За първи път хибрид е в топ 3 по продажби в света

Toyota Prius се намести в челната тройка на пазара
31 май 2012 16:02,
2
За първи път хибрид е в топ 3 по продажби в света
Снимка: Toyota

За първи път в историята хибриден автомобил влезе в първата тройка по продажби на световните пазари, съобщи агенция Bloomberg. Това е Toyota Prius, която за първата четвърт на 2012 г., е записала 247 230 продажби.

Пред нея са единствено Toyota Corolla с 300 800 единици и Ford Focus с 277 100 единици.

Агенцията отчита, че продажбите на хибрида са се увеличи почти двойно, след като на основата на Prius японската компания създаде цяло семейство автомобили – Prius C, Prius V и Prius Plug-in.

Моделът на Toyota излезе на пазара още през 1997 г., като вече се продава неговото трето поколение. До момента общо в цял свят са продадени над 2.5 млн. различни модификации на Prius.

За успеха на машината важна роля играе и решението на японското правителство след природните бедствия от 2011 г. да стимулира покупката на екологични автомобили. В САЩ се наблюдава точно обратната тенденция – едва 22 % от собствениците на хибриди избират същия тип машина, когато сменят автомобила си.

Единствено при Prius тази статистика се различава – там 44 % от собствениците на този модел, си го купуват отново, когато дойде време да сменят колата си.

Цялата класация вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
2
 
! Отговори
КК преди 11 години
имам корола от 2г и 11 м-на 61000км-смятам,че е добро съотношение на качество и цена.Много стабилна и икономична-под 5 дизел на 100 км при бързо каране микс