Белене не било гьол

Румен Петков: То е проект, който ще ни изведе в друга орбита
20 юни 2010 15:10,
218
Белене не било гьол
Снимка: БГНЕС

„Забавянето на проекта за АЕЦ-Белене е много груба грешка“, обяви в Плевен депутатът от БСП и бивш вътрешен министър Румен Петков.

По думите му забавянето забавянето е довело до изтеглянето от проекта на RWE, а Турция вече заявява намеренията си за строеж на нови ядрени мощности.

Петков добави, че дори скандинавските страни са отменили 30-годишния си мораториум за строителството на ядрени електроцентрали.

По думите му, дори Македония наскоро е изразила готовност да се включи в големите енергийни проекти с руско участие.

Още по темата

"Белене не е гьол, а проект, който ще изведе България в друга орбита”, добави Петков. 

Според него само глупак не би разбрал, че строителството на централата ще натовари строителните мощности и производството на стомана в страната до краен предел и то в момент на криза.

Бившият министър допълни, че енергийната политика на сегашното правителство води до заробването на България и прогнозира, че тя ще доведе в бъдеще до внос на електроенергия от Турция.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Участниците в анкетата заявяват, че със сигурност няма да гласуват отново за ГЕРБ, но не бихадали гласа си и за БСП. Според тях предишното и сегашното правителство са се изложили тотално с неадекватната си политика. Масовото мнение на участниците в анкетата може да бъде формулирано така: "Като че ли при НДСВ се живееше по-добре, от колкото при кабинетите Станишев и Борисов".
97
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
никoй няма да му позволи да ги затвори,и утре да зависим от турция.Ако му е трудно и не може да се справи,да си ходи
96
2
 
6
 
! Отговори
somebody преди 13 години
"Никола Саркози иска да засили сътрудничеството между Париж и Москва19 юни 2010 Париж. В рамките на икономическия форум в Санкт Петербург френският президент Никола Саркози ще се опита в събота да утвърди мястото на Франция като важен икономически партньор на Русия, коментира Ройтерс.Според френското президентство визитата на Саркози в Русия е основно икономическа. Тя ще бъде отбелязана с подписването на 20-25 споразумения и договора, а Франция ще е почетният гост на тазгодишното издание на форума, който се опитва да представи пред света новата Русия."Газпром и френската GdF Suez подписаха меморандум за сътрудничество "20 юни 2010 12:02----------------------------- Докато другите искат да засилят сътрудничеството си с руснаците, ние незнайно защо бягаме в обратна посока.
95
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Права си, Веси! Единствената реална алтернатива на Герб и БСП едновременно е НДСВ.
94
2
 
3
 
! Отговори
bbb преди 13 години
ne me interesuva kav reaktor 6te e, polza ot tova 6te ima i e qsno na vseki..... na men ne mi razbira glavata kato 99% ot vas tuka koito se mislite za stra6ni svetovni stratezi i finansisti, no v kraina smetka zaradi gre6ka na bate B da nqma AEC 6te pla6tat na6ite deca v bade6te
93
2
 
1
 
! Отговори
krasavec преди 13 години
I na men mi lipsva kogato ndsv bqha na vlast oba4e naroda pak povqrva na laji.
92
1
 
3
 
! Отговори
Капиталист преди 13 години
. В началото на Студената война 1947 г. - Алън Фостър Дълес първият шеф на ЦРУ - заявява: Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ.През 1992 г. Държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър заяви пред техния конгрес: Ние изразходвахме над 30 хиляди милиарда долара, за да победим в студената война срещу СССР и неговите сателити, за да предизвикаме материален и духовен срив.
91
7
 
2
 
! Отговори
В. Томова преди 13 години
Съгласна съм, че при Царя се живееше наи-добре и тогава нямаше такива далавери като при Станишев и Борисов.
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Замислете се - кога имаше повече култура? През 2001-2005 или 2005-сега? По онова време чялгата не ни заливаше от всякъде. Транспортът, токът и водата бяха по-евтини, нямаше винетки, покупвателната ни способност беше по-висока, ЧЕЗ и EVN E.on още не бяха дошли да си правят далаверите.
89
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Една умна мисъл да чуя от гагаузин!
88
7
 
4
 
! Отговори
варна преди 13 години
НДСВ като феникс ще се възроди и ще изтласка децата на БКП - РЗС, ГЕРБ, БСП и ДПС.
87
6
 
5
 
! Отговори
&&& преди 13 години
Ей хора след 10 години няма да има нито БСП,нито ГЕРБ,нито ДПС.Тук става въпрос за бъдещето на нашите деца.Нали не искате да са 100% зависими от турците?Всички започнати проекти Бойко е длъжен да ги осъществи,ако не може,ами да си ходи.ще обявим конкурс в Европа
86
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
При Царя българите масово си закупиха жилища и нови, западни автомобили. При Костов по улиците още имаше СОЦ автомобили.
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В света има само 2 световни сили тава са САЩ и Русия,всички останали без изключения са марионетки.Да, САЩ са във всяко отношение по напред от Франция с изключение на медицината
84
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо мразите Царя? Станишев и Борисов крадат повече от него.
83
4
 
8
 
! Отговори
Дражко преди 13 години
Мозъкът на Петков винаги се е въртял в орбитата на паранормалните явления.Самият той си е такова явление.
82
2
 
10
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Изобщо - като не искат руски газопроводи и АЕЦ, къде са американските такива? Защо не ги докарат, нали станахме дупе и *** със САЩ. Винаги е по-добре да има нещо построено, отколкото да няма нищо!
81
5
 
12
 
! Отговори
Black Beard преди 13 години
Според мен няма значение каква ще е централата-руска или европейска, важното е да дава ток.Защото вчера по телевизията даваха, че енергийната система работи на предела. А само с ТЕЦ не може да се компенсира недостига. Освен това повишените въглеродни емисии, ще се налагат да се плащат. И не на последно място строежът ще осигури хиляди работни места от Белене и околността. Както е в Козлодуй. Тя дава хляб едва ли не на целия район.
80
7
 
8
 
! Отговори
ОТВРАТЕН преди 13 години
Червените всестранноразвити пионери си умират от яд, че спрат ли се проектите и ще им заминат комисионните, дее'а и отрепките! И все компетентни за всичко бе, откъде такива вундеркини в тази партия само...
79
1
 
6
 
! Отговори
7777 преди 13 години
Защото европейците вече са зависими енргийно от Русия и са се примирили.От вчера Франция се включва в северния поток през Германия.Докато Турция иска да влезне в ЕЦ и да ги шантажира,затова вече никoй не говори за Набуко