Ченге от ДАНС търгувало със секретна информация

Две операции късно в сряда: "Къртиците" и "Пластиките"
Обновена: 18 ное 2010 03:56 | 17 ное 2010 22:45,
85
Ченге от ДАНС търгувало със секретна информация
Снимка: Булфото

При операция „Къртиците” в сряда вечерта в столичния квартал „Хаджи Димитър” са задържани двама души, които са подкупвали служители на МВР, с цел да им бъде предоставена класифицирана информация.

Акцията е по съвместна разработка на ГДБОП, ДАНС, сектор „Вътрешна сигурност” и е под ръководството на Софийска градска прокуратура. Това съобщи пред агенция Фокус министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. 

Единият задържан е служител на дирекция „Миграция” в МВР (бивш служител на ГДБОП), който е предавал на длъжностно лице от МВР сумата от 500 щатски долара за получена информация. Задържан е и негов съучастник- действащ служител на ДАНС, уточни министърът на вътрешните работи.

Дейността на двамата служители е била наблюдавана през последните три месеца. 

Арестуваните са събирали оперативна информация и данни за дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с фалшиви кредитни карти, фалшиви пари, подготовка на компютърни заготовки, чрез подкупване на служители на МВР.

В сряда вечерта в Старозагорско започна и специализираната полицейска операция „Пластиките”, насочена срещу незаконното теглене на пари от банкомати. 

Задържани са петима души. Иззети са компютърни конфигурации, скенери и лаптопи, обясни министър Цветанов пред агенция „Фокус“.

Проверени са 11 адреса, основно в Казанлък и Гурково.

Групата е действала в България и зад граница. 

Организаторите са пътували в чужбина и са заснемали банкомати и банкови карти. 

След това в България са се подготвяли заготовки и са се правели фалшиви карти, с които наемани "работници" са пътували зад граница и са теглили суми, които са превеждали по банков път бързо в България. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: ДАНС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
19
 
! Отговори
Jordan преди 13 години
объркали са името на акцията . трябвало е да се нарича "стисната кука" ... защото тоя навярно са го "хванали" щото не е отчислявал % на началника си. другите данс-аджии що не ги хващат - щото си плащат ....
80
3
 
20
 
! Отговори
Черен циганин преди 13 години
Тов не са *** нали ,българи се наричат . Ваша си е държавата . Вярно каквото искате това си правите .
79
0
 
23
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
Арестуваните от ДАНС са тези,за които се смята,че са изнесли инфо за шуробаджанащината и кражбите в ДАНС!Не се връзвайте на приказките на шефовете им!
78
2
 
30
 
! Отговори
пепи преди 13 години
евала за акцийте по върховете. Но не е ли време да се заемат и с битовата престъпност, с набезите на ***, с ограбването на възрастните хора. До кога ще ни е страх да се движим по улиците.
77
0
 
21
 
! Отговори
1 преди 13 години
Детайл прави впечатление: валутата е щатски долари!?! Пък и ако се окажат фалшиви.....
76
1
 
28
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Приятели,"Нова приказка за златната ябълка"1. В една страна свалили от власт червените фашисти... и избрали относително праведни политици... 2. Намерили се и сравнително честни полицай... (защото дори и да не си ***, работейки в *** се цапаш...)3. Полицаите намерили "славейчета-борчета" които започнали да пеят - за много трохи...!!!4. С търпение - полицаите опънали цяла мрежа за пиленца-борчета, пиленца-професорчета, пиленца-червношийки, турско сини папагалчета и разни други синигерчета...5. Последвали арести, разследване и дела "до дупка"..., както казваше един бивш политик..., та било Наглите 1 и после 2, Октопод и кой знае още колко 6. Тук там, обаче изтекла информация дори и от ДАНС, та последвала акция за прочистване" и попълване на полицията и службите с честни хора... 7. И понеже повторението е майка на знанието..., ден, след ден, бандит след бандит... Първо били "Крокодилите", после "Змейовете", "Душманите", Недосегаемите, Октоподите, а покрай тях и гущерчета, наркопласьорчета... и така, звяр след звяр, чудовище след чудовище, гад след гад..., докато не се освободи "златната ябълка" - България, от Триглавия "Змей-горянин" или партизанин ли беше, цар ли, татар ли, троен агент-мафиот ли - вече не помня...!!!8. - И аз бях там, покрай ушите ми мина, но в главата ми не влезе...Трябва, обаче, твърдо да се знае...!- Дори и най-слабата държава е по-силна и от най-силните престъпници..., когато има политическа воля за налагане на сигурност... Пътя ще е дълъг и труден, но и най-дългия път започва с една крачка, та дори тази крачка да е осъждането на бившия агент-предател на ДС, внедрен в Турското съпротивително движение - Алексей Петров...- Това е начинът...!!!...Банда след банда..., капо след капо..., докато се стигне до "Тато де тути капи"..., дори офиса му да е в София на жълтите павета... и да го пазят пъдари с гвардейски ливреи...
75
0
 
24
 
! Отговори
Asso преди 13 години
Не е ли крайно време да се разпусне окончателно държавната структура на организираната престъпност, наречена МВР? 73,000 престъпника, лежащи на ръцете на данъкоплатеца, които отгоре на всичко се славят и получават заплати и ордени като борци за демокрация и правов ред?! Държавата Израел, която от 1949 година е във война се справя с вътрешната сигурност с 23,000 полицая, а ние храним 73,000 бандита от държавния бюджет, за да ни цицат и се гаврят с нас! Спешно създаване на шерифски избираеми органи за сигурност са единствената обществена бариера срещу непобедимата... още корумпирана безцветна силова власт. "Марш от кораба" на престъпното МВР!
74
2
 
25
 
! Отговори
!!!!!!!!! преди 13 години
Само така гербери и лично вие г-н Цветанов! Отлично знаете,че ще продължат да ви плюят,защото ги наехте ,без вазелин...набутайте им го до сливиците,за да не могат да си обърнат дори очите!!!Сега те ще използват всичките си ресурси,защото Руския брат ще им реже мъдете,задето взеха,па не върнаха!!!Мамка им крадлива предателска и дупедавска комунистическа *** ,недоносена,от семе не правена!Браво,браво ,браво-да знаете,че на честния народ му се отпуща душата и ви благославя,карайте така ,докато не ги изринем!!!!!
73
0
 
30
 
! Отговори
Домакиня преди 13 години
Ето какво правят тези от ДАНС.Кажете в кого да имаме доверие,ето тези служители се възползували от служебната си власт и ето резултата.И това е с години наред,вършат се нередности и никой неможе да ги спре.Цялата ни България е като рай за престъпни групировки и ако някой се упълчи срещу тях започват да го заплашват.Вярвам в Цветанов и ще му пожелая успех.
72
2
 
21
 
! Отговори
1331 преди 13 години
Наистина разчиства пътя самоче от червени крадци
71
13
 
24
 
! Отговори
azz преди 13 години
Бат Бойко пак си разчиства пътя за своите далавери
70
1
 
21
 
! Отговори
Живко преди 13 години
Ей БОСС не се излагай бе момко.... прочел една новина и айде всички престъпници и за тези заплати полицаите си ги заслужават...
69
4
 
23
 
! Отговори
123 преди 13 години
Какво искате за 20 год корупциа от БКП-БСП та това сие един трудов стаж
68
0
 
24
 
! Отговори
Преброителя преди 13 години
Споко ве , тоя е бил на акция под прикритие - ше го пуснат веднага ... голяма работа станала , ченге от данс продавало секретна информация , еми какво да продава ?
67
1
 
26
 
! Отговори
CHIKO преди 13 години
ВСИ4КИ ЧЕНГЕТА СА ТАКИВА КАТО ТОЯ 80%от тях са не годни за системата МВР.СИСТЕМАТА....МВР... Е КОРУМПИРАНА... 100%..Храним ние данъкоплатците 63 000ПРЕСТЪПНИКА ..ТАКА МУ СЕ ПАДА НА БЪЛГАСКИВТ НАРИД ЗАЩОТО МЪЛ4И
66
6
 
20
 
! Отговори
6001 преди 13 години
Бре че много компетентни бре,че като разбирате толкоз много от тая служба защо не започнете работа там,ами само оплювате по сайтовете ааааа?
65
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ха,след време ще е чист като момина сълза,и върнат на работа.
64
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Питай мама си и тате си да ти разкажат за хилядите избити по политически причини през живковия режим. Ако те "удобно" са забравили, прочети малко книжки-има много такива
63
1
 
41
 
! Отговори
70007 преди 13 години
Доста ченгета от ДАНС тази година по най-бързия начин излязоха в пенсия или напуснаха. Беше им дадена тази възможност, за да не бъдат арестувани. Имаха завиден стандарт !
62
1
 
45
 
! Отговори
Boss преди 13 години
МОЖЕ ЛИ НЕЩО В ТАЯ ДЪРЖАВА ДА СТАВ БЕЗ У4АСТИЕТО НА ПОЛИЦИЯТА..НЕ Е БЪЗМОЖНО И НА ТОВА ОТГОРЕ КОГАТ ИЗЛИЗАТ В ПЕНСЙЯ 20 ЗАПЛАТИ БОНУС**********************************************************************БИВШИ И НАСТОЯЩИ МИЛИЦИОНЕРИ СЪСИПВАТ ДЪРЖАВАТА ВЕ4Е 20-ГОДИНИ ТО ОТ ЯСНО ПО ЯСНО НО ЗАЩО НИКОЙ НЕ ВЗИМА МЕРКИ ЗНА4И ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ...РПУ...тата в ДЪРЖАВАТА СА РАЗВЪДНИЦИ ЗА ПОРЕСТЪПНИЦИ ОТ ТАМ ТРВБВА ДА СЕ ПО4НЕ БОРБАТА С ПРЕСТЪПНОСТА