Хотелиери се надяват на 10 милиона туристи за тази година

Само през август са дошли рекордните два милиона чужди почиващи
10
Хотелиери се надяват на 10 милиона туристи за тази година
Снимка: Булфото, архив

Над 10 милиона чуждестранни туристи може да посетят България до края на годината, прогнозира пред БНР Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

Още по темата

Само през август страната ни са посетили рекордните два милиона туристи.

Българският туризъм печели заради изгодните цени и геополитическите фактори, заяви експертът.

Египет затвори за туристи, Тунис отблъсна туристи, Турция губи 15 милиона туристи. Франция и Белгия имат десет процента спад от началото на годината, което прави над десет милиона туристи, посочи той.

След преврата в Турция в средата на юли, българите масово са отменили резервациите си.

Може би това ще доведе до 30 процента по-малко българи в Турция към края на годината. В числа това означава някъде около триста хиляди по-малко, докато ние имаме малко над милион българи, които годишно нормално ходят в Турция, обяясни Драганов.

Според него българите все повече избират кратки почивки за около три дни, но ги правят по-често през годината.

Средната цена на едно пътуване на българин в България е 245 лева, а за пътуванията в чужбина отделяме около 500 лева.

Богатството, което имаме в България е огромно, познаването на това богатство е култура, а културата прави живота по-дълъг. Колкото повече един човек знае за заобикалящия го свят, той е живял повече от всеки друг, който е живял 110 години, но не знае тези неща. 

Възхищавам се на онези българи с евтини автомобили с изтъркани гуми и смачкани обувки, видимо небогати хора, които обичат, знаят, показват на децата си баирите на Перперикон и изоставени черкви, сподели още Румен Драганов.

Като цяло българите правят късни резервации и късно взимат решения накъде да пътуват за разлика от чуждестранните туристи, които година по-рано резервират с 30%-но намаление, отчитат още от Института за анализи и оценки в туризма.

Наблюдавам от много дълги години, че българинът не умее да си прави сметката по начина, по който я прави германецът, англичанинът и всеки друг, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Luo преди 7 години
Hotelierite se naduvat?!...gaz, gaz, gaz...:-)
6
1
 
5
 
! Отговори
Заплатите ще скочат преди 7 години
Уау, уау! А неколкократният ръст на туристите означава ли, че има неколкократен ръст в заплатите на обслужващия персонал? Повече туристи => по-голяма печалба => повече работа за робите => по-високи заплати, не мислите ли?
5
2
 
4
 
! Отговори
Дир преди 7 години
Бизнеса спешно да вдигне кадрите си, да наблюдава какво правят, да попиват от съседните си държави за инфраструктура на плажните ивици, да е гъвкав спрямо условията, да се предлагат още по качествени услуги и т.н. Да изисква от общината да решава проблемите със плажовете и паркоместата. Без задружни усилия няма да постигнем нищо в дългосрочен план
4
1
 
8
 
! Отговори
Гергана Манева преди 7 години
Оплакване от чужд турист!Иска да съберат две -три маси,че компанията набъбнала ,само че вместо работниците на заведението да направят това ,се наложило гостите на ресторанта сами да се справят !Това в, уж ,реномирано заведение!Ето на това се казва БЪЛГАРСКО ОБСЛУЖВАНЕ!КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СИ ВЗЕМЕМ ВСИЧКИ ПОУКА !И СМЕ НЕУЧТИВИ ,И НЕ УМЕЕМ ДА РАБОТИМ КАЧЕСТВЕНО!БИЗНЕСЪТ НЕ ИНВЕСТИРА В КАДРИТЕ СИ И ТАКА ГУБИ КАЧЕСТВЕНИТЕ СИ ХОРА!И АРЕ ,АКО ОБИЧАТ ,,ГОЛЕМИТЕ ,, НИ БИЗНЕСМЕНИ ДА НЕ МИ КАРАТ НЯКАКВИ *** ДА БЪДАТ ВИКАЧИ ,ЧЕ И В БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛНИ НОСИИ!ЧУЖДЕНЦИТЕ ИДВАТ У НАС ДА ВИДЯТ БЪЛГАРИ!АК
3
3
 
12
 
! Отговори
дозамина преди 7 години
Догодина няма да се минат пак
2
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната лъжа, поръчана и тиражирана от Мутро-Олигархията и медиите й.Ама хората не са сляпи.
1
5
 
28
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Така е като балъците стават все повече ! Да си даваш парите на нашето черноморие е все едно да ги хвърлиш! Плащаш ,а насреща нищо не получаваш ! Ама то точно за селяни работа! Те и без това не познават парите и цената им !Нормалните хора знаят цената на парите и ходят там дето срещу парите си получават и съответната услуга !

Спонсорирани публикации