Сърбин поръчал бизнесмена Божин Божинов

Ливанец трябвало да изпълни "мократа поръчка", арменците нямат нищо общо
Обновена: 16 май 2012 17:19 | 16 май 2012 17:05,
49
Сърбин поръчал бизнесмена Божин Божинов
ГДБОП в акция. Снимка: МВР

Сръбски гражданин, а не черногорец, е поръчал на ливанец покушението срещу български бизнесмен, съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов. Жертвата е трябвало да бъде роденият през 1976 г. Божин Божинов.

Информацията на прокуратурата коренно се разминава с изнесената по-рано от вътрешния министър Цветан Цветанов за предотвратеното поръчково убийство след акция на ГДБОП. Задържаните трима арменци пък нямали нищо общо със случая.

Сърбинът Битики Хаки поръчал на ливанеца Мустафа Исмаил убийството на бизнесмена.

В сръбския гражданин е намерена лична карта с други имена - Хаки Укшини. В момента се установява точната му самоличност.

До момента се знае, че той е лежал в български затвор и е осъждан за незаконно преминаване на границата, документни престъпления и наркотици.

Още по темата
Сърбинът е бил в затвора с ливанеца Мустафа Исмаил, на когото преди около десет дни предлага да извърши убийството на Божин Божинов.

Дава му пистолет, обещава му 30 000 лева и му дава снимки за ежедневния маршрут на жертвата.  Ливанецът обаче отишъл в полицията и разказал за схемата.  „В момента той се разпитва от съдия и от евентуален извършител ще стане свидетел по делото“, каза Николай Кокинов.

Така обвинение ще бъде повдиганото само на Хаки – за приготовления за убийство и за притежание на незаконно оръжие.

„Задържаните арменски граждани, които МВР твърди, че са съпричастни към подготовката на убийството, нямат нищо общо с това“, стана ясно от думите на Кокинов. Оказа се, че тримата арменци са били задържани случайно в заведението, в което е бил задържан и сърбинът.

Единият от задържаните арменци действително е с червена бюлетина за издирване и спрямо него ще бъдат предприети необходимите действия, за да бъде екстрадиран.

Кокинов обясни, че в съседно помещение на заведението, където са задържани арменците, са били открити три варела с течност, за които се предполага, че ще се използват за производството на синтетични наркотици.

Разследващите все още не са наясно какъв е мотивът за мократа поръчка, но предполагат, че това са неуредени сметки.

Бизнесменът Божин Божинов, който е криминално проявен за измами, научил за готвеното покушение срещу него от разследващите.

Той е едноличен собственик на фирмата „БНБ Консулт”, която се занимава от строителство до таксиметрови услуги и от търговия със селскостопански стоки, до откриване на заведения за обществено хранене.

В предмета на дейност са посочени още търговско представителство и посредничество, външнотърговска дейност, внос и износ, лизингова дейност и предприемачество. 

„БНБ Консулт“ има 50% участие в "Мегатрон ауто лизинг", която се занимава със заеми срещу залог на коли, автосервиз и други услуги. 

Божин Божинов е е собственик и на „Мегамакс“ ЕТ, която се занимава с търговия на едро. 

 По-рано днес вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че четирима души – гражданин на Черна гора и трима арменци, са арестувани за подготвяно убийство на български бизнесмен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
пешо преди 11 години
тоя е бил гарант за дрогата където я хванаха в комбайна.и след като не е могъл да плати парите естествено са решили да го свитнат.мвр подслушва всичко.явно им е много скъп този бизнесмен божинов......
40
0
 
3
 
! Отговори
бай- иван преди 11 години
Защо един човек криминално проявен ще се нарича бизнесмен и какво означава тази дума за журналистите? В тази проста новина се крие каква е културата у нас . Време е да се преключва с това кримално проявените- в затвора за да се запазят живи , а с работа и стопанска дейност само почтени граждани . стига вече !!!
39
0
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Въпреки, че поръчаният е с двойно божие име (Божин Божинов), едва ли е божа кравичка. Няма поръчан, който да е невинен.
38
0
 
5
 
! Отговори
Тъпунгер преди 11 години
Ко каза Цецо вчера и ква излезе тя.
37
0
 
5
 
! Отговори
Имиджмейкър преди 11 години
Изтупахме и последните залежали с години по шкафовете разработки. От тук на сетне какво ще правим ?
36
0
 
11
 
! Отговори
kolizar преди 11 години
Въпросният "бизи нис мен" е от РусИе. Познавам го от схемата му за измами. Имаше регистрирана заложна къща Мегатрон и раздаваше кредити от 200 до 2000 лв. срещу запис на заповеден и имот като гаранция. Записите на заповед бяха на името на човек, който на практика не можеш да откриеш, а Божинов беше зад схемата. Имаше и съдия изпълните от Русенският съд, която беше на заплата при него и изнудваше хората ако някой се опиташе да си плаща задълженията чрез съда. Схемата му беше проста - плащаш вноска в офиса на фирмата, дават ти разписка , че дължиш още веднъж същата сума без последната вноска + лихвите. И така след като вече притежаваше стотина апартамента и няколко магазина се вдигна шум и човека се покри и пререгистрира фирмите си които станаха лизингови къщи и започна старата измама, но с коли и в софия. Сега мисля, че е представител и на john deere за бг, но щом като са му вдигнали мерника няма да живее дълго.
35
0
 
12
 
! Отговори
Хашим Влачи преди 11 години
Откога албанските бандити станаха сърби или такава е поръчката на силите бомбардирали бивша Югославия-всички виновници по презумция да са сърби!
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сърбинът Битики Хаки СМЯХ ,този ако е сърбин аз съм на Осама бин Ладен ,брат му .А и как така МВР се е размърдало ,това си е цяло чудо .
33
0
 
9
 
! Отговори
баче кико преди 11 години
Къв Сърбин ве тоя е черногорски долен шиптар !
32
0
 
1
 
! Отговори
evgeni преди 11 години
До: PRIMEMEMINISTER***GOVERNMENT.BG, GIS***GOVERNMENT.BGОтносно: можеш ли да четеш,или само ти прошепват ?????Дата: Сряда, 2012, Май 16 18:51:28 ЕЕЩНяма да уточня точния смисъл на предишния е-мейл,ти разбираш от тези неща,обаче е ясно,че залога е много голям,не е въпрос на лоби вече, нито на пари,но на прикриване на сериозни миризми,не само лични,но и "обществени" изпуснати-описано в една от проорческите книги.Но ти се включи поради първите, и сега хаусът е пълен.И защо ли дойде Въртоломей да ти казва да парираш нещата с правене на България-"Малък Йерусалим" ????! А ти мръснико,знаеш ли колко хора умряха,поради "участия"като твоето ?????
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ливанецът обаче отишъл в полицията и разказал за схемата. В момента той се разпитва от съдия и от евентуален извършител ще стане свидетел по делото, каза Николай Кокинов.Е Е Е , малей - ей това се казва оперативна информация и конспиративна разработка - отишъл в полицията и разказал за схемата - Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че в момента се предотвратява извършването на тежко престъпление. Днес или утре ще има повече информация, когато лицата бъдат задържани,
30
1
 
17
 
! Отговори
teo преди 11 години
Харесвам ГЕРБ и Цв. Цветанов, но този път мина цялото ми търпение. Жалък *** е Ц.Ц., основната им роля била превантивна. Полицейска мижитурка - никога няма да застане като мъж и да каже - "Сам дойде и ни каза човека за покушението..". Хубава статия, а най-хубавото е това:"Ливанецът обаче отишъл в полицията и разказал за схемата. В момента той се разпитва от съдия и от евентуален извършител ще стане свидетел по делото, каза Николай Кокинов."
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трудно е в днешно време да си арменец в България.
28
1
 
22
 
! Отговори
собственик преди 11 години
Пропуснали сте да съобщите, че Божин Божинов е и собственик на ЕТ МВР.
27
1
 
18
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 11 години
Божин Божинов е спонсор на МВР. За това са му спасили живота.
26
0
 
21
 
! Отговори
lul преди 11 години
значи...черногорецът - не бил черногорец,а сърбин...(спорно е и това ,че е сърбин,де...с тези имена)......арменците - не били арменци,а ливанец...и ко стана сега? следващата информация трябва да е... Божин Божинов не бил криминално проявен, а просто бизнесмен ?!?
25
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МВР Питчърс прожектира"Много шум за нищо"режисьор Цв.Цв.,артисти гдбоб,добре че вече не гледам бг кино....
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** тая крива нива.Един отишъл при друг да поръча трети.Вторият взел кеша и решил че е по тарикатско да го прибере и да изпорти поръчителя......Какви са тези бандити бе?И после слушам постояно за "организирана престъпност" в Бг.В Бг няма нито престъпност в истинският сми на думата още по-малко организирана.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Сърбин поръчал бизнесмена Божин Божинов", аз искам следващата статия да е "Българин си поръчал Адриана Лима"
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв Шенген, какви 5 лв....Значи човек с червен картон от Интерпол си пие питието спокойно в столично заведение....Как е влязъл в страната питам аз???????Някой няма ли да пита гусин министъра???