Pehlivan – турският аналог на американската Tesla

Моделът въртя из Балканите, спонсориран е от турското правителство
10 май 2016 14:44,
89
Pehlivan – турският аналог на американската Tesla
Снимка: YouTube

Турция разработва електрически автомобил, който ще бъде по-добър от продуктите на Tesla. Това заяви лично министърът на промишлеността и технологиите на страната Фикри Ъшък пред Hurriyet Daily News.

"Нашата кола ще бъде по-добра и по-безопасна от Tesla", категоричен е Ъшък. Докато Tesla трябва да изгради мрежа от станции за зареждане на продуктите си, ние ще интегрираме зарядната станция в самата кола", допълва министърът, пояснявайки, че въпросната система ще представлява двигател с вътрешно горене, който служи като генератор на електрически ток - нещо подобно на системата на Opel Ampera.

Електрическият турски автомобил е наречен Pehlivan, което се превежда като "Борец". Проектът е спонсориран от турското правителство, като се разработва съвместно с научно-техническия съвет за научни изследвания на страната TUBITAK.

Към момента информацията за техническите показатели на Pehlivan е ограничена, но Фикри Ъшък уточни, че батериите за модела ще се конструират в сътрудничество с Bosch.

Министърът сподели също така, че плановете предвиждат производството на двигателя с вътрешно горене за модела да стартира най-късно в края на 2018 година. Той ще бъде турска разработка и ще се произвежда в страната. Агрегатът-генератор е бензинов, има два цилиндъра и обем от 1,0 литра.

Въпреки че все още не е завършен, електрическият автомобил направи първата си демонстрационна обиколка из Балканите. Тя премина през няколко държави, включително България, като приключи в Сараево, Босна и Херцеговина.

Проектът е част от инициативата за създаване на турски електрически автомобил. Припомняме, че преди няколко месеца южната ни съседка придоби правата върху интелектуалната собственост Saab 9-3 (без името), като възнамерява да продава модела с електрически двигател под нова турска марка.

Повече за Pehlivan вижте във видеото в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пехливан...разработван от ***... еми как да ви кажа...добре изглеждат работите...
54
1
 
1
 
! Отговори
rofl преди 7 години
axaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Туркия си е Туркия ... България има 2 космонавта, храната на астронавтите (принципът за дехидратирането й е българско откритие, прилуняващите двигатели също, до голяма сте, българска пвсен лети с Вояджър, в момента български апарат с Екзо Марс, космическите оранжерии са български патент...., но караааааайте тюркофили, бийте челата по килимчетата и налагайте кратуните на женорята
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 71Напротив, знам, но съм сигурен, че едва ли би ти харесало да си жена в Турция, пък може и да ти хареса, знае ли човек ?!
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази кола няма да е само електрическа а ще е хибрид със двигател със вътрешно горене и ел мотор и Тесла никога не могат да ги стигнат по простата причина че във Тесла работят най добрите инженери а бюджета за разработки до сега им е колкото бюджета на Турция.
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а защо избират Турция,а не инвестират в държавата от евросъюза"***" тука нали сглобявахме Ровъри в Ловеч и Хюндай във Варна,ко стана всички панически се изнасят...
49
5
 
3
 
! Отговори
мда преди 7 години
До Анонимен 75добре го каза ...сглобяват ! турчин инженер не съм виждал ...в дчнерите ги бива ...и да чистят къщи и болници ....там се борят са колеги с рабите !работя в германия инженер ...занимавам се с микроелектроника ...
48
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Турция си сглобяват и доста марки коли Фияти,Фордове,че май и Дачии вече и си карат нови коли,а пък вие си карайте 19 годишните нови вносове дет са ги изхвърлили германците.Мишленца сме си,кво да говорим.....
47
2
 
3
 
! Отговори
майорски преди 7 години
Абе ТЕСЛА не са ли 100% електрически коли ...без бензинов или дизелов двигател ....наште джурналя им е наредено да хвалят Турската мисъл ..и пишат глупости в заглавията на статийте...това си е обикновен хибрид........браво на турците ...сглобли са кола с: ел мотор на BOSHбатерий на SONYгуми на MISHELINходова част на FIATелектроника на Siemensтова индия го направиха преди 6 годиниТойота има такъв хибрид от поне 10-15 години ! абе добре е като за анадолци ."..гайда с комресор. "
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, бе !Коментарите са излишни.......
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смех до скъсване...
44
5
 
19
 
! Отговори
до някои туркофили преди 7 години
Турция никога няма да стане световна сила, международен лидер. Винаги мощна регионална държава, още в средновековието са имали огромен флот и армия, но в крайна сметка винаги са се оказвали победени. Просто не са креативни, не са прогресивни, османлъка все ги влече тях, азиатщината, религията.... Х-бозони, IT и космически технологи няма да открият върху килимчето, колкото и да бият челата. Прогресивно общество не е и възможно с ограничаване правата на жените,т.е. половината от човешкия ресурс.
43
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Завистта умора няма, на нас хем ни сърби хем ни боли
42
6
 
11
 
! Отговори
Некъф луд преди 8 години
Само като чух името и ми иде да си купя каручка с магаре отколкото да карам некви пехливани
41
4
 
20
 
! Отговори
Това е хибрид преди 8 години
Съдейки по изнесените от Фикри Ешек ли беше данни,в Анадола не са наясно,че товакоето предлагат се казва "ХИБРИДен" автомобил.Електромобилите Тесла имат само електрическо задвижване,без ДВГ за зарежданена батерията.Като иска да се сравнява с хибридни автомобили,има много моделии на Тойота,и на Мерцедес,и на други марки.Смешно е да се хвалиш с техническата си мисъл,като казваш,че батериите са ти Бош,колите СААБ и т.н.Без чуждото ноу-хау Анадолът е обречен и ще затъне в ориенталщина.
40
2
 
6
 
! Отговори
аааааахахахахаха преди 8 години
хахахахахахаа.
39
3
 
4
 
! Отговори
ananiza преди 8 години
58 ....razbirase che shtego karash ako imash para..... no mai kakto razbiram i karuca nemojesh da karash hahaaaaa
38
20
 
9
 
! Отговори
Гурбетчия преди 8 години
ТУРЦИЯ СЕГА В МОМЕНТА Е ВЕЛИКА ИКОНОМИЧЕСКА СИЛА И БЕЗ ДА Е ЧЛЕН НА ЕС , А КОГАТО СТАНЕ ЧЛЕН НА ЕС И ЗАПОЧНЕ ДА ИЗНАСЯ СТОКИТЕ СИ ЗА ЕВРОПА БЕЗ ДА ПЛАЩА МИТО ,ТОГАВА ЩЕ СТАНЕ СУПЕР ИКОНОМИЧЕСКА СИЛА ! МОЖЕ БИ ЕВРОПА ИМЕННО ОТ ТОВА СЕ СТРАХУВА !? НО ЩОМ ЕВРОПЕЙЦИТЕ МИСЛЯТ ТАКА НЕКА ТОГАВА ДА СИ БЪРКАТ ДЪЛБОКО В ДЖОБОВЕТЕ И ДА ДАВАТ ПОМОЩИ НА ПРОСЕЩИ СТРАНИ КАТО БЪЛГАРИЯ И ГЪРЦИЯ ! АКО ТУРЦИЯ СТАНЕ ЧЛЕН НА ЕС ЩЕ ДОПРИНЕСЕ НАЙ-ВЕЧЕ ФИНАНСОВО ЗА ДА МОЖЕ ЕВРОПА ДА ПОМАГА НА СТРАНИТЕ ТЪРТЕИ КАТО БГ.
37
1
 
3
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
До Анонимен 56Пише го във Винету
36
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция е икономика топ в топ 20 на света, като до 2030-2035 прогнозите са за топ 7 в света по икономика. Това го пише във всички книги по геополитика и геоикономика.=========Сериозно? И кои са тези книги по геополитика и геоикономика, ако не е тайна?Ти колко книги си прочел през живота си?