони и кантони. Жалко, че и днес има над 1,5 млн. глави ***, които лелеят за тези балабурници. Разгледайте още веднъж снимката, имате време, днес е почивен ден. След това пуснете телевизора и гледайте БТВ, там отново ще се радвате на главния циркаджия на републиката. Честит ви Първи май !
317
2
 
7
 
! Отговори
тома неверни преди 11 години
а бе,таки няма един за свяст в екипа на боко,та да му поепне-поспри се,що от сините буркани,хората да разберат,че има земетресение,нали са го почувствали?*** тои народа е казал-луд умора няма...