200 хил. без "Гражданска" от петък... А как ще се движат колите?

След като "Олимпик" фалира, хиляди българи остават без застраховката
Обновена: 15 авг 2018 10:36 | 15 авг 2018 07:00,
191


200 хиляди автомобила ще се окажат без "Гражданска отговорност" от петък. Причината е, че компанията "Олимпик”, която е регистрирана в Кипър и действа у нас със свои клонове, е в процес на несъстоятелност. Застраховани чакат изплащане на щети с месеци, пише Bulgaria ON AIR.

Един от тях е Емил Живков. На 12 февруари тази година в колата му се удря шофьор, сключил гражданска отговорност в "Олимпик". Изпратил възражение по пощата на дружеството, но не получил отговор от "Олимпик".

Изпратил отново писмо, този път препоръчано. Обадил се по телефона и му казали, че ще си получи парите и са наредени по сметката му. Парите обаче така и не дошли. Емил сезирал всички институции - не получил отговор.

През май Комисията за финансов надзор забранява на българския клон на "Олимпик" да продава "Гражданска отговорност". Това се случва, след като българският регулатор получава писмо от Министерството на финансите в Кипър, че оттам са наложи забрана за свободно разпореждане с активи на дружеството поради неговата неплатежоспособност и заради това, че лицензът на компанията е отнет.

Тогава от "Олимпик" обявяват, че наложената мярка спрямо компанията е временна и е резултат на пропуски в одитната информация, която в едномесечен срок ще бъде представена на кипърския регулатор. Към днешна дата сайтът на "Олимпик" съобщава, че всички притежатели на полици трябва да предприемат спешни действия, за да осигурят своевременно алтернативно застрахователно покритие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
37
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Простолюдието, понеже сте големи тарикати, винаги гледате евтинкото и не знаете, че то излиза по- скъпо. Сега като трябва да си платите два пъти за една и съща застраховка, може би ще ви дойде акъла в главата и за другия път ще знаете да не се занимвате с кипърски офшорни фантоми.
99
6
 
16
 
! Отговори
UFC преди 5 години
ако фалира турска банка в БГ няма нашия фонд да им изплаща до 100 хиляди евро, така е и с тази кипърска фирма нищо общо с нашия фонд, ай закривай
98
3
 
25
 
! Отговори
промо преди 5 години
и къде е държавата в лицето на гроб ? с какво държавата защитава хората в случая ??? иначе ни задължава ни да имаме застраховка гражд.отговорност
97
3
 
16
 
! Отговори
До Застраховател преди 5 години
Другарю, продавай си гражданската плюс пиле на грил бонус и не се опитвай да се правиш на умен. Не ти се получава. Нивото ти на профсионализъм е колкото на продавачка на обувки
96
10
 
1
 
! Отговори
Застраховател преди 5 години
До Анонимен 102Ти може да си чела, но НИЩО НЕ СИ РАЗБРАЛА.
95
2
 
31
 
! Отговори
+++ преди 5 години
Доколкото за познавам нещата:- всички застрахователи действащи в България са длъжни да правят вноски в Гаранционния фонд- Гранционния фонд изплаща обезщетенията, ако застрахователя спре да плаща, но след обявяването на застрахователя в несъстоятелност, а дотогава застрахователя е длъжен да плаща, което не се случва- застраховките при застраховател обявен в несъстоятелност си остават валидни до изтичането на срока им
94
2
 
0
 
! Отговори
баба ти преди 5 години
***
93
21
 
11
 
! Отговори
Хитър Петър преди 5 години
Застраховката поскъпва точно заради такива компании като Олимпик и онези Дал Бог незнам си какво. Заради тях, всички плащат по- скъпа ГО, а клиентите им даже плащат втори път, щото са много хитри и си мислят, че могат да минат по- тънко от другите. Другия път, пак гледайте да минете тънко.
92
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе доколкото съм чела би трябвало при заличаване на един застаховател да се прехвърли неговия портфейл към друг? Да не сме 94та егати, фалирал и айде плащай наново. Ние сме държавата на регулациите само на хартия.
91
17
 
8
 
! Отговори
митьо преди 5 години
абе само селяните да спестят 10лв ходят да се застраховат в кипърска фирма, аз ся няма да им плащам нови граждански, това не е българска фирма фонда покрива само наши да си търсят пари от кипър защо ние да им плащаме паричките айде
90
2
 
27
 
! Отговори
Shark преди 5 години
гаранционния фонд трябва да изплати обезщетение на всички потърпевши. Иначе ще се произнася съда в Страсбург!!!!!!
89
4
 
6
 
! Отговори
конса преди 5 години
До Иванмного си *** нали е кипърска компания и има кипърски фонд
88
2
 
19
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Много ясно че Гаранционния фонд трябва да поеме щетата. Ако каже не - на съд в Брюксел.
87
2
 
10
 
! Отговори
до 98 преди 5 години
До какво следва?как къде ще си носи богатството,на оня свят,където и останалите 7 млн.българи,иначе защо ще трупат тези имоти,пари в банките,ако не могат да си ги вземат,предполагам,че българите не с ремарке,ами с влакова композиция трябва да ги погребват за да си вземат всичко откраднато,не се наяде тоя народ,каква е тая алчност,какво е това чудо не знам
86
3
 
49
 
! Отговори
какво следва? преди 5 години
всичко е точно. Фалират банки, туроператори, застрахователеи, само Бойко става все по богат. Не знам само на 100 години къде ще си носи богатството...
85
13
 
2
 
! Отговори
Lekar ot EU преди 5 години
До Анонимен 90. Prekrasno, as sum prossss i ne lekvam umni bulgari, glasuvasti godini sa BKP/BSP. Uspeh vam i dobro sdrave!!!!!
84
2
 
26
 
! Отговори
Крадци преди 5 години
200 хиляди по 180-200 лева средно за застраховка гражданска отговорност, прави 36-40 милиона. От тези 200 хилядя, ако половината са си направили и застраховка Каско, ето ти още 75-100 милиона, общо 110-140 милиона, ако не и повече. Това са само 6-7% от милиардите, които откраднаха от К Т Б.
83
0
 
48
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
По информация от други медии, този застраховател не си е превеждал вноските в Гаранционния фонд. За да си затваря държавата очите години наред, собственикът на офшорката трябва да в бил с изключителни политически протекции. Отнова някой ограбва държавата безнаказано, както стана с КТБ. Сега ще се опитат да излъжат шофьорите да платят още веднъж.
82
1
 
50
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
До КривонделДа, навсякъде компании фалират, но щом държавата е задължила гражданите си да плащат застраховка (и така им е осигурила гарантиран, многомилионен бизнес), то тя е длъжна да осигури обезпечаване при фалит.
81
5
 
57
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Хората нямат вина и не са длъжни да си купуват нова ГО. Държавата е лицензирала този застраховател и по закон е длъжна да поеме разходите по тези полици в пълен размер чрез Гаранционния фонд. НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ДА ПЛАЩАТЕ ВТОРИ ПЪТ! Ако ви спрат колата, съдете КАТ до дупка!