Най-скъпото и красиво Ferrari в света си търси нов собственик

В него са се водизили Бриджит Бардо, Пикасо и Дали
Обновена: 20 юли 2019 21:50 | 20 юли 2019 21:50, Нели Христова
45
Най-скъпото и красиво Ferrari в света си търси нов собственик
Снимки: Reuters

Има коли, за които думата "класа" не е достатъчна. Има коли, които привличат емоционална реакция дори и от най-изтънчените експерти. Често тези реакции се изразяват в осемцифрени суми.

През 1958 година Ferrari 250 GT LWB California Spyder е най-скъпата кола в света. Тя струва 14 950 долара, което днес е еквивалент на 132 476 долара.

А сега машината си търси нов собственик на търг, организиран от Gooding & Company този август.

California Spyder е толкова красива, че италиански съд официално постанови, че колата е произведение на изкуството.

Поради този факт изработената от легендарните Pininfarina машина няма да може да бъде копирана по никакъв начин.

Именно това я превръща и в едно от най-търсените Ferrari-та в света.

Красивото Ferrari, което ще бъде продадено, е едно от 40-те със специална каросерия, изработена от легендарната италианска дизайнерска компания. То е и една от четирите коли, чиито части са изработени по поръчка - странични вентилационни отвори, затворени фарове и др.

Навремето автомобилът 0789 GT е бил специално създаден за един от най-големите VIP клиенти на Ferrari - римския принц Алесандро "Дадо" Русполи, прочут актьор и плейбой на италианската поп култура.

Той возил в своето Ferrari прочути личности като Пабло Пикасо, Бриджит Бардо и Салвадор Дали.

От Gooding & Company още не са обявили началната цена за наддаването за Ferrari 250 GT Series I, но се очаква тя да бъде в диапазона 7-8 милиона долара.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРЕДПОЧИТАМ,РОЛС РОЙС
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Де Анджелис коментира още тогава, че Сена е бил поощряван за такива действия на пистата от Уор.(да удря умишлено съперниците си в това число и съотборника му в Лотус)Де Анджелис коментира също, че Сена е много странен като човек, а още по-странно му се е сторило отношението на Сена лично към него. Елио се е сприятелил с Найджъл Менсъл, Ален ***, Кеке Розберг, Нелсън Пике. През 1982 г. в Южна Африка по време на стачката на пилотите Де Анджелис забавлява калегите си като свири на Пиано.
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОР-ШЕ,НЕ Е ФЕРАРИ
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сена взима двама от механиците на Де Анджелис. А в състезанието през 1985 в Южна Африка Сена умишлено се опитва да удари и да отстрани Де Анджелис от пистата, като Елио реагира и избягва удара. След състезанието Елио отива директно при Сена и го избутва от пътя си, като реакцията на Сена е да отиде на другия край на гаража и е показал с жестове, че е много разочарован от Де Анджелис. След този случай отношението на Уор и екипа към Де Анджелис се влошава.
11
6
 
4
 
! Отговори
32333 преди 4 години
Осем цифрена сума защото вътре е пърдял Пикасо - логика?
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
З м. по-късно Чапман почива от масивен инфаркт. Екипа поема Питър Уор. Втората и последна победа на Де Анджелис е през 1985 г. в Сан Марино писта Имола, след дисквалификация на Ален *** за занижено тегло на колата му. В последното състезание за 1984 г. Лотус обявяват новия втори пилот, че ще бъде Айртон Сена. Още тогава Сена започва с шантажите като отива да говори с Де Анджелис и пренарежда правилата в отбора. Уор приема Сена като син, а с Де Анджелис започва да се държи като с натрапник.
9
0
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Може да си го купя, ше видя.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 1979 г. Де Анджелис подписва договор с Shadow като клаузите са, че той ще плаща на отбора на състезание по 25 000 британски лири и 1 година ще бъде без заплата.Още същата година е забелязан от Колин Чапман Lotus и му прави предложение за 1980 г. Елио приема. От Shadow го осъжда за прекратения договор, а огромната сума е поета от баща му Джулио - строителен предприемач от Рим - Тогава милиардер в Италия. Чапман става свидетел на първата победа на Елио в Австрия 1982.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
250 gto е доста по скъпо,мисля че към 50 мл..евро!
6
0
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
На мен пък тия ръбатости, които си харесал изобщо не ми допадат. Не ми харесва и Ламбо Контач, от което почва този стил в екстериора. Но всяко нещо с времето си. Просто на някои хора им допадат меките линии на ретро моделите. А други, най-често по-млади, харесват по съвременния агресивен стил. Между другото Ферари продължават по някакъв начин да имат приемственост в съвременните си модели и те са със смекчени линии и дори фаровете са вдъхновени от 50-60те години
5
4
 
3
 
! Отговори
1234 преди 4 години
пълен ***
4
0
 
9
 
! Отговори
Продължение преди 4 години
Му е предложил минимална сума за участието на което Елио де Анджелис е възразил на Енцо Ферари за заплащането. Енцо Ферари тогава му е отговорил с думите: Ти си лyд аз ти давам шанс! Минарди казва, че Елио се е претиснил от думите на Енцо Ферари, но след този случай той повече не получи подобно добро предложение като това на Г-н Ферари.Елио де Анджелис почива на 15 май 1986 г. във френска болница от задушаване след тежка катастрофа на писта Пол Рикар в тест на BrabhamBT55.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една от историите на Енцо Ферари за срещата му с бъдещ пилот във Формула 1. Елио де Анджелис 1976/7 кара в Ф 2 и Ф 3 с двигател Ферари. Там шеф му е бил Джанкарло Минарди който е бил близък приятел на Енцо. Същия казва на Енцо, че иска да го запознае с добър италиански пилот, Енцо се съгласява и се среща с Елио. Минарди казва, че още щом се видяха двамата станаха добри приятели. Дал му да тества Ферари 77 Ф1. Но енцо след теста му е казал, че го иска в следващото рали състезание като...
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен не ми харесва.Има много по красиви автомобили които струват няколко милиона и ги има в 1-2 бройки.Например форд гт 90, или вектор w8.Тва мяза на ягуар е-тайп.Даже джагата има по красива предница
1
4
 
7
 
! Отговори
anon преди 4 години
Е, то "красиво" е много субективно. А "скъпо" е абсолютно. Така че да си го кара със здраве. Защо го продава като е най-красивото?