Военни задържани за изнесените ракети от авиобаза Безмер

В задържания микробус имало 103 авиационни ракети
Обновена: 8 юни 2012 12:28 | 8 юни 2012 12:27,
55
Военни задържани за изнесените ракети от авиобаза Безмер
Инцидентът все още се разследва. Снимка: архив, Булфото

Двама военнослужещи от авиобазата в Безмер са задържани във връзка със започналото разследване на изнесени от поделението 103 авиационни ракети от типа "Въздух - земя", съобщиха от полицията в Сливен.

Около 12 часа в четвъртък автопатрул на КАТ Сливен, при специализирана полицейска операция за проверка на автомобили, спрял микробус.

На полицаите направило впечатление, че лекотоварният автомобил се движи с включена сигнализация за пренос на специални товари.

При проверка на документите се установило, че върху една от накладните липсва печат. При обиска в каросерията полицаите забелязали, че единият от сандъците е отворен и се вижда нещо подобно на бойни ракети.

Веднага са били уведомени Военна полиция, Военна прокуратура и Военно контраразузнаване.

Ракетите били укрити в 14 сандъка, единият от които отворен, в които имало общо 103 ракети, всяка с тегло около 5 кг.

Още по темата

Ракетите са превозвани с микробус на ВМЗ "Сопот" от двама души. Те са разпитани и освободени.

Срещу военнослужещите старши сержант Живко Спасов и майор Николай Николов са повдигнати по две обвинения - за длъжностно присвояване и за незаконно държане на авиационните ракети. До края на деня на
двамата ще им бъде поискана постоянна мярка за задържане под стража.

Двамата били пряко отговорни за сигурността на авиобазата и съхраняваните там в складовете боеприпаси.

В момента се прави цялостна проверка на складовата наличност и документация на авиобазата в Безмер.

Случаят няма връзка с взривените складове край "Петолъчката", категоричен беше главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: микробусбезмерракети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХА, ХА, ХА, ГОЛЯМ ОБРАТ В СЛУЧКАТА, ЗАЩОТО РАКЕТИТЕ БИЛИ СОБСТВЕНОСТ НА ЗАВОДА В СОПОТ.
42
0
 
7
 
! Отговори
Митко преди 11 години
Алооое Цецко, защо забрави Трактора бе? Неговото вице не беше ли военен? Това не значи ли, че той е замесен както за този трафик, така и за взривовете?*** тиквенски номера, но дано като ви изритаме някой от следващите ви изкара кирливите ризи. А попикания старец, поставен от пожарно-мутрагена на длъжност за да унижава военните отдавна е компроментиран дори пред герберската шайка. Ще остане в историята като най-жалкия и страхлив министър на отбраната.
41
0
 
8
 
! Отговори
Ташак работа преди 11 години
Пълен *** - транспортирането си е законно и по изискванията. Боко (пожарната), Цуци (физкултурата) и Калинчо (руската филология) се оляха и усраха...*** на рояци в държавата.
40
0
 
11
 
! Отговори
а стига бе преди 11 години
Като прочетох, че на Берета трейдинг им били правни няколко проверки и всичко било наред почти паднах от стола. Работех в друга оръжейна фирма и съм присъствал на ''ПРОВЕРКИ" а после пликчета, подаръци а преди Коледа беше страшно: един бус подаръци съм раздал на служители във ведомствата. Хората загинаха защото никой не е вложил малко пари в обучение. По-гадното е, че пак ще дадат подкуп и ще има на кого.
39
0
 
14
 
! Отговори
голям смях преди 11 години
познавам майор Николов-това е последният човек който ще се занимава с контрабанда, от еднно съсвем рутинно транспортиране на боеприпаси от точка А до точка Б /за което съм сигурен че са спазени всички нормативни документи/, ще изкарат хората контрабандисти.....някой май е гузен че, проспа гафа с Лозенец и взе да търси под вола теле...колеги ПРЕНАТЯГАТЕ СЕ!!
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аню Ангелов, встъпвайки в длъжност обяви, че в МО най-много се е крало и чиновниците по цял ден пичт кафета, по-късно обвини същите чиновници, че крили договори по чекмеджета??!!, а сега мълчи като знаете какво и дума не казва в защита на арестуваните военни. аню, знай, всички от МО те мразят и чакат с нетърпение да се махнеш!
37
6
 
5
 
! Отговори
борса преди 11 години
Поредната пратка за черния пазар кой ли е купувача
36
0
 
11
 
! Отговори
ГАЛЕВИ СА ВИНОВНИ преди 11 години
всичко е станало според закона.ракетите са в камион на вмз Сопот ИМАТ И ИЗРЯДНИ ДОКУМЕНТИ.ЗНАЕЛИ СА КАКВО ПРЕВОЗВАТ И СА СИ ПУСНАЛИ ЛАМПАТА.ЛИЦЕМЕРИ *** ЖУРНАЛИСТИ.ХВАНАХТЕ СЕ НА КУКАТА.ДОКАТО ПОЛИЦИЯТА РОВИ НА ДРУГО МЯСТО ПО ДРУГ МАРШРУТ Е МИНАЛО ПО-ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО ОРЪЖИЕ КОНТРАБАНДА.ТУК ИМАМЕ ОТКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО ОТ НЕЩО МНОГО ПО-СЕРИОЗНО.ТИЯ МОМЧЕТА НАРОЧНО СА ПУСНАТИ С ЛИПСА НА НЯКОЙ ПЕЧАТ.ПЪЛНА МАНИПУЛАЦИЯ И РИБИТЕ СЕ ХВАНАХА ,РАЗТЯГАТ ЛОКУМА.БОЙКО И ЦЕЦО СЕ СПОТАЙВАТ ЗАЩО?ГАЛЕВИ СА
35
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алооооооо, вие не чухте ли директора на ВМЗ "Сопот", че ракетите са си техни и са си ги превозвали от Безмер официално?Ще ми бъде много интересно дали това ще се съобщи по някоя тв.
34
10
 
9
 
! Отговори
КРАДЦИ БЕЗРОДНИ преди 11 години
Незнам защо се правите на шутове . ВСИЧКИ ФИРМИ КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ СЪС ИЗНОС НА ОРЪЖИЕ СА СОБСТВЕНОСТ НА БИВШИ ГЕНЕРАЛИ ОТ НАРОДНАТА АРМИЯ . Демек алкохолизирани *** . Крадци ,не само във ,,Безмер,, полицията веднага да блокира ДОЛНА МИТРОПОЛИЯ и журналистите да идат да снимат какви военни арсенали ще искачат от ***,обори и *** бараки . Какви военни тия са мафия ,престъпници за затвора ама не тук а във ГУАНТАНАМО при талибаните нали и те са такива
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩЕ ИМА ОЩЕ ВЗРИВОВЕ.
32
7
 
2
 
! Отговори
МАНГО преди 11 години
Ха сега кажете, че българите не карадели .
31
6
 
15
 
! Отговори
Житан преди 11 години
Май тая шумотевица около превоза на тези ракетки до някъде иска да отклони вниманието от взривовете,защото определено не за първи път са се превозвали така и като нищо могат да оберат пешкира тези които са ги изпратили !
30
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"На полицаите направило впечатление, че лекотоварният автомобил се движи с включена сигнализация за пренос на специални товари." четете бе господа, така ли се крадат боеприпаси
29
0
 
7
 
! Отговори
:))))) преди 11 години
и какво се оказа - съвсем случайно са ги хванали и то Катаджиите :)))
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-скоро не са присвоени, а чисто и просто са превозвани по мърляв начин. То ако крадеш нещо, няма да се "осветиш" със сигнал, че превозваш опасен товар......
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре, че по пътя някъде не е грънал буса та да загинат невинни. А пратката може да е за някой дюнер или "братска" групировка
26
10
 
10
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
Само в България или Зимбабве-да изнесеш половин тон ракети "въждух-земя" с микробус.От както Гроб са власт селенията е на всякъде
25
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната пратка за сирийските бунтовници?! Какво лицемерие?
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разпитани и освободени !!!, с кола на завода, зна4и и директора им е намесен, за това стават и експлозийте да прикриват кражби....и умират обикновенни хора.