Затрупаните хора в Търново са се задушили ужасяващо

Двамата загинали работници са работили на незаконен обект, общината не дава обезщетение за смъртта им
23 мар 2008 19:46,
15
Затрупаните хора в Търново са се задушили ужасяващо
Инцидентът вероятно се дължи на грубо незпазване на всякакви строителни норми. Снимка: БГНЕС

Задушаване е причината за смъртта на двамата строителни работници, които бяха затрупани с тонове пръст на строежa във Велико Търново, съобщи bTV.

Хората са били затрупани до половината, когато ново свличане ги е задушило фатално.

В неделя близките взеха телата на двамата строители, за да ги закарат в котелското село Ябланово, където ще бъдат погребани.

По случая е назначено досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на смърт по непредпазливост, съобщиха от полицията. Утре ще бъде назначена комисия от експерти на Регионалната дирекция за строителен контрол.

В рамките на 10 дни те трябва да приключат с разследването на инцидента. По предварителни данни най-вероятно става въпрос за грубо нарушение и неспазване на строителните норми при изкопните и укрепителни работи.

Обезщенията за близките на загиналите трябва да поемат фирмите, които са работили на незаконния обект, каза главният секретар на общината Мина Илиева.

Заради опасност от ново свличане на земна маса изкопът ще остане под полицейска охрана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Marrkko преди 16 години
na toq KOKO moga da mu kaja 4e e golqm *** i bezrodstvenik. a darjavata ni naistina e vinovna 4e masovo se raboti bez dogovori. Cqla Bulgariq e v sivata ikonomika. koga nai posle upravlqva6tite 6e napravqt taka 4e nikoi da ne smee da naema rabotnik bez dogovor. I Ob6tinata e vinovna za6toto tq e 4ast ot upravlenieto. a to smardi.
13
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
БОГ ДА СИ ПРОСТИ БЕДНИТЕ ХОРА
12
0
 
2
 
! Отговори
IQ преди 16 години
Briliantno,neka se pouchat v tvoe lice kak moje chovek da se argumentira. Pozdravi Alex
11
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 16 години
Защо за всяко едно нещо станало причина да влезе в новините се чува цитат за ,,***", ,,турци" бе ей , на времето, когато съпругата на цар Борис искала да се избият всички нации живеещи на територията на ,,огромната България" царя дал пример с цветята на царицата като ги е окосил. Ако милата ни страна остане само на нас българите, вие знаетели ще умрем от глад? А за изказванията като..ами те безработни, естествено,че безработни каде да я намериш тая работа, кадето да ти плащат що годе като на бял човек, а не като в изостаналите африкански страни, кадето ти връчват само комат хляб...но май и там са по добре от нас, поне не си делят хората на : този по-бял, този по-черен ще му платя по вече. Ей, хора загинало е едно момче, което е на едва 20, мислите ли, че ако баща му е вадил пари по незаконен начин, карал е скъпа кола е щял да намери смартта си под изкопи? Ами другия на 43г. мислите ли,че му е било време?Не е ли искал, като нашите родители да се радва на внуци? Стегнете се, не са виновни хората има и много българи умрели по този начин, защо няма изказване за тях,че са били немарливи? Допускат се грешки и то огромни, имам приятели които се занимават с инвестиране на строежи, мнението им е,че не има пука на кой какво ще му се случи, въпроса е да успеят във време да пуснат обекта...вина имат институциите,които разрешават за 4 месеца да се издигат сграда до сграда, никой не ги следи,защото става въпрос за огромни суми под масата. Друго ми е интересно, при едно огромно заметресение, което беше сполетяло преди време наши съседи, всичко това когато се срути (а то ще се срути,защото не можеш да очакваш нещо да е здраво при условие,че се пести от всички материали) та когато всичко се срине с земята и останат пак затрупани хора, но този път не от малцинствата а уж мнозинството...кой ли ще е виновен? Пак ли тези строители ще виним, че не са сложили всички материали...че не са спазили всички изисквания...а тогава кой ще плаща обезщетения и дали изобщо ще оцелее някой зада търси отговорност? Лека им пръст на тези двама души, не са починали от немарливост, а защото алчни инвеститори не си правят труда да извозват изринатата пръст. Лека пръст на всички, които са починали по стоежи, няма значение какви са били, турци, ***, българи, арменци и др. пред смъртта всички сме еднакви.
10
0
 
2
 
! Отговори
TAfricanski преди 16 години
Бе вие последните двама сте големи ***, заклевам се! По-добре стойте далеч от България, забравете езика, вземете си там някакъв друг паспорт.. *** *** *** нещастни може би пак ***... Вие сте големи нещастници бе. *** то където и да отидеш комплексиран, все ще си си комплексиран. Пиша от Бремен, само за протокола. Наистина не вярвах, че има такива нещастници и са успели да си купят билет за тръгване...А иначе - общината не е полиция. Тя няма редоналагащи функции. Тя може да издава заповеди, разрешения, да отказва разрешения. Но когато общината на хартия реши нещо, остава задължение на централната власт в лицето на МВР да наложи изпълнението на това решение. Това е така, защото сме една ужасно централизирана държава, която още повече се опитват да я централизират въпреки натиска от Запад, че Европа иска да е континент на регионите, а не на държавите. Има време, ще приемем това. Но дотогава - работа на полицията е да налага установените ред, закони, правила!
9
0
 
2
 
! Отговори
Селскостопански преди 16 години
И аз изнягах, ама се върнах малко принудително. Какво да ви кажа - жени, хубави но *** със стремеж да смучат отнякъде финанси и да си позволят лъскавина. Мъжете грозни и комплексари до мозъка на костите си. Държавни институции никакви. Или ако има, трябва подкуп, за да се работи. Безхаберие навсякъде, а некомпетентността е татуирана на повечето на темето им. Улиците са като тестово трасе за танк. Града е осеян с висящи кабели, като паяжина. Убеден съм, че спайдър мен, би се чувствал вкъщи тук. Българския език не се говори от никого в чист вид - е-ка и ме-ка се навсякъде
8
0
 
2
 
! Отговори
Селскостопански преди 16 години
И аз изнягах, ама се върнах малко принудително. Какво да ви кажа - жени, хубави но *** със стремеж да смучат отнякъде финанси и да си позволят лъскавина. Мъжете грозни и комплексари до мозъка на костите си. Държавни институции никакви. Или ако има, трябва подкуп, за да се работи. Безхаберие навсякъде, а некомпетентността е татуирана на повечето на темето им. Улиците са като тестово трасе за танк. Града е осеян с висящи кабели, като паяжина. Убеден съм, че спайдър мен, би се чувствал вкъщи тук.
7
0
 
2
 
! Отговори
koko преди 16 години
това са българите живеещи в България, страна бедна и разграбвана, докарала до просешка тояга хората и караща ги да прескачат всички граници в тоя скапан български живот. Като гледам новините имам чувството че гледам за страна не в ЕС, а в развиващия се свят, някъде из дълбоката азия или африка.. И то това си е истината и ЕДИНСТВЕНАТА причина онези в нормалния свят да се смилят над тези по-малко от 7 000 000 милиона бедняци.Аз избягах! И всеки ден търся причина да си дойда и вече години немога да я намеря и се чудя защо е така, защо сте толкова прости и бедни та да се граби и безчинства да е вече достойно.Жалко, много жалко.
6
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Общината е ЗАБРАНИЛА преди това строежа, просто на някой не му е пукало от забраната - глобите са смешни - през седмица да му ги налагат, може да си ги плаща ... ако поиска изобщо. От какъв зор обещетения - че тоя се е водил безработен, вземал е помощи, отделно не е плащат данъци върху кинтите под масата? Аре другия път ...
5
0
 
2
 
! Отговори
Ани преди 16 години
Не говорите сериозно. Те общинарите и при най-добро желание не могат да патрулират по един на всяка улица и да дебнат на кой ненормалник днес ще му хрумне да си изкопае дупка и да почне да си строи нещо. Ако се докаже, че е имало сигнал за незаконен строеж да, но ако няма такъв сигнал откъде да разберат хората дали е законен или не, дали има разрешения и т.н.? Не смятам и че общината трябва да плаща обезщетения. Защо ли? Ами защото работниците на този строеж са били наясно, че е незаконен. Не са плащали никакви данъци, никакви осигуровки.....просто са си прибирали парите в джобчетата и са си траели. А щом решиш да работиш незаконно, то трябва и да носиш отговорност за евентуални последствия от това си решение. Не само работодателите имат вина за смъртта на работници у нас. Вината е и на работниците. Колко досега загинаха в срутени изкопи? И въпреки всичко още се намират такива, които въпреки предупрежденията, въпреки смъртните случаи, въпреки всичко рискуват живота си. И не само с изкопите. Наскоро един падна от строеж и се преби. Защо? Защото махнал предпазния колан, че му пречел. Падат от скелета, падат в изкопи, падат им предмети по главите щото и каски не носят, че им пречат......Това е безхаберие. Не можеш да разчиташ, че точно на теб не може да се случи и да пренебрегваш мерките за безопасност. А болшинството от работещите в строителството правят точно това. Така че ще ме извинявате, но не смятам, че общината трябва да носи отговорност и да плаща обезщетения на хора, на които изобщо не им е пука за живота им. И още нещо.....дори и голямата безработица не е оправдание за такава безотговорност.
4
0
 
2
 
! Отговори
за подводничари став преди 16 години
Ей такива образовани,ще ни оправят нас.Без пъдар,с пъдар все с ръце и душа пипат.
3
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
а пък незнам що все *** и турци го отнасят пък ...все другите им виновни ...строят без образование - но са предпочитани щото цените им са ниски, после ходи им оправяй мизериите за кво плюете по чиновниците ? ..в общината ви има 3-4 дет се занимават с тва и вземат по 400 лв. ...ай да вземат да обикалят града на свои разноски и да дебнат десетките строежи ...щото там дето има *** винаги има нередности
2
0
 
2
 
! Отговори
pehota преди 16 години
А чиновниците (книжни червеи) допуснали незаконния строеж са убийци
1
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
точно защото са работили на незаконен обект, общината трябва да плати обезщетения, най-вече, защото е допуснала работата на такъв обект