Майката на Лара към похитителите: "Моля ви, обадете ми се!"

Не мога да вярвам нито в държавата, нито в полицията, каза Моника Добринова пред БНТ
7 мар 2013 20:39, Миглена Иванова
360
Майката на Лара към похитителите: "Моля ви, обадете ми се!"
Лара Банева беше отвлечена пред дома й в столичния квартал Бояна рано сутринта на 5 март. Снимка: архив, Булфото

Майката на отвлечената преди два дни Лара Банева – Моника Добринова, се обърна към БНТ, за да отправи молба към похитителите на детето си да се свържат с нея. Тя се надява да разбере от тях какво е състоянието на момиченцето в момента.

"Не го очаквах, много ми е трудно. Тя е дете. Няма нищо по-важно от здравето на едно дете. Аз бих направила абсолютно всичко, за да си я върна", сподели майката.

Тя добави още, че не вярва, че полицията може да помогне и се обърна директно към похитителите: "Моля ви, свържете се с мен, обадете се на личния ми номер".

“Ужасно е… Това, което ми се случи, никога не съм си представяла, че може да ми се случи. Ако съм предполагала за такава опасност, съм щяла да предприема мерки това да не се случи”, каза Добринова.

Още по темата

Тя повтори, че не е получавала заплахи. “Тя е едно много жизнено дете, много е активна, страшно любвеобвилна и това, което чувства в момента, е ужасно. Тя е дете. Няма значение нищо за доброто здраве на едно дете. Аз бих направила абсолютно всичко, за да си я върна”, посочи майката.

“Децата на един човек са всичко за неговия живот. Тези три дни, това, което изслушах, това е един кошмар. Не мога да вярвам нито в държавата си, нито в полицията, че могат да ми помогнат. Разчитам само на себе си”, завърши Добринова.

Припомняме, че 10-годишната Лара - дъщеря на Евелин Банев-Брендо, беше отвлечена пред дома й в столичния квартал Бояна рано сутринта на 5 март.

Банев беше арестуван при голяма международна операция, наречена "Кокаинови крале" през май миналата година. Тогава той беше обявен за кокаинов крал от вътрешния министър Цветан Цветанов.

На 15 февруари у нас Банев беше признат за виновен по делото за пране на пари и за организиране на престъпна група. На първа инстанция е осъден на 7 години и половина затвор.

В изпълнение на Европейска заповед за арест нашите власти периодично го водят в Италия, където също започва съдебен процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** то явно си е постановка - вижте другото заглавие: "Лара е добре, похитителите не са искали откуп". Значи са си поговорили, разбрали са се по мафиотски, всичко е ок. Ама тая сега за пред медиите, защото се вдигна шум, а и с оглед на евентуални бъдещи облаги трябва да продължи да поддържа сюжетната линия. Е, кво да й вярвам?
237
0
 
7
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
#283, когато това дете след няколко години стане съвсем съзнателносъщество, не че вече не е, и живота му се изразява в арогантност, "ИСКАМ И ЩЕ ПОЛУЧА!", по чалготечки, в обикаляне на света, ще ти бъде натрисано като ВИП, а твоето мечате как да си напълни хладилника, дали ще го наричаш все още "жертва на родителите"? Защото точно това ще се случи и всички много добре го знаете!
236
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Децата са жертви на родителите си!
235
1
 
7
 
! Отговори
НСС до tito преди 11 години
Мечтател утопист си ти!Като щраус зарил главата си в пясъка говориш. Много са като теб, щрауси. Значи трябва да сме потресени от отвличането на дете 10 години, но не трябва да сме потресени от баща му, който вкарва в цяла европа кокаина и съсипва децата в училищата, така ли? Не вади нещата от контекста! Детето е отвлечено от нарко мафия, за да контролира показанията на баща му. Няма нищо случайно, отвличането е в резултат на действия извършени от майката и бащата. Да ужасно е но не бъди щраус!
234
3
 
0
 
! Отговори
lili преди 11 години
tova e golamoto prestaplenie na mutrite mafiotite v bg.kak moje da se otvletsche nevinnoto dete kade e zezo zwaka negovite deza dobre sa ohraneni kakto i na dr.mutri bogataschte v bg. a nasche ne sa tova sa hora profi.kakto i dr.ubiistva sa praveli v bg.poratschkovi ubiizi tova sa hora na silnite na dena neka aleksei petrov si otvori ustata sa boiko i zezo jasno e tsche deteto e otv.sa da satvorat ustata na brendo da ne kaje sa istiskite bosove v bg.na narkotizite i dr.krajbi mafia ste vie gerb
233
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
277, а, детето нищо не трябва да направи. То все пак е дете. Социалните трябва да направят нещо - да го изведат от тази вредна за психиката и живота му среда.
232
4
 
4
 
! Отговори
ssss преди 11 години
До АнонименТОВА Е ДЕТЕ БЕ ХОРА ...ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ ...ТО КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИ ЧЕ БАЩА МУ Е ТАКЪВ ??? КАК МОЖЕ ВЪОБЩЕ ДА ПИШЕТЕ ТАКА...ЗА ТОВА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ В БЪЛГАРИЯ...НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ ОЩЕ 200 ГОДИНИ ДОКАТО НЕ СИ ПРОМЕНИМ МИСЛЕНЕТО НЕ САМО В ТОЗИ СЛУЧАЙ А И В МНОГО МНОГО ДРУГИ !!!
231
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 274, между другото жал ми е за детенцето, ама за всяко детенце, погубено от наркотици също ми е жал... И като сумираш за кой повече ти е жал, извинявай, че ти го казвам в прав текст, ама нали се сещаш, че едните са хиляди, а това е само едно? И нали се сещаш, че родителите на това едно, не са се замислили да им е жал, за ония хилядите?
230
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 274Или има липса на разум и сляпо следване на заучени реакции... Както е в твоя случай ;)
229
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
270, тази майка, която вместо да каже, че обича дъщеря си, каза, че много държи на нея ли? Малко странно изглеждаше, не мислиш ли?
228
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе чудя се - на тия мафиоти пука ли им за другите хора? (Щото аз вече и състрадание избягвам да давам даром, то за всичко ще те прецакат, а и не всеки го заслужава.) Та тия, щом продават наркотици, явно не им пука за на другите хора децата? Е, тогава какво очакват? Да им състрадаваме, за да им покажем как се прави ли? Да им състрадаваме, щото по протокол така е редно и така се очаква да правим?
227
7
 
12
 
! Отговори
НЕ ВИ ЛИ Е преди 11 години
МЪЧНО ДА ГЛЕДАТЕ ТАЗИ МАЙКА, КАК СЕ МОЛИ ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С НЕЯ, ЗА ДА РАЗБЕРЕ КАК Е ДЕТЕТО И? ИМАТЕ ЛИ ЧОВЕЩИНА? КЪДЕ Е ПОЛИЦИЯТА?
226
2
 
16
 
! Отговори
Кънчо преди 11 години
Жал ми е за детенцето.Както казваше баба ми: Не е случило на родители.Определено със или без това отвличане, това дете никога няма да има нормален живот.А такова детство изкриява съзнанието...
225
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
men puk za 5 minyti me osudiha ot toplofikaiq, za tova 4e nqmam radiatori, nqmam pari za parno svalil sum go, ama mi iskat 5 000 lv....znaete li kolko mi pyka za tiq ytrepki kradlivi, da se kolqt da se strelqt.Kolko deca hodqt na y4ili6te s ohrana?! 6tom ima ohrana, zna4i sa o4akvali podobno ne6to, 6tom se e sly4ilo, zna4i malko sa pla6tali za ohrana......a az sega se 4ydq kum kogo da se oburna za malko PRAVOSUDIE !
224
2
 
9
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Освен това нека не забравяме, че през 2007/2008 г. е бил готвен международен арест за Брендо и висш български прокурор или висш български полицай / от общо 5 - *** души, които са били уведомени за тази акция / е предупредил ' бизнесмена ' за това и по този начин той избягва правосъдието !Кой ли ще е този висш прокурор или висш полицай, който е предупредил Брендо тогава ?
223
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дедо Бойчо се покри, Цвятко апартамента и той се изгуби някъде.*** умирисани!
222
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
261, "Алексей Петров обвини Бойко Борисов за отвличането." - а може алексей петров също да е в кюпа, но да гледа да обвини някого пръв, нали? игричките са по-мръсни, от колкото ти се иска!
221
0
 
18
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
#256, принципно си прав. Наистина в момента това дете не е виновно. Проблема е, че всички знаем какво става, когато тези деца порастват.
220
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** що ни занимават с техните си мафиотски работи? Така са гледали по филмите, че се прави като отвлекат някого ли? Да си се разбират там по телефона, те си се знаят. А не да си говорят чрез медиите, та всички да ги слушаме.
219
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалко за невинното дете.Жертва на престъпния свят у нас а иначе на бандюгите обръщат повече внимание отколкото на обикновените хора.Те естествено са по интересни.Кой знае и той колко майки е разплакал.