Автокъщи на кръстопът: Продават стари коли! Ще ги купуваме ли?

Заради високите данъци, хората може да спрат да купуват
8 ное 2018 08:20, Петя Славова
310

Данъците на старите автомобили скачат. Отпадат и облекченията за тези с газови уредби и катализатор. Решението на депутатите стресна търговците, които предлагат коли втора ръка.

Притесненията им са, че високият данък ще накара хората да не купуват поостарели возила, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Георги Ковачки от години работи в автокъща в Дупница. Разказва, че напоследък клиентите предпочитат по-новите автомобили.

След вдигането на данъците за старите автомобили Георги смята, че все по-малко хора ще купуват автомобили на старо. А бизнесът в Дупница ще замре.

Ако досега новите коли бяха с по-скъпи данъци, то след промените данъците и на старите коли се увеличават драстично.

Предвижда се промените да влязат в сила от 1 януари 2019. Георги не може да разбере защо се вдигат данъците на българите, които са най-бедни в Европейския съюз.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
4
 
29
 
! Отговори
Влади преди 5 години
Бравос! Утре си режа катализатора, въпреки, че колата не дими и го шитвам за 300 кинта. Колата ще пуши, ама кинтите ще са в моя джоб. Да си платя данъка, ще има и за мошениците-застрахователи. Умно село сме, щом колите на газ и с катализатор не се признават.Пък димът ще е по-вече.Всичко най-добро за майките на Менди, Минди, ГЕРБ и другите тупани, дето го измислиха!
273
4
 
25
 
! Отговори
Брат Вурст преди 5 години
ГЕРБ враг номер 1 на трудещите се от дупнишката селищна система
272
5
 
27
 
! Отговори
месара преди 5 години
И аз не мога да разбера колко тъ п трябва да е българинът три пъти да иира герб, а герб всеки път да му такова таковата.
271
1
 
10
 
! Отговори
Този джамбаз преди 5 години
Този джамбаз защо не каже на колко българи им е взел парите, и след това те са го изплатили двойно по сервизите. Защото не му е удобно, че ще загуби той парите, дето е крал 20 години от хората
270
10
 
20
 
! Отговори
Алтернатива преди 5 години
Българина си мисли, че му е рождено право да кара ново бмв или ауди... Ама по света не е е така. Има много нови автомобили на достъпни цени по 20к лева - дачия, греат уол, пежо, рено... и по висок клас може на до 3-4 години... ама Бай *** си искате бмв-то, защото по телевизията карат бмв, значи и той трябва да кара бмв... ама на ново бмв, същия този *** не може да си позволи и годишната поддръжка
269
14
 
10
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Пич, не сме 97ма. В момента ако не можеш да си платиш тока вината си е само твоя. Имаш много възможности да изкарваш достатъчно пари и да живееш достойно. Иска се единствено да положиш усилия, а не да мрънкаш и все да чакаш на някой друг!
268
5
 
13
 
! Отговори
Strelata преди 5 години
До Мена Абе *** хората тока не могат да си платят той за ценови листи се обеснява ти си едно *** с капаци дето гледа собствениа си жалък живот огледай се къде живееш в България .
267
2
 
8
 
! Отговори
extremist преди 5 години
КУПУВАМ КАТАЛИЗАТОРИ
266
50
 
6
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До бай ИванСмешник, я виж ценовите листи за нови коли нисък и среден клас. Можеш да имаш чисто нова кола за по малко 200-300лв месечно, колкто сигурно даваш за ракия и цигари.
265
5
 
64
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Нови автомобили ще карат тия,които окрадоха държавата и народа,разбирай другарите и мутрите,създадени от тях. Стари автомобили ще карат ограбените,които ще бъдат наказани с по големи данъци !
264
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тези BMW-та!Пет марки коли формират половината от автопарка на старите автомобили над 15 години в България - Фолксваген, Опел, Форд, Мерцедес и Рено в реда, в който съм ги написал. Фолксваген - 15% от стария автопарк, Опел 13%, а Мерцедес 7%.
263
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Георги не може да разбере защо се вдигат данъците на българите, които са най-бедни в Европейския съюз. питайте крадливото недоразумение г.рбераско наречено мухалобоико
262
2
 
51
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
Пак се джавкаме за глупости. Едва ли има човек, на който не му се кара нова кола. Ама как да си я купи със 700лв чисто на месец??! Да ходи с автобуса/влака ще кажете, а? А да сте видели у нас да има качествен и достъпен градски/междуградски/регионален/жп транспорт? Щото това е причината всеки да си тътри една трошка - да ходи на работа, да вземе детето, от ясла/ училище. Ако имаше адекватна алтернатива влаковете щяха да са пълни, а? Ама що не са? Заплатите, колеги, заплатите...
261
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обаче се готви и данък въздух, щото *** требе да плащат на Тиквата, че все още дишат и търпят! И така оне още 500 години!
260
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващата ми кола ще е електрическа. До 10-15г всичко ще мине на ток. А старите коли ще бъдат забранени със закон в цяла Европа.Бръмчащи и димящи котурници ще се карат само в страните от третия свят.
259
51
 
12
 
! Отговори
+ преди 5 години
дА махат тези прички от миналият век,а бай *** като не може да си позволи нормален автомобил ,то има за автбуси,влакове,таксита ....там да ходи. Оревахте целият форум ,таквоз чуство има ,че тук поне 80 процента каоат стари автомобили и цял ден кибичат във форума и дават акъли за това ,за онова.... . аБе всезнайковци ,като сте толкова отворени във форума,що не сте и отворени в живота -да карате нормални автомобили ,а не от миналият век.Вън на старите автомобили.
258
2
 
7
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Истината е, че BMW и Ауди не са марките с най-стари коли в България.Ето някои по-разпространени марки:Rover - 93,8% са на възраст над 15 годиниЛанчия - 87,2%Фолксваген - 84,5%Фиат - 82,6%Опел и Деу - 82,5%Сеат, Форд, Алфа Ромео, Рено, ....и след тях са Ауди - 75,5%BMW - 66,6%
257
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи, всички с нови коли в лявата лента! Няма да им се даваме! Вече вдигаме над 110!
256
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е как да ви измъкнат паричките! Има толкова много запазени стари коли на безценица и с големите плащания фактичеси ни забраняват да ги ползваме, а да отидем и дадем спестяванията си на търговеца на по нови возила. Има 50 млрд спестявания и някак трябва да ви ги измъкнат. Да не си богат става грях и прокоба!!! Нямаш право да дишаш! ще дишат само Те!
255
1
 
15
 
! Отговори
Истината преди 5 години
(продължение)- дизеловите коли не са забранени в Германия и т.н., ако някъде има забрани, то те са за много малък периметър и за най-старите коли, защото в Германия има проблем с азотните оксиди, а проблем в България с тях няма- броя на колите в България са под средното ниво на ЕС на 1000 човека от населението- според преброяването от 2011 година в София, 47% от домакинствата имат кола, а не всяко домакинство по две коли, както лъжат тук- в София 81,8% от хората отиват на работа с кола