Евтините застраховки – скъпи! Обезщетения ще има ли?

Застрахователите в Кипър едва ли ще изплатят всички обезщетения
Обновена: 29 авг 2018 11:53 | 29 авг 2018 11:15,
67

Откъде ще дойдат парите, с които ще бъдат обезщетени българските шофьори със застраховки в кипърската компания "Олимпик"?

Според Бойка Атанасова, кореспондент на в. "Труд" в Гърция, надали всички клиенти на компанията, която фалира, ще получат обезщетения.

Още по темата

"Когато започнах да разговарям с кипърците за "Олимпик" те ми казаха, че евтиното месо го ядат кучетата. Надали за евтините застраховки българите ще получат обезщетение. Застрахователите в Кипър не смятат, че могат да изплатят всички обезщетения, сключени в друга държава", категорична беше журналистката пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ вече трябва да има двустранно споразумение между правителствата на Кипър и България по казуса.

"В момента има временен ликвидатор, след 12-ти септември ще стане ясно дали всички ще си получат обезщетенията от застраховките. Първо "Олимпик" ще се издължи към държавата, а след това към своите клиенти", обясни още Атанасова.

Наскоро доста българи попаднаха под капана на гръцкото законодателство. Българи продават своите автомобили на гръцки граждани, а съответно след това с тези коли се извършват нелегални дейности, а виновни са българските собственици.

"Тук пак имаме пропуск в законодателството на Гърция и България. Решението му на този етап е да има разговор между двете страни. Българите тук неглижират този проблем. Ако в Гърция бъдат осъдени, те ще бъдат издирени чрез Интерпол и ще понесат своята отговорност. Има огромен вакуум в този момент. Хората трябва да са много внимателни. Виновен е човекът, който е собственик на автомобила по талон", посъветва Бойка Атанасова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 14Поради липсата на общи знания на герберчето и очевидната му неспособност да се справи сам с поставената задача реших да му помогна малко:Контрол над застрахователните фирми се осъществява от Комисия за финансов надзор. Тя от своя страна се управлява от председател, а той се избира от Народното Събрание. Сегашния председател е Карина Караиванова - избрана с 6г. мандат от 43 Народно Събрание., същото което излъчи втория мандат на Бойко Борисов. С други думи председателя на органа е Гербер!
21
5
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 20Защото е пълна с никому непотребни държавни *** и пишман столичани работещи като магазинерки, фризьорки и тн. (всякакви длъжности с нулев принос за икономиката), но имащи се за много важни само защото сега временно пребивава в голямото село. Защото данъците на цяла България отиват за изхранване на едно голямо село и наглите *** не само са неблагодарни, а и се чудят как да ти пречат да си вършиш работата. Затова мразя селото.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колективен иск на всички пострадали срещу държавата.... така ще се реши въпроса
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Iceblast88Защо толкова мразиш София?
18
5
 
3
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 14И този така наречен от теб ниско образован провинционалист поне прави разлика между парламентарна и президентска република. В голямото село не ви ли учиха поне на базови неща? Като започна държавно хъхрекска работа поне не си ли направи труда да прочетеш кой ти е началника?
17
5
 
3
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 14Първо - аз съм от Русе и си живея в Русе! Никога няма да живея в Шопия! В чужбина отивам, но във голямото село не се тикам!Второ за разлика от теб паразитиращ държавно хъхрекски калинко, аз работя в ПРОИЗВОДСТВО!Трето - все още чакам да кажеш кой точно закон определя президента като длъжностното лице което трябва да следи застрахователните фирми и тяхното финансово състояние?
16
0
 
3
 
! Отговори
9 преди 5 години
ПАДАТ ПЕШКИ
15
0
 
8
 
! Отговори
Застраховател преди 5 години
До Анонимен 13За да ти излезе евтина застраховката ГО в ДЗИ трябва да си над 40 г. да имаш и каско в ДЗИ, предишните ти застраховки ГО и каско също да са били там и да нямаш щети по тях и да си платил еднократно и двете застраховки. Иначе никак не е евтино. И вече никъде няма да е евтино, както беше допреди месец.
14
0
 
8
 
! Отговори
854 преди 5 години
ЗАЩО ИЗОБЩО ИМАМЕ ДАНС! ПРОСПАХА КТБ, ПРОСПАХА ОЛИМПИК, ЗАТВАРЯТ СИ ОЧИТЕ ЗА КРУПНИТЕ ДАЛАВЕРИ, ЗА КЪВ *** СА ТОГАВА. КЛЕТИЯ И *** И БЕДЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД ДА ГИ ИЗДЪРЖА
13
5
 
4
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
Според Правото ти трябва да докажеш истинността или неистинността на моето твърдение, но от непросветен невежа като теб няма как да очакваме такова нещо. Та ти не познаваш собствения си език, виж си правописа и пунктуацията, козар от северна България, дошъл НА София, работещ в кол център и преизпълнил плевенската норма за просперитет. Вдигни телефона и поеми следващия разговор, че супервайзора ще те хока отново, нискочел провинционалист!
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само олимпик бяха евтини имаше доста компании евтини като Бул инс , лев инс , озк , ДЗИ според брокера да си вземе 14 процентовия комисион за него олимпик са най - евтини
11
1
 
8
 
! Отговори
кок преди 5 години
вместо да има протест че вдигат ГО защото съдът разреши на познати да получават милиони при ПТП си мълчим и ще си плащаме
10
2
 
6
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До до iceblast88Факти. Искаме факти в защита на тезата ти! Дай ни факти за вината на президента (без значение кой е президент в даден момент), за дадена ситуация възникнала в държавата ни? Дай ни поне един факт или отивай да пасеш овцете където те прати вожда и учителя ти! Хайде да те видим комунистче. Имаш теза, че виновен е президента, ок, защити я ако можеш! Ама май още не си получил напътствия от партията майка какво да отговаряш на сложни въпроси? Ако си получил моля сподели какви са те.
9
8
 
0
 
! Отговори
до iceblast88 преди 5 години
Чети ти, имаш нужда, не познаваш пунктуацията на собствения си език!
8
1
 
10
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До до 4Първо не ме наричай комунист, защото не съм такъв и никога не съм бил, за разлика от вас феновете на младежкото БКП (Герб)! Второ - НИЕ СМЕ ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА!!! Има едно прекрасно нещо наречено КОНСТИТУЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ в която е записано какви са задълженията и правомощията на президента на Република България! А в правомощията му никъде не е записано - да назначава прокурори и министри, да прокарва закони и да следи за прилагането им. Прочетете поне една книга!
7
2
 
11
 
! Отговори
$ преди 5 години
Имах глупостта да сключа застраховка в БОГ ДАЛ ЖИВОТ И ЗДРАВЕ... не е шега, това е името на застрахователя.Не попитах коя е компанията, а само за цената.стана белята и един левент блусна мен и още една кола и избяга.Дирекно ми казаха, че пари няма да ми платят и преди да имам възможност да отговоря, спокойно ми казаха "съди ни ако искаш"...Но така е в нашата татковина... аз трябва да стана застрахователен и финансов експрет за да си избера застраховател, а държавата контролирала сектора :)
6
12
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 5 години
Радев С застрахователната компания няма общо, неграмотен комуноиде, но СЪС застрахователната има общо много! Нали е преидент, защо стои с ръце в джобовете и вместо да отърве пострадалите хора, се мъчи да отърве баща си от затвора след като онзи помля инвалида на кръговото?
5
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевнелиев наби като истински президент юмруци на руската ***, агресираща спрямо народа ни, а не като радев да стои под чехъла на ***, жена си и оная рошавата с кошер на главата! По - голям поплювко от сегашният срам за президентската институция не е имало в съвременната история на келта майка България!
4
3
 
11
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 1Абе герберски комунист, какво общо има Радев с застрахователна компания в Кипър? Ей това герберите се по прости и от вожда си? На полето ли ви отглежда такива мозъчни донори? И дори и да приемем изказването ти, че фирма фантом граби българина, то това не е ли задължение на прокуратурата и на министерството на финансите да го предотвратят, а те не са ли на любимеца ти Бай Тиквонии? Спрете се вече с глупостите си. То вярно, че с комунист неможе да се спори, ама минахте всякакви граници!
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо така нареченият инвалид няма право да се движи с тая триколка по пътищата.Второ този мерцедес е на 100г и струва два бона с пълен резервоар.Трето знаете ли колко високопоставени полицаи,и чиновници са блъскали и убивали хора и са прикривани.Не знаете.Радев може и да не е най-свестният президент,но си припомнете онова човешко недоразумение преди него.А някой помни ли какво полезно за България свърши за 10г Гоце.А Пешо коня,а Жельо?