Как винетката да стане електронна? Със заявление!

Въвеждането на тол системата у нас – на 16 август догодина
5 сеп 2018 08:50,
61
Как винетката да стане електронна? Със заявление!
Снимка: архив, Булфото

Шофьорите трябва да конвертират хартиените винетки в електронни до 31 януари догодина. Изискването ще важи както за леките автомобили, така и за тежкотоварните.

Тези промени в Закона за пътищата гласуваха окончателно депутатите от регионалната комисия.

Още по темата

Всички хартиени винетни стикери ще могат да се ползват до края на настоящата година. Ако валидността им продължава и през следващата, гражданите трябва да подадат заявление в пунктовете за продажба, че искат да ползват стикера и в останалия срок, в който той е валиден.

"Собствениците или ползвателите на пътно превозно средство, закупили хартиен винетен стикер, чиято валидност изтича след 01 януари 2019 г., следва да заявят неговото конвертиране в електронна винетка в срок от 15 декември 2018 г. до 31 януари 2019 г., за да запазят правото си да ползват платената пътна мрежа за целия първоначален срок на валидност на хартиения винетен стикер", пише в новите разпоредби.

До въвеждането на тол системата на 16 август догодина, постепенно ще отпадат винетните стикери, обясни Александър Ненков от ГЕРБ,който е сред вносителите на измененията.

От началото на годината, когато влезе в сила новият вид смесено събиране, ще има уикенд винетки, обясни Ненков, цитиран от "24 часа".

Дали ще са за опредлени часове или дни, предстои тепърва да бъде решено.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
51
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
какъв е тоя абсурд?!? некадърници!!!
14
1
 
39
 
! Отговори
Фалш преди 5 години
Пак тъпотия.тези в бензиностанциите трябват да отворят допълнителна каса за тази тъпотия сащо да си вършат работата както трябва като може народа да им я свърши
13
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То това е целта бая хора глобиха за фялиралата застраховка сега и за (изтеклата) винетките колко ще глобят
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз проблемът съм го решил, като тази година не съм купувал годишен стикер, само със седмичен такъв, да компенсирам цената за ГО !!
11
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заявленията и "щуротиите" са, за да ти е гадно и ако ти е много гадно, да не го направиш и тогава да те глобят за невалидна винетка. Иначе още сега се знае кой автомобил има винетка - номерата на автомобилите се въвеждат в системата още при закупуването на винетката. Но понеже баце прави "централно хралнилище" за "електрическото правителство", те затова всичко ще става с големите бумаги.
10
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целта е да има хора,които няма да разберат и да гръмнат с актове и по рано да вземат нови винетки.Както имаше не разбрали за Олимпик и изгоряха хората хем със застраховката,хем с акт от милиционерите
9
1
 
58
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
А, защо да не важат до изтичането им без каквито и да било заявления и щуротии!? Това е една празна заплаха, защото бездарниците пак искат някой друг да им върши работата, а те само да прибират парички.. Анатема!
8
1
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз мисля, че едно заявление не е достатъчно. Трябва поне още една молба и една декларация, които да се приемат на три гишета с такса по 10 лв. на всяко. Е тогава вече нещата ще са наред.
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ушевите ще трябва да си купуват винетки. Свърши се с далаверата, колега съм, както и един стикер да го плюнчат на пет автомобила.
6
1
 
54
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
какви заявления бе то си има дупка кога изтича мтого мръсни хорица ейй
5
1
 
40
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Директно ще превеждаме парички по сметки в банка на Цветелина Бориславова !
4
1
 
56
 
! Отговори
ХаХа преди 5 години
Няма такова мало.умие. Пак нашето време ще губим за нещо, което би трябвало да става автоматично. Или според депутатите ще има хора, които са съгласни винетката, която са си ПЛАТИЛИ, да не важи за целият срок???
3
1
 
46
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 5 години
Тия пак организираха епохални опашки.
2
3
 
18
 
! Отговори
Бг преди 5 години
Че пестиме хартия
1
3
 
14
 
! Отговори
Бг преди 5 години
Че пестиме хартия