Белене не било гьол

Румен Петков: То е проект, който ще ни изведе в друга орбита
20 юни 2010 15:10,
218
Белене не било гьол
Снимка: БГНЕС

„Забавянето на проекта за АЕЦ-Белене е много груба грешка“, обяви в Плевен депутатът от БСП и бивш вътрешен министър Румен Петков.

По думите му забавянето забавянето е довело до изтеглянето от проекта на RWE, а Турция вече заявява намеренията си за строеж на нови ядрени мощности.

Петков добави, че дори скандинавските страни са отменили 30-годишния си мораториум за строителството на ядрени електроцентрали.

По думите му, дори Македония наскоро е изразила готовност да се включи в големите енергийни проекти с руско участие.

Още по темата

"Белене не е гьол, а проект, който ще изведе България в друга орбита”, добави Петков. 

Според него само глупак не би разбрал, че строителството на централата ще натовари строителните мощности и производството на стомана в страната до краен предел и то в момент на криза.

Бившият министър допълни, че енергийната политика на сегашното правителство води до заробването на България и прогнозира, че тя ще доведе в бъдеще до внос на електроенергия от Турция.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
do 42 преди 13 години
Е u,ти какво спечели от това?
37
4
 
4
 
! Отговори
се преди 13 години
Това ли е най важното или по важно е как живеят хората престани с тези статистики защото хората глаадуват и мизерстват това е истината нищо ама нищо не е свършило това правителство то няма една ясна програма за нито една реформа.
36
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ спечели в Габрово при суперниска избирателна активност и не без решаващата подкрепа на ДПС. За кандидата на ГЕРБ гласуваха около 12% от имащите право на глас. Или с други думи - срещу него гласуваха ОСТАНАЛИТЕ 88%. Независимо от непрекъснатата медийна мозъчна промивка на турско-комунистическите медии, надули сапунения балон ГЕРБ, хората не са слепи. Все повече проглеждат.
35
13
 
10
 
! Отговори
чичо преди 13 години
НЕ СТИГА ЧЕ ИМА ЕДИН-ДВАМА ПЛАТЕНИ ЧЕРВЕНИ ДРАСКАЧИ АМИ НА ТОВА ОТГОРЕ РАБОТЯТ И В САЙТА КАТО СЛАГАТ МИНУСИ И ПЛЮСОВЕ КОЛКОТО СИ ИСКАТ , ТРИЯТ КОМЕНТАРИ И БЛОКИРАТ КОЙТО ПОДКРЕПЯ ГЕРБ.АЙДЕ СЕГА ИЗТРИЙТЕ И БЛОКИРАЙТЕ И МЕН ЗА ТОВА КОЕТО НАПИСАХ МАКАР ЧЕ ТО НЕ Е ТАЙНА А СЕ ЗНАЕ ОТ ВСИЧКИ---САМО ГЕРБ
34
6
 
4
 
! Отговори
АЛО, АЛО!!! преди 13 години
Пак ли Царя ви е виновен? На Станишев и Боко прощавате всичко, дори че съсипаха държавата, а Царя мразите.
33
4
 
4
 
! Отговори
&&& преди 13 години
Аз не съм политически фанатик като теб,ако ще и талибаните да спечелят.Никога няма и да гласувам;защото всички се провалят,ама ти ако си че народа ще остави Бойко да затвори всички проекти защото не отгаварят ня САЩ или са комунистически или защото ГЕРБ е спечила в Габрово,ти много грешиш
32
3
 
7
 
! Отговори
Валдес преди 13 години
Става за рибарник...
31
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така е, комунистите построиха заводи и жилища, в които хората да работят и да живеят, имаше безплатно здравеопазване и образование, но след това дойдоха ОБСЛУЖВАЩИЯ ПЕРСОНАЛ на комунистите - шофьори, бодигардове и други и взеха всичко на хората - замразиха проектите, обложиха ги с данъци, взеха им работата, изхвърлиха ги на улицата. Аз наричам това ГЕНОЦИД. Мутро-милиционерски ГЕНОЦИД провеждан от некадърните, но докопали се до властта българи над останалите БЪЛГАРИ.
30
6
 
12
 
! Отговори
bg. преди 13 години
ТОВА Е НАИСТИНА ЕДИН ГЬОЛ ПЪЛЕН СЪС ЖЕБИ И СМОЦИ
29
1
 
3
 
! Отговори
с преди 13 години
Не си компетентен по този въпрос не коментира
28
18
 
10
 
! Отговори
partizanina преди 13 години
ТИ ЛИ ПОЧНА ДА КАЗВАШ КОЙ ДА СИ ХОДИ ---------НАЛИ ВИДЯ КВО СТАВА В ГАБРОВО---ВИДЯ И РАЗБРА КОЙ НАПРАВО СИ Е ОТИШЪЛ ВЕЧЕ----БСП--16%----ГЕРБ---57%--ЧЕРВЕНАТА ПАРТИЙКА ОЩЕ ПО-ДЪЛБОКО ПОТЪНА В ПОЛИТИЧЕСКИЯ ***----САМО ГЕРБ
27
0
 
2
 
! Отговори
Язе преди 13 години
И Рено Алпин (rock)
26
6
 
9
 
! Отговори
жоро преди 13 години
ДО 14 аз предлагам държавата да изкупи всичките домати,пипер,мляко,тютюн и др. така производителите ще спечелят,ще се отворят още работни места. по глупав комунистически коментар не бях чел. в този форум е пълно с платени комунисти
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пак ли НДСВ ви е виновно?
24
5
 
16
 
! Отговори
Х преди 13 години
Какво излиза - че по времето на така оплювания социализъм България построи атомна централа, а сега при голямата "демокрация" няма пари и не може. Тогава и коли се произвеждаха в България - Булгаррено (до 1970 г.)
23
3
 
1
 
! Отговори
norm преди 13 години
18,всичко трябва да е въпрос на икономическа ефективност,не на интереси и влияние.И твоята мисловна дейност е от оно време.
22
7
 
19
 
! Отговори
&&& преди 13 години
Бойко е номер 1:затваря комунистически проекти проекти без да предлага герберски,докарва ни PRO за да ни пази овците и козите,изпраща повече войници в Афганистан.Абе кой премиер прави повече за народа си???
21
1
 
7
 
! Отговори
Язе преди 13 години
Че то какво се построи през последните години?!? Комунистите барем комунизъма са строили:ДДД
20
7
 
5
 
! Отговори
българин след Черноб преди 13 години
Щом Турция и Македония ще строят руски АЕЦ, то като искат да влязат ЕС, ще им ги закрият. Ако влизат в БРИГ ще им ги оставят да работят, докато гръмнат.
19
5
 
11
 
! Отговори
Бекри Алкохоликоолу преди 13 години
Румен Петков: То е проект, който ще ни изведе в друга орбита-------------------Абе, Сархош ефенди, цапни му едно шише ракия и още тази вечер ще бъдеш изведен отново в друга орбита!