Двама варненски затворници започнаха гладна стачка

От две години те са в ареста без присъда
19 юни 2012 18:15,
27
Двама варненски затворници започнаха гладна стачка
Снимка: архив, Булфото

Двама подсъдими, които лежат във Варненския затвор, са обявили безсрочна гладна стачка, обяви в писмо до медиите адвокатът им Станислав Иванов.

Димитър Роев и Деян Долчинков са с мерки за неотклонение "задържане под стража" от почти две години за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. В момента съпроцесниците са в затвора във Варна в очакване делото им да се разгледа по общия ред от Специализирания съд в София.

По думите на адвокат Иванов двамата няма да се хранят, докато мерките им за неотклонение не бъдат променени в по - леки или делото не започне да върви по установения законов ред.

„Според Димитър Роев и Деян Долчинков прокуратурата бави умишлено процеса, като освен това държавното обвинение е допуснало множество процесуални грешки в изготвянето на досъдебното производство и събирането на доказателства”, твърдят подсъдимите,цитирани от адвоката си.

Той припомня,че Роев за втори път гладува, като първият път не е хапвал нищо в продължение на 34 дни. Пред защитника си Роев се жалвал, че е с влошено психично здраве.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Усмивката преди 11 години
Ако влезе в сила правило, че ако в законния срок материалите не влязат в съда, разследващият да бъде задържан под стража, докато заподозряните са под стража, делата щяха да вървят много бързо. И още: Обезщетението на всеки, осъдил държавата в Страсбург да се изплаща солидарно от държавата и виновното длъжностно лице (Примерно 3:1). Тогава няма да има "грешки".
21
0
 
2
 
! Отговори
Цвети преди 11 години
Изобщо не се и учудвам,че ги задържат толкова време,защото на "органите на властта" им стана практика да нарушават правата на човека.Аз имам приятел,който лежа 5 години следствен и накрая и се оказа,че нищо не можем да направим и сме безсилни.И всичкото това,защото той си мълчеше и все се надяваше на промяна.Дори и да са виновни тези мъже,по закон нямат право да ги задържат толкова дълго....ама то правата ни изобщо не се и зачитат.
20
0
 
0
 
! Отговори
rado преди 11 години
posle bg 6te e osadena v srazbirg i tia dvamata 6te si kupuvat hap4eta da se lekuvat
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За две години - *** чакай свидетели да си спомнят, или кой заминал в чужбина, тук-там и някои умрял. Не казвам че са невинни, но две години да не е започнало делото - работата сериозно насмърдява чв самата държава няма сметка да се гледа делото!
18
1
 
2
 
! Отговори
////////// преди 11 години
Не е нормално в правова държава да си в затвора без присъда.Затова е затвор, да се излежават наказания , иначе си има арести.Дело да се бави 2 г.,че те потърпевшите са загубили не малко от живото си.Ако вкарат някой от съдебните ще издържи ли ?
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пожелавам им успех да завършат стачката до край...
16
5
 
11
 
! Отговори
qwer преди 11 години
"Пред защитника си Роев се жалвал, че е с влошено психично здраве."А,че този *** като влошава здравето на хиляди младежи и деца и за сметка на техното здраве трупа пари ? Там им е местото на измета и без присъди да стоят до краят на дните си ,това им е заслужено,а на адвокатите им, пожелавам да се поопарят децата им от техният бизнес. На отрепките на обществото които правят пари от здравето на деца и младежи само затвор и то с много дълги да не казвам доживотни присъди,да излизат на 80 г.
15
3
 
12
 
! Отговори
аз преди 11 години
защо тия бандюги се сещат за човешки и граждански права..едва когато ги затворят? а правата на техните жертви?
14
3
 
8
 
! Отговори
yvs преди 11 години
Bahti smotanata dyrjava. Jiveq v USA, ne moga da kaja, che mi haresva, shtoto sym dalech ot priqteli i rodnini i se chudq chestno shto ne se pribera, no kato procheta neshto takova, otnovo si davam smetka, che tova e ujasna kochina i tezi kyrleji na dyrjavni poziciiki sa tolkova nagli i bezochlivi, ta vloshavat polojenieto sys vseki izminal den. Veche si mislq, che edinstvenoto spasenie e grajdanska voina i da stavame na libia.
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какъв гот,няма да ми ядат паричките
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Кофти и все пак за организирана престъпна група и разпространение на наркотици надали има много невинни обвинени."Като гледам как полицаите се "борят" с наркотрафика, изобщо не им вярвам на обвиненията.Щото ако наистина вкарваха 5% от когото трябва, нямаше да има прашинка наркотик.Да не говорим че обичат да правят "показни акции", за отчитане на деиност. Прав или крив, доказва се в съда. Като е доказано виновен пак могат да го оставят в дранголника.
11
0
 
7
 
! Отговори
алекс2 преди 11 години
Щом са затворници всички национални медии да бягат към затвора..ще падат новини яко
10
2
 
16
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Е за какво получават заплати тези простаци в това държавно обвинение.Допуснали много процесуални грешки.Ами като са допуснали грешки да ги махат,какво ги държат на яслата.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"А в САЩ съвсем официално и законно могат да те държат и до края на живота ти"След като те осъдят, тоест докажат че наистина си виновен. А не щото тъщата казала че си "еди къв си".То и в българия има доживотна ако е въпроса, но това е ПРИСЪДА. Значи трябва да се ПРИСЪДИ от СЪД както е и в САЩ.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кофти и все пак за организирана престъпна група и разпространение на наркотици надали има много невинни обвинени. И имам предвид "невинни" в житейски смисъл, не ми обяснявайте за влязлата в сила присъда, защото тук нещата по-скоро опират до моралната гледна точка, а съдът да си гледа присъдите. Жалкото е, че доста коментаторчета се вживяват като наказателноправници - визирам коментатора под номер 1 конкретно.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да стачкуват. В закона ясно го пише. Кога може да има задържане под стража 1 година и кога две. Те са от почти 2 ... да изчакат още малко. Ако не ги осъдят ще ги пуснат.
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как ще държат някой две години без съд бе?! Ако са невинни какво правим... Оп-а-а извиняваме се много ша знаити, сбъркали сме кооперацията и не сте вие.Щото те полицаите никога не грешът и са светци нали... затова "няма" наркотици по улиците.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Ами оставете ги да си гладуват, то и без това яко храним престъпниците по затворите"Те са престъпници колкото и ти, тоест никак. Човек е невинен до доказване на противното, затова има съд където да ДОКАЖАТ че са виновни.Щото иначе полицията прибира който свари, само да отчитат дейност.
4
18
 
4
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Браво ! И пенсионерите трябва да са съпричастни и да се включат.И без това ядат като разпрани за наша сметка.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А в САЩ съвсем официално и законно могат да те държат и до края на живота ти. Може да изостанали, ама сме изостанали и по отношение на полицейските репресии. Каквото и да става тук пак е нищо в сравнение с "белия" свят.