Още 10 модела на Mitsubishi с измамен разход

Сред тях са флагманът Pajero и популярният Outlander
25 апр 2016 17:30,
17
Още 10 модела на Mitsubishi с измамен разход
Снимка: Mitsubishi

Данни за фалшифицирани резултати за разхода на гориво бяха открити при още 10 модела на концерна Mitsubishi Motors, в чиято щаб-квартира са извършени обиски от японската полиция. Както съобщава агенция Kyodo, сред тях е и флагманът на марката Pajero.

Проверката е показала, че специалистите на компанията са подменяли реалните данни също така на i-MiEV, RVR, Outlander и още 6 модела. По-ранно нарушения бяха открити при малолитражките на Mitsubishi - eK Wagon и eK Space, както и при произвежданите за Nissan модели - Dayz и Dayz Roox.

Дилърите на японската марка вече преустановиха всички продажби на малолитражките, от които в Япония са пласирани 625 000 бройки.  За подменените данни призна лично президентът на компанията Тецуро Аикава, а в момента се обмисля как да бъдат компенсирани клиентите с такива автомобили.

Министерството на транспорта на Япония даде срок на ръководството на Mitsubishi, което до 27 април трябва да разкрие цялата информация за допуснатите нарушения. До 18 май компанията трябва да провери апаратурата за отчитане на разхода и да съобщи на властите за резултатите от тази проверка.

Припомняме, че измамата бе открита от друг японски автомобилостроител - Nissan. Повече по темата вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
ОПЕЛ преди 8 години
Купувайте Опел, the honest автомобил.
10
1
 
2
 
! Отговори
Измамнийков преди 8 години
Колкото бранда е "по-скъп",толкова по-малко "относително" харчи.Толкова по малко вредни са му емисиите,шума, вредността,вибрациите,толкова по-достоен е за БАЛАМИТЕ.'Баламата' е генетично разстройство,създадено с малко гени и много пари,за да бъде идеалния консуматор-например да се прехласва на грозни и "пушливи" съоръжения,защото са висока категория(дори и втора ръка).Баламата диша канцерогенен дизел,слуша комбайна си,защото не разбира,че ако джипа му харчи бензин,ще трябва да тегли цистерна(:
9
2
 
4
 
! Отговори
emos преди 8 години
За информация на плюещите се фашисти и дръпни очички .Е класа 1л разлика от заводската спецификация и оше о,8л разлика между компота и реалния разход.Ланд Краузер 2Л разлика от з.с. и 1,5, между компота и реалния.Начин на шофиране почти пенсионерски
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ало,Михаел,в трети клас ли си?
7
1
 
5
 
! Отговори
Радостин Белов преди 8 години
Аз имам Oulander 3 дизел японски MIVEC. Харчи точно както е написано по заводски данни в книжката.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всеки с 2гр мозък който има желание може да си направи акаунт в сайта на Kyodo и да види че тази партенка има точно нищо общо с оригиналната статия където пише само че"ИМА СЪМНЕНИЯ"...
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Данните които отчитат са във студиина форма. На пътя се оказва че всичко е фалшификат.Разхода на гориво зависи от натовареноста на автомобила терена на пътя и още куп подробности. Но тези подробности си остават за сметка на клиента.Така че всичко е индивидуално. Ако се возя сам в колата и карам по равен път разхода ще е нисък. Но ако се качът още 4 човека плюс багаж и тегля каравана разхода ще излети в космоса.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз имам Митсубиши спейс стар. Харчи точно колкото е написано за смесен и извънградско. Но всичко зависи от температурата и малко от стила на каране.
3
6
 
5
 
! Отговори
anon преди 8 години
може би най-прехвалената (спрямо качеството) си автомобилна марка. страшни *** са всичките им нови предложения...
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
свободни съичнения на килограм
1
1
 
26
 
! Отговори
dan преди 8 години
Тези (в автомобилния бранш) са като спортистите - всички вземат допинг (т.е. лъжат), но само някой ги хващат.