Осемгодишно момиченце в кома след катастрофа

Кола го помляла на пешеходната пътека, докато пресичало
Обновена: 29 мар 2012 20:40 | 29 мар 2012 19:57, Бойчо Попов
264
Осемгодишно момиченце в кома след катастрофа
Инцидентът е станал на пешеходна пътека. Снимка: Булфото

Осемгодишното момиченце е блъснато на пешеходна пътека на столичния булевард „Г. М. Димитров”, съобщиха от МВР.

Пострадалото дете е транспортирано в „Пирогов” в тежко състояние и с опасност за живота.

Инцидентът е станал около 17,10 часа. Детето е било придружавано от дядо си, а двамата са отивали на тренировка по художествена гимнастика.

По-късно от „Пирогов“ съобщиха, чe М.Т. първоначално е постъпила в детска противошокова зала на болницата.

Детето е в тежко състояние, на апаратно дишане и в кома, както и със счупен крак. Предстоят изследвания, включително и скенер. 

Полицията е задържала шофьора на автомобила, ударил момичето, предаде bTV.

Йордан Стойчев заяви, че не е употребил алкохол, имал 10-годишен стаж зад волана и това е първият му сериозен инцидент на пътя.

По думите му той е навлизал на пешеходната пътека, когато дядото изпуснал детето в последния момент и момиченцето се затичало пред колата му.

Според полицията Стойчев е карал с 60 км/ч, докато на това място допустими са били 40 км в час.

Това е вторият инцидент в София за по-малко от седмица, след като в неделя две възрастин жени бяха блъснати на пешеходна пътека също в центъра на столицата и починаха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още по темата: катасрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
1
 
0
 
! Отговори
jijj g преди 12 години
peshehodeca .. towa che vodachite na awtomobil sa zadyljeni na da spirat ne oznachawa che peshehodnata puteka e nasha .. pyrwo se oglejdai i togawa zashtoto nqkoi pyt i da iska da spre vodacha moje spirachkite mu da otkajat taka che ti si nosish otgovornost makar i malka !
237
0
 
1
 
! Отговори
MOMCII преди 12 години
TQDOTO SE E POQVIL 10 MINUTI SLED EKSIDENTA KOI NORMALEN 4OVEK 6TE OSTAVI 7 GODI6NO DETE ?ZADAITE SI VAPROSA.IMA SI PRAVILNIK ZA DVIZENIE KOLOKO SA VINOVNI PE6EHODCITE TOLKOVA I 6OVQORITE.TI SPRE6 NA PE6EHODNATA PATEKA DA PUSNE6 PE6EHODEC TOI PO4VA DA MINAVA 5 MINUTI PATQ. NQMAME NIKAKVA KULTURA.
236
0
 
1
 
! Отговори
NE VINAGI преди 12 години
Kogato nqkoi izko4i bez da se ogleda na pytq i nqkoi go blasne koi e vinoven??
235
0
 
2
 
! Отговори
777 преди 12 години
НА ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ, МАСОВО НЕ СЕ СПИРА!!КОГАТО ВИДЯТ ,ЧЕ СЕ КАНИШ ДА ПРЕСИЧАШ, НАРОЧНО УВЕЛИЧАВАТ, ЕЙ ТЪЙ ОТ ЗЛОБА!ЗА БЪЛГАРИНА, ШОФИРАНЕТО Е НАЧИН ЗА ИЗБИВАНЕ НА КОМПЛЕКСИ!ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ФАЛШИВИТЕ КНИЖКИ И КУЛТУРАТА НА ШОФИРАНЕ!ДАНО СЕ ОПРАВИ ДЕТЕТО!
234
1
 
1
 
! Отговори
Peshehodec преди 12 години
Toq dqdo kade e bil ???????Samo maloumnici presi4at pateka i si govorqt po telefona.sedqt na peshehodnata pateka na trotoara i si govorqt.slushat si muzi4ka ot telefon4eto i presi4at.razhojdat si decata po platnoto ot stranata na pytq - tiq sa za zatvor????
233
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На пешеходна пътека шофьорите трябва да внимават, но и пешеходците не трябва да искачат внезапно пред колите - не го забравяйте.
232
0
 
2
 
! Отговори
шофиор преди 12 години
лошото е че понякога наистина изникват изневиделица.който каквото и да казва - удариш ли човек,дори и да не е на пешеходната пътека - винаги си виновен.пешеходците трябва да внимават и да се оглеждат като пресичат но това малко дете просто е било превъзбудено от хубавото време и се е случило най-голямото нещастие.дано да се оправи и да стане най-добрата гимнастичка
231
1
 
1
 
! Отговори
svoi преди 12 години
ako nqkoi izhvyr4i pak shofiora go otnasa
230
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига сте се правили, че не разбирате! На широк булевард или на тясна уличка, пешеходната пътека означава, че там се дава предимство на пешеходеца. Водачът на МПС е длъжен да кара по-бавно когато наближи и да спре, ако има хора, които се канят да пресекат. А с каква скорост ще го направят пешеходците е тяхна работа! Хайде, стига вече! Невнимателни и арогантни шофьори убиха и хора, които спокойно се разхождаха по тротоара, нали? И всичко идва от чувството за безнаказаност, каквото и да пишете.
229
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Самият факт, че спорим вече два дена за очевидни неща, решени със закон и прилагани във всички държави, безусловно приети от обществото там, говори, че сме нация от ***.
228
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 247: блъснеш ли човек на пешеходна пътека, нямаш извинение, просто си карал с несъобразена скорост! Ако караш бавно още преди да наближиш пътеката, ще можеш да спреш, с каквато и скорост да изскочи дете или възрастен човек. Вместо да умуваме тук, просто да решим да спазваме правилата.По-лесно е,отколкото цял живот да се чувстваме виновни за убит или осакатен човек.
227
1
 
5
 
! Отговори
До 246 преди 12 години
Блъснеш ли човек на пешеходна пътека не винаги си виновен! ***! Вземи се образовай малко!
226
1
 
10
 
! Отговори
Очевидец преди 12 години
Колкото до подлезите..Българинът ползва подлеза само в крайна нужда, а също по голяма и малка.
225
0
 
0
 
! Отговори
Очевидец преди 12 години
С номер СА4717СА ме изкарваш убиец?!!??Дори и за бърза кола.Всичко е до лична дисциплина!Не си прав-а.
224
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко подлеза се построиха в София от 1989-та година насам?Кое е по-евтино - да построиш подлез или човешкия живот?
223
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Решението в случая е просто - подлез, а не пешеходна пътека, но няма да стане, защото за подлез трябва да се свърши и работа, а мафията в общината е свикнала само да краде без да върши работа. Колкото и високи глоби да се налагат, такива случаи винаги ще има. няма как да прескочиш с колата си внезапно изкочилия пред теб.
222
3
 
2
 
! Отговори
до Анонимния преди 12 години
с номер 322, 235... 240 Ясно е че си ПР на извършителя на тази свинщина айде вече можеш да се спреш !
221
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По логиката на много коментиращи, то трябва и на магистралите да се кара с не повече от 10-20 км/час, защото винаги може да изкочи някакво дете от нищото!!! Става дума за широк булевард, а не за тясна кварталан уличка. Очевидно е, че виновния е дядото, че не е осигурил безопасното преминаване на детето. Шофьора дали е карал с 60 км/час е под въпрос, може да е карал и с 40. Как да спре, ако внезапно ти изкочи някой - дете или възрастен? Има си закони на физиката, които не може да ги прескочим.
220
2
 
2
 
! Отговори
Очевидец преди 12 години
Едно време ходихме с колелата до Парка на Свободата за да пиеме вода,спираха да ни надуват спуканите гуми на колелетата.Дърпаха ни ушите,че сме изяли черешите на баба-ти незнам си коя си.Биха ни,защото сме откраднали 3 каси с празни бутилки от бира.Скъпи прованси,или се вписвайте..или лека полека да се изнасяте.Тъжно е дете да бъде блъснато на пешеходна пътека.
219
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много интересни минуси нацвъкани на Закона за движение по пътищата цитиран в пост 232 ...Значи закона е виновен?!